HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Hi-Fi Scenen Talks – Brian Blade

We ontmoetten de Amerikaanse jazz muzikant Brian Blade

I know what a popular hit is. But I don't know how to make something like that or envision it. But I do hope our music has some staying power for the ones that do hear it.

Op North Sea Jazz 2015 zaten we samen met Brian Blade om over geluid te praten. Het werd een fantastisch gesprek.

Brian Blade is een Amerikaanse jazz drummer, een producer, sessie muzikant maar ook een singer-songwriter. Op North Sea Jazz trad hij op met zijn eigen Brian Blade & The Fellowship Band maar ook met het Wayne Shorter Quartet. 

Brian Blade werkt veel met andere muzikanten, bijna op dagelijkse basis. Hij neemt ook veel albums op met andere muzikanten, dat is een van de redenen waarom hij zo ervaren is in het produceren en het opnemen van muziek. Sinds 2000 speelt hij in de band van Wayne Shorter en in 2009 bracht hij zijn eerste album uit als singer-songwriter, ‘Mama Rosa’ genaamd. 

I still listen on a system my father bought, when I was one. It's this beautiful Miracord turntable, realistic analog amplifier and speakers. I took it to college when I left home, and I've travelled it all around for 20 years and I came back home and I still have the same system.

In 2013 wint Blade de ECHO Jazz Award voor "International Artist of the Year Drums/Percussion”. 

Wil je meer Brian Blade zien? Kijk dan naar dit artikel op Drummerszone

 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina