HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

HiFi Scenen Talks – WINHILL/LOSEHILL

Op 21 januari presenteerde Winhill / Losehill haar nieuwe album 'Trouble Will Snowball' tijdens een Hi-Fi Scenen in Stockholm. Enkele journalisten, Hi-Fi Klubben members en fans van Winhill / Losehill verzamelden zich in de Zweedse hoofdstad om het nieuwe album op een Steinway Lyngdorf S te kunnen ervaren.

Winhill/Losehill
Trouble Will Snowball

Winhill / Losehill bestaat uit 6 bandleden. De bandnaam vindt haar oorsprong in Derbyshire, Engeland. Jonas Svennem, zanger van de band, was er ooit op een volksmuziekkamp en verbleef toen in een dorpje tussen de bergen Winhill en Losehill. Daar schreef hij een track genaamd "Winhill / Losehill" dat later de bandnaam werd.

De band bestond al geruime tijd maar de bandleden besloten een tijdje te stoppen toen Jonas' moeder kanker kreeg. Naast alle tijd die hij doorbracht in het ziekenhuis was er weinig ruimte voor muziek. Toen zijn moeder eenmaal overleden was werd muziek wel een belangrijke factor binnen het rouwproces.

 

De periode rondom ons debuutalbum 'Swing of Sorrow' stond zowel in het teken van muzikale verkenning als in het teken van rouw. Voor mij en de andere bandleden werd het maken van muziek een manier om verdriet te verwerken, samen te kunnen zijn en elkaar te kunnen ondersteunen, vertelt Jonas Svennem.

Debuutalbum 'Swing of Sorrow' kreeg lovende kritieken in de Zweedse pers. Naast een eerbetoon aan de moeder van Jonas is het een eerbetoon aan Umeå, de Zweedse stad waar de band opgroeide.

'Trouble Will Snowball' is het tweede album en werd opgenomen in Decibel Studio's in Stockholm. De kwaliteit van het geluid stond continue voorop:

"Het geluid is altijd ontzettend belangrijk voor mij en mijn co-producer Henry Nybom"

Onze muziek ontstaat organisch. Het is niet zomaar een liedje, er zit een visie achter en die visie proberen we in de productie, tijdens het opnameproces en vervolgens bij het mixen in elk nummer te implementeren.

En, hoe ziet de toekomst van Winhill / Losehill eruit?

"Sinds de release van het album 'Trouble Will Snowball' op 4 februari, zijn we heel veel aan het touren. Kom een keer naar een van onze shows!" zegt Svennem.

 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina

HiFi Klubben gebruikt cookies voor statistische doeleinden en om je een betere gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer over cookies hier