HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Hi-Fi Scenen Talks – Donkeyboy

We zochten het Noorse synthpop-kwartet in hun thuisstudio in Drammen op om met ze te praten over geluid en hun nieuwe album ‘Lost’.

Donkeyboy is een van de populairste Noorse popgroepen. Ze bestaan nog maar zes jaar, maar hebben nu al 54 keer platina in Scandinavië. De vier leden van Donkeyboy – Cato Sundberg, Kent Sundberg, Peter Michelsen en Thomas Drabløs – zijn de bedenkers van hitsingles als ‘Ambitions’, ‘Sometimes’, ‘City Boy’ en ‘Crazy Something Normal’. Hun vierde album ‘Lost’ is net klaar.

Wat opvalt aan Lost, ons nieuwe album, is de diversiteit aan geluiden. Elk nummer heeft een ander geluidsbeeld. Sommige nummers klinken heel digitaal en geproduceerd, terwijl andere nummers weer heel akoestisch zijn met veel gitaar.

De nummers van dit album zijn sterk beïnvloed door de enorme interesse in geluid van de vier leden, en natuurlijk alle uren die ze in de studio hebben doorgebracht.

Het geluid van een nieuw nummer, als je eraan werkt en als je alles samen hoort, en je merkt dat het een goede vibe heeft. Dat is een geweldig gevoel.

In Drammen, in de thuisstudio van de band op de zolder van het huis waar Cato en Kent zijn opgegroeid, vertellen Cato en Peter te midden van alle geluidsapparatuur, gitaren en muziekprijzen over de verschillende geluiden die ze gebruikt hebben voor hun nieuwe album, hun favoriete apparatuur en de geluiden die het meest voor hen betekenen.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina