HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Het nieuwe bandgevoel

Alamo Race Track releast haar nieuwe album Hawks. Net voor het verschijnen van de plaat zaten ze met ons samen om te praten over de opnames. Het is een echt bandalbum geworden, vertellen de bandleden.

Toen we begonnen aan deze plaat hebben we heel lang kunnen zoeken naar nieuwe geluiden en kunnen experimenteren met de ruimte. De gigantische ruimte waar de drums werden opgenomen, heel kleine ruimtes die meer dance klonken. Het triggerde ons om opnieuw kijken naar geluid en klank.

"We staan op de drempel van nieuw geluid. MP3 is straks niet meer nodig, hoge resolutie gaat het winnen van de slechte kwaliteitsweergave zoals MP3. Het luisteren naar MP3 vermoeit je omdat het zo gecomprimeerd is, je hersenen moeten de hele tijd alles invullen binnen dat geluid, dat luistert helemaal niet prettig."

 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina

HiFi Klubben gebruikt cookies voor statistische doeleinden en om je een betere gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer over cookies hier