HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Tip van de maand

Maart

Iedereen die bij Hi-Fi Klubben werkt is totaal bezeten van goed geluid, en die passie willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen. Elke maand vragen we daarom één van ons wat meer te vertellen over een bepaalde installatie.

Dit keer hebben we afgesproken met Marius Kristoffersen, die parttime bij Hi-Fi Klubben werkt en als een soort nomade heen en weer reist tussen Oslo en Lillestrøm. Hij heeft een modernistische installatie samengesteld om te laten zien wat de toekomst allemaal te bieden heeft. ‘Deze installatie is draadloos, gebruiksvriendelijk, heeft een schitterend geluid en kan perfect aangepast worden aan elke kamer,’ aldus Marius. ‘Je hoeft je namelijk helemaal niet te beperken tot het traditionele idee van stereomuziek!’

Hij heeft zijn systeem gebaseerd op het merk CLIC, dat bekend staat om zijn handwerk en kwaliteit. CLIC is heel flexibel, iedereen kan er zijn eigen, unieke meubel mee creëren. Je kunt zelf de kleur en het ontwerp kiezen. ‘Je kunt de installatie wegbergen als je wilt, ook al vind ik dat hij best gezien mag worden. Hoe dan ook, het punt is dat je zelf kunt kiezen. En de Bluesound Powernode2 zorgt voor draadloze verbinding en multiroom-functionaliteit,’ legt Marius uit.

Hij heeft twee compacte Bowers & Wilkins 706’s gekozen. ‘Zo krijg je high-end geluid voor een mid-end prijs,’ aldus Marius. ‘Het zijn fantastische luidsprekers met een schitterend geluid en een lekker compact formaat. En alle onderdelen zijn verbeterd ten opzichte van de vorige versie. De midden- en basspeakers hebben een Continuum-conus en een koolstofgebaseerde tweeter.’ Die laatste klinkt trouwens even goed als de berylliumtweeters die andere fabrikanten gebruiken, maar die veel duurder zijn. ‘En de luidsprekers hebben dezelfde witte kleur als het CLIC-meubel, zodat je alles perfect op elkaar kunt afstemmen.’

‘Compacte luidsprekers hebben soms wat extra hulp nodig bij hoog volume, als je naar films kijkt of een krachtige bas wilt hebben. En daarom heb ik gekozen voor een geweldige subwoofer die echt alle lage frequenties aankan, namelijk de nieuwe Bowers & Wilkins DB3D,’ vertelt Marius. ‘Dat is een absurd nauwkeurige en krachtige subwoofer met ruimtecorrectie via een eigen app. Dit betekent dat je altijd goed geluid krijgt, of je nu voor een klassiek of modern interieur kiest. Je kamer hoor je niet meer. En als je de installatie uit het zicht wilt, kun je hem ook in het meubel zetten, dankzij het trillingsvrije ontwerp,’ legt hij uit.

Als Marius moet laten horen hoe goed een moderne installatie kan klinken, kiest hij Kiesza met het nummer Hideaway. ‘Je hebt sowieso een TIDAL HIFI-abonnement nodig om de bas echt te horen. En dan kom je erachter dat we eigenlijk al in de toekomst leven,’ concludeert hij.