HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Tip van de maand

Juni

Iedereen die bij HiFi Klubben werkt is totaal bezeten van goed geluid, en die passie willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen. Elke maand vragen we een van hen daarom om wat meer vertellen over een bepaalde installatie.

Raymond Hedum werkt in onze winkel in het Noorse Sarpsborg. Hij heeft gekozen voor een installatie die bestaat uit twee DALI OPTICON 6-vloerluidsprekers en een NAD C368. ‘Die NAD-versterker kan echt alles! Je kunt hem aansluiten op je TV, je draaitafel, CD-speler of wat je nog meer kunt gebruiken. En je kunt een HDMI-kaart installeren, zodat hij echt het maximale uit de TV haalt’, adviseert Raymond.

‘De DALI OPTICON’s geven de hoge tonen heel mooi en helder weer, waardoor alle details echt tot leven komen. En ze zijn geschikt voor van alles, van klassiek tot rock,
zoals je mag verwachten van DALI. Deze luidsprekers zijn bovendien redelijk compact, zodat ze niet overheersen in je interieur. En ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; ze passen dus altijd. Het geluid is helder en gedetailleerd en de middentonen zijn echt heel goed. Het zijn schitterende luidsprekers met een mooie, muzikale weergave en een overtuigend basgeluid’, zegt Raymond.

Hij adviseert om de NAD-versterker uit te breiden met een Bluesound BluOS-module. Dan kun je muziek streamen van de beste streamingservices, internetradio en je eigen muziekcollectie. Of naar de MQA Studiomaster-bestanden van TIDAL, voor een genadeloos goede geluidskwaliteit. En als je de app downloadt op je smartphone, krijg je toegang tot alle voordelen van digitale muziek.

Om zijn installatie te demonstreren, kiest Raymond het nummer Veto van de Britse artiest Sohn. Met deze elektronische muziek klinkt zijn installatie het allerbest, vindt hij. ‘Het nummer begint met een kristalheldere stem, gevolgd door een massieve synthesizerbas die je broekspijpen laat wapperen. De productie en de mix zijn zo goed dat dit mijn meest gespeelde demo-nummer is. Als je de volumeknop opendraait, krijg je een gigantisch geluid dat de hele kamer vult met fijne ritmes’, zegt hij.

‘Ik zou deze installatie echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar een vol en massief geluid. Het is een schitterende installatie die aan alle eisen voldoet’, aldus Raymond.