HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Tip van de maand

augustus

Iedereen die bij HiFi Klubben werkt is totaal bezeten van goed geluid, en die passie willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen. Elke maand vragen we een van hen daarom om wat meer vertellen over een bepaalde installatie.

Dit keer praten we met Thomas Foss, hoofd van de afdeling HiFi Klubben Projecten. Hij helpt klanten die een huis laten bouwen of renoveren met schitterende maatoplossingen op het gebied van geluid en installaties. Thomas heeft alle inbouwsystemen uitgebreid getest, en dus was het voor hem niet makkelijk om een systeem te kiezen. ‘Maar het systeem dat ik heb uitgekozen geeft je heel veel muziek voor je geld.’ Hij heeft gekozen voor goed geluid in drie zones, met vier luidsprekers in het plafond van de woonkamer en een paar luidsprekers voor twee extra kamers. ‘De klant mag zelf kiezen in welke kamer ze geïnstalleerd worden’, zegt Thomas enthousiast.

Veel mensen zijn een beetje bang voor maatoplossingen. Ze denken vaak dat het heel duur is. Maar Thomas heeft gemerkt dat dat voornamelijk ligt aan wat de klant wil, eigenlijk net als bij een traditionele installatie. ‘Dit systeem bewijst dat het helemaal niet duur hoeft te zijn’, vindt hij. De plafondluidsprekers zijn gemaakt door Bowers & Wilkins. Voor de woonkamer heeft Thomas gekozen voor vier CCM683’s die zelfs grotere kamers kunnen vullen met een heel goed geluid. De vier andere luidsprekers zijn de goedkopere CCM664; die zijn meer geschikt voor in de badkamer of keuken.

En met een Sonos Connect kun je heel eenvoudig muziek afspelen in elke kamer. Om het maximale uit de plafondluidsprekers te halen, heeft Thomas gekozen voor een NAD CI980. ‘Met dit systeem wordt je huis echt een thuis’, zegt Thomas. ‘En je kunt je muziek meenemen naar welke kamer je ook wilt. Of je nu naar een top 50 op Spotify luistert, of naar internetradio. En als je een TV of draaitafel wilt aansluiten, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt het systeem heel simpel uitbreiden met meer draadloze luidsprekers, voor geluid in nog meer kamers.’

‘Het beste moment op mijn werk is als ik het geluidssysteem mag demonstreren als we klaar zijn. De reacties van de nieuwe eigenaars zijn onbetaalbaar. Ze zijn dan echt onder de indruk. Sommigen lachen van oor tot oor, anderen beginnen spontaan te dansen, weer anderen halen hun vrienden, kinderen of zwager erbij om het te laten horen’, zegt Thomas. Hij vindt dat meer mensen hun audiosysteem moeten zien als een onderdeel van hun huis, zeker als ze gaan verbouwen. ‘Van alles waar je dan geld aan kunt uitgeven, is dit toch wel het leukste! De volgende keer dat ik een huis ga bouwen, nou dan weet ik het wel... Plafondluidsprekers in alle kamers, dat wordt het!’, zegt Thomas.