HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Hi-Fi Scenen Talks – Benjamin Herman

We spraken met Benjamin Herman over het geluid.

Ik luister zelf ook nog weleens op een Black Box naar mijn platen op 78 toeren, dat klinkt fantastisch!

Benjamin Herman is DE jazz-saxofonist van Nederland. Hij begon met spelen op zijn twaalfde en binnen enkele jaren vloog hij de wereld over; een talentvolle muzikant met een eigen geluid. Al op zijn zeventiende stond hij op North Sea Jazz en op die plek spraken wij hem, jaren later, over geluid, zijn beleving van muziek, de rol van een producer en zijn favoriete objecten in de opnamestudio.

De producer voegde een enorme kleur toe aan de klank op mijn platen de afgelopen 10 jaar.

In 1993 richtte Benjamin Herman New Cool Collective op. New Cool Collective is een hele verzameling aan topmuzikanten, waaronder Joost Kroon, Frank van Dok, David Rockefeller en Leslie Lopez. Niet alleen neemt New Cool Collective veel platen op, ze werkt ook samen met verschillende gasten, waaronder Paul Weller en Chef’Special.

Ook in andere samenstellingen produceert Herman muziek. In 2013 releaste hij Café Solo waarop hij samen met Ernst Glerum en Joost Patocka te horen is en in 2014 bracht hij weer twee albums uit, Live en Trouble, dit laatste album Daniel von Piekartz.

Ik wil dat mensen een bijzonder gevoel krijgen als ze mijn plaat hebben opgezet. Ik besteed daarom altijd heel veel zorg aan de klank van mijn albums.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina