HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

HiFi Scenen Talks – Saybia

Na een stilte van acht jaar kwam de Deense rockband Saybia met een nieuw album. Wij spraken met de band over hun nieuwe album en over hoe hun geluid zich heeft ontwikkeld sinds hun debuut 14 jaar geleden.

Het langverwachte album `No Sound From the Outside´ van de Deense rockband Saybia uit is het eerste album van de band in acht jaar.

Op dit nieuwe album is de band teruggegaan naar hun roots en hebben ze de nummers geschreven in hun oude repetitieruimte in Nyborg, de stad waar ze vandaan komen en waar de band in 1993 werd opgericht.

`We hadden onze oefenruimte ingericht als een soort muziekclub, waar we samenkwamen om muziek te maken. Het gaf een heel bijzonder gevoel om weer terug in die ruimte te zijn´, vertelt de zanger Søren Huss, die samen met Jeppe Langebek Knudsen, Palle Sørensen en Jess Jensen de kern van Saybia vormt.

Het was een beetje zoals vroeger – toen we nog jong waren en heel blij waren omdat we een nieuw nummer geschreven hadden. Dezelfde energie, zeg maar. We hadden geen deadlines, geen platencontract en we konden ons volledig op onze muziek richten.

Acht maanden lang werkten ze in hun oude oefenruimte aan nieuwe nummers en uiteindelijk had Saybia genoeg materiaal voor een nieuw album.

We spelen al heel lang met elkaar. We kennen en begrijpen elkaar heel goed, en dat is heel bijzonder. Als je in een repetitieruimte staat en je bent lekker bezig, dat gevoel, daar kan gewoon weinig tegenop.

Om zichzelf en hun geluid op de proef te stellen, namen ze hun nummers mee naar producer Michael Patterson, die bijv. ook met Beck en het Deense Spleen United heeft samengewerkt, en Nic Jodoin, die werkte met Black Rebel Motorcycle Club, die hun album hebben opgenomen in de legendarische Ocean Way Studio's in Los Angeles.

We hebben alles ingespeeld op een mengtafel van Neve - een legendarische tafel met een geweldig geluid. Goede apparatuur is voor ons heel belangrijk. Het klinkt gewoon beter! Dat hoor je ook op ons album.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina