HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Installatie van de maand

De dynamische droominstallatie

Cristoffer Paulshus was op 13-jarige leeftijd al klant bij HiFi Klubben en zodra hij de kans kreeg, kwam hij bij ons werken. Tegenwoordig draait zijn hele leven om muziek. Hij werkt bij HiFi Klubben in het Noorse Kristiansand, is zelfstandig muziekmanager en als hij ook maar even de kans krijgt, luistert hij naar zijn installatie.

De installatie van Cristoffer bestaat uit twee DALI RUBICON 8’s, een NAD M32 en een Pro-Ject The Classic: een combinatie waar hij op een bijna wetenschappelijke manier bij uit is gekomen.

Waarom heb je gekozen voor deze combinatie?
Mijn vader was al gek op goed geluid, dus ik weet hoe mooi dat kan klinken. Toen ik bij HiFi Klubben kwam werken, begon ik meteen mijn favoriete muziek af te spelen op echt álle mogelijke combinaties van versterkers en 

Ik had bijna een NAD C388 met twee RUBICON 6-luidsprekers gekozen, maar toen moest ik het topmodel natuurlijk ook even proberen – de RUBICON 8. En ik had ze nog niet aangesloten, of het geluid opende zich. De vocalen werden helderder en het basgeluid raakte me vol in mijn gezicht. Toen was ik verkocht. Een tijdje later stapte ik over naar een M32, die nog meer uit de luidsprekers haalt. Het is gewoon een topinstallatie!

Waarom is jouw installatie zo goed?
Hij heeft een heel mooi, open geluid. Zelfs de allerkleinste details komen tot leven en bewegen door de kamer. En je kunt de NAD-versterker upgraden. Ik heb die van mij geüpgraded met een BLU-OS 2-module, zodat hij ook werkt met de multiroomluidsprekers van Bluesound. Zo kan ik muziek met hifi-kwaliteit streamen vanaf mijn smartphone.

Waar gebruik je de installatie voor?
Echt alles! Ik kijk naar films, speel games, luister naar vinyl en stream met TIDAL. Ik luister ook naar de mixen van artiesten waar ik mee samenwerk, en het geluid is dan fantastisch! Ik heb eigenlijk nog niets gevonden wat niet goed klinkt op deze installatie.

Wanneer luister je het liefst?
Ik ben misschien een audionerd, maar als ik niet slaap, luister ik naar muziek. Dat heb ik altijd al gedaan. Ik zet een plaat op, of het nu overdag is of ’s nachts, ga er eens lekker voor zitten en geef me helemaal over aan de muziek. Voor mij werkt het therapeutisch, als ik thuiskom van mijn werk, maar ook als ik snel even een kop koffie drink.

Wat zeggen anderen over je installatie?
Ik woon al drie jaar in een woongemeenschap. Toen ik deze installatie kocht, merkte ik meteen dat de andere bewoners ook steeds meer interesse voor muziek kregen. En nu luisteren we regelmatig samen naar muziek.

En met Bluesound ontdekten ze dat hifi helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Iedereen gebruikt het. En het is heel leuk om op die manier samen nieuwe muziek te ontdekken.

Wat hoor je het liefst op je installatie?
Ik hou van muziek met ballen! Dus vaak eindig ik met metal of hardcore-punk. Geen half werk, dus. Dat zijn niet de genres die je nou direct in verband brengt met hifi-geluid. Maar er zijn absoluut uitzonderingen.

David Maxim Micic – The Flock (prog-metal)
Dit nummer is heel krachtig, goed geproduceerd en bewijst dat deze installatie heel wat vermogen heeft. Het begint met een snoeiharde drumbeat en eindigt met een heldere vrouwenstem en een gigantische hoeveelheid bas. De dynamiek is geweldig en op de een of andere manier klinkt de zang op deze installatie echt heel bijzonder.

Zhu – Cold Blooded (elektronisch)
Niet echt metal, maar een goed voorbeeld van creatieve elektronische muziek met veel dynamiek – wat echt het codewoord is voor deze installatie. De stem in het refrein na het eerste couplet trekt het geluidsbeeld helemaal open. Dat is echt kippenvel!

Heb je plannen om je installatie uit te breiden?
Ik wil eigenlijk een DD-API1-versterkermodule kopen, om beter geluid uit mijn draaitafel te halen. De laatste tijd luister ik namelijk best veel naar vinyl. En als ik nóg iets zou mogen wensen, zou ik willen dat deze installatie ruimtecorrectie had. Maar voor de rest is het echt een droominstallatie.

Bilde 06.09.2018, 18 08 43.jpg

2018-06-01 20.06.11.jpg