HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

HiFi Scenen Talks – Jake Bugg

In een gesprek met Hi-Fi Scenen vertelde de Britse singer-songwriter Jake Bugg meer over het ontstaan van zijn onlangs verschenen derde album On My One, zijn liefde voor geluid en wat hem inspireert om muziek te maken.

De Britse singer-songwriter Jake Bugg is nog maar begin twintig, maar hij heeft al drie albums op zijn naam, waarvan het nieuwste, On My One, net in de winkel ligt. Hij stond op wereldberoemde festivals zoals het Glastonbury Festival, en werkte met legendarische producers als Rick Rubin (Jay-Z, Adele, Johnny Cash enz.). En terwijl ze aan zijn tweede album werkten, kreeg de jonge Brit een goede en belangrijke tip van de wereldberoemde topproducer – een tip die centraal stond bij het maken van zijn nieuwe album:

‘Op mijn tweede album, toen ik met Rick Rubin samenwerkte, was al het geluid dat hij maakte heel eenvoudig en heel zuiver. Hij vertelde me dat je op die manier het beste en meest authentieke geluid kreeg, en ik heb zijn advies opgevolgd. We hebben zo weinig mogelijk effecten gebruikt en drukten gewoon op “Record”. Ik speelde gewoon een beetje met het geluid, net zolang tot het goed klonk’, vertelt Jake Bugg.

Maar ondanks dat Bugg, de man die met schitterende nummers als What Doesn’t Kill You, Lightning Bolt en Broken hit na hit scoorde, de opnames voor zijn nieuwe album zo simpel mogelijk hield, was het hele proces allesbehalve eenvoudig. Tijdens het ontstaan van het album zag de jonge Brit het soms helemaal niet meer zitten. Bugg begon alleen in de studio, met ruimte om te spelen en experimenteren, maar hij werkte ook vaak samen met een producer. Het ontstaan van dit album en het hele opnameproces was een leerzame ervaring voor hem:

‘Soms dacht ik echt dat het nooit zou lukken. Bij een aantal nummers werkte ik met producer Jacknife Lee, en er was één nummer waar we echt heel lang mee bezig zijn geweest. Hij zei steeds tegen me dat we er een nieuw refrein voor moesten schrijven. Dat is soms best lastig om te accepteren als componist, maar uiteindelijk was het goed dat hij me op die manier uitdaagde, en het werkte. Daar ben ik hem heel dankbaar voor’, aldus Bugg.

We spraken de getalenteerde Jake Bugg in Oslo, waar de jonge Brit naartoe was gekomen om te praten over zijn derde album, On My One.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina