HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Endless Weekend probeert luidsprekers

Je kent het vast wel: je gooit je hoofdtelefoon in de hoek van de kamer omdat je liever met je vrienden naar muziek wilt luisteren. Of je zit in de woonkamer en luistert naar je lievelingsnummer op je smartphone. Maar je voelt het niet – er ontbreekt gewoon iets.

Het fysieke aspect, de emotie! Muziek zijn geluidsgolven, en piepkleine luidsprekertjes kunnen geen grote geluidsgolven maken. Voor een vol geluid en een diepe bas heb je gewoon een beetje formaat nodig. Logisch, toch? Dus de vraag is eigenlijk: waar en hoe luister je het liefst naar muziek?

We hebben Tara en Larissa, die naast zussen en beste vriendinnen ook nog eens de mensen achter het blog Endless Weekend zijn, gevraagd of ze drie verschillende geluidssystemen voor ons wilden testen. Drie systemen, die één ding gemeen hebben: ze kunnen allemaal heel eenvoudig draadloze muziek streamen – of deze nu van YouTube, streamingservices (Spotify, TIDAL enz.) of direct van je computer of smartphone komt. Maar afgezien daarvan hebben ze allemaal hun voor- en nadelen.

De eerste oplossing is handig en draagbaar, met een geïntegreerde accu. Zeer geschikt voor in kleinere kamers en onderweg. De tweede oplossing bestaat uit een grotere en krachtigere luidspreker die je standaard in een kamer hebt staan. En de laatste is een echte mini-installatie met twee luidsprekers, die nog steeds heel gemakkelijk te installeren is en waarmee je ook kunt streamen vanaf je telefoon.

Hieronder kun je lezen wat Tara en Larissa van deze systemen vonden.

 

Kunnen jullie jezelf even voorstellen? Hoe oud zijn jullie en waar komen jullie vandaan? 

Natuurlijk! Wij zijn Larissa en Tara Verbon en wij zijn zussen van 28 (Larissa) en 26 (Tara) jaar. Wij wonen allebei, apart van elkaar, in het prachtige Utrecht! 

 

Wat doen jullie allemaal? 

Van onze leukste gezamenlijke hobby hebben wij een aantal jaar geleden onze fulltimebaan weten te maken. Wij houden een persoonlijke blog bij genaamd EndlessWeekend.nl en we hebben samen ook een YouTube kanaal met dezelfde naam waarop wij twee keer in de week video's plaatsen. Endless Weekend gaat over onszelf, over toffe (bucketlist) dingen doen en genieten van het leven, over budget tips waarmee je geld kunt besparen en om dat geld vervolgens te sparen voor leuke dingen en over onze (kleding) style. Kortom we delen alles wat ons interesseert met onze kijkers!

 

Wat zijn jullie hobby’s of interesses en wat doen jullie hiermee in het dagelijks leven? 

Onze hobby is eigenlijk ook meteen onze baan en daar zijn wij dagelijks mee bezig. We zijn constant bezig met content schieten en nieuwe dingen bedenken. Naast Endless Weekend vinden we ook het heerlijk om regelmatig buiten de deur te eten en we zijn daarom ook constant op zoek naar nieuwe hotspots, wat ook weer onderdeel is van ons werk. Verder houden we erg veel van reizen en stappen we ook regelmatig in het vliegtuig om nieuwe plekken te ontdekken. Daarnaast houden we van uitgaan, chillen met vrienden en natuurlijk ook shoppen.

 

 

Hoe lang zijn jullie al actief op sociale media en hoe zijn jullie hiermee begonnen? 

Ongeveer 8 jaar geleden is Tara begonnen met het bijhouden van een online dagboek met foto’s op haar blog. Een half jaar later begon Larissa steeds frequenter mee te schrijven en toen is eigenlijk het balletje gaan rollen - en rolden we de blogwereld in! Na een jaar besloten we ook video’s op YouTube te plaatsen en de rest van de social media kanalen volgden weer daarna. We zijn dus al behoorlijk lang actief in deze wereld en het verveeld nog steeds niet!

 

Hoe belangrijk is muziek voor jullie? 

Vanaf dat we jong zijn hebben we wel muziek om ons heen gehad. Onze ouders waren gek op het luisteren van muziek en we hebben ook een oudere zus die graag haar muziek hard aanzette. Wij vinden het heerlijk om muziek om ons heen te hebben. Het is fijn om als achtergrondmuziek te gebruiken wanneer je aan het werk bent en muziek kan onze mood ook helemaal veranderen. Hebben we bijvoorbeeld zo’n off-day, dan draaien we gewoon onze fijnste afspeellijsten of lievelingsnummers en we zijn in no-time weer helemaal opgeladen!

 

Hoe luisteren jullie meestal naar muziek – alleen op feesten of ook gewoon overdag? 

We vinden het allebei heerlijk om de hele dag door muziek te luisteren en we hebben het dan ook altijd aan staan op de achtergrond. De muziek staan alleen uit als we ons echt moeten concentreren haha! Thuis luisteren we vaak muziek via een draadloze speaker met bluetooth functie. Wij zijn echt fan van zulke speakers omdat je ze overal in huis kunt neerzetten en dus ook andere telefoons ermee kunt connecten. Superfijn als we de ander eens muziek laten kiezen haha! Ook in de auto staat de muziek vrijwel altijd aan en als we op reis gaan pakken we de draadloze speaker ook altijd in. Verder verlaten we echt nooit de deur zonder onze oordopjes of hoofdtelefoon!

 

 

Naar welke muziek luisteren jullie het liefst en hebben jullie dezelfde muzieksmaak? 

Onze muzieksmaak komt grotendeels overeen. Zo luisteren we momenteel het meeste naar elektronische muziek en houden we ervan als er een goede beat en melodie in zit en ook wel een beetje uptempo bijvoorbeeld. Als we samen aan het werk zijn dan zetten we meestal electro-indie muziek op, dat is niet te ‘party’ maar maakt je niet te chill haha. Perfect om lekker mee aan het werk te zijn. Maar er zijn ook zeker verschillen, zo gaat Tara het liefst uit op techno house terwijl Larissa dan liever EDM hoort.

 

Jullie hebben drie verschillende systemen getest. Kunnen jullie ze beschrijven? En hoe hebben jullie ze getest? 

Ja klopt, we hebben drie speakers getest in verschillende groottes en prijsklassen. De kleinste is de DENON ENVAYA Mini Bluetooth speaker, deze speaker is geschikt om zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken. Het formaatje is namelijk lekker compact en de batterij gaat erg lang mee. Het design van de speaker is erg mooi en classy en het geluid is ook erg goed, een goede prijs-kwaliteit verhouding!

De tweede speaker is de B&O PLAY BEOLIT 17 Bluetooth speaker. Deze speaker is ook draadloos en beschikt over een stoer hengsel waardoor je hem ook gemakkelijk kunt verplaatsen, maar hij is daarentegen wel een stukje groter dan de vorige speaker. Deze speaker heeft een fantastisch design waardoor je hem prima in je interieur kwijt kunt, echt een eyecatcher als je het ons vraagt. Het geluid is daarnaast ook geweldig, net wat dieper en warmer met een geweldige bass. Ook bijzonder aan deze is dat er rondom de hele speaker geluid uit komt, 360 graden waardoor hij ook perfect is voor (huis)feestjes!

De laatste speaker is de NAD D3020 Amplifier met DALI Opticon 1 speakers. In tegenstelling tot de andere twee is deze stereo-set niet draadloos en is deze heel geschikt om bij de tv-installatie te zetten. Hij is perfect om series en films mee te bekijken en het geluid is heel mooi en helder. Deze stereo-set werkt ook via bluetooth, waardoor je er ook via je telefoon muziek op af kunt spelen via bijvoorbeeld Spotify. Ideaal! 

 

 

Wat was het grootste verschil? 

Alles eigenlijk, de prijskaartjes, de groottes en ook wel de kwaliteit. Maar alle drie hebben zeker hun charmes en zijn kwalitatief echt dik in orde.

 

Vinden jullie het geluid of het design het belangrijkste als je een muzieksysteem koopt? 

We zouden liegen als we zouden zeggen dat we niet naar het design kijken, maar uiteindelijk vinden we het geluid toch wel het aller, allerbelangrijkste!

 

Welk systeem zouden jullie kiezen als je er nu een moest kopen?

Nou, dat is was tijdens het testen voor ons wel meteen duidelijk: de B&O PLAY BEOLIT 17 Bluetooth speaker! Het design van deze speaker vinden we echt geweldig, hij stond prachtig te pronken in Larissa’s kast midden in de kamer en dan het geluid… dat was gewoon werkelijk waar goddelijk! Wij houden echt van die warme en diepe klanken en een goede bass en dat is precies wat deze speaker levert. Van de drie is dit echt onze persoonlijke favoriet!

 

Tara en Larissa bleken allebei hetzelfde systeem het beste te vinden. Maar dat wil niet zeggen dat jij hetzelfde zou kiezen. Wat wel zeker is, is dat je bij Hi-Fi Klubben altijd een muziekinstallatie vindt die perfect bij je past. Kom maar langs in een van onze winkels en probeer ze eens uit!

 

 

De drie muzieksystemen die Endless Weekend heeft geprobeerd waren:

 

 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina