HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

HiFi Scenen Talks – Ane Brun

We ontmoeten de zangeres omdat we benieuwd zijn hoe ze nieuwe instrumenten en geluiden heeft gebruikt op haar gloednieuwe album 'When I’m Free'

De van oorsprong Noorse singer-songwriter Ane Brun woont sinds 2001 in Stockholm, waar ze haar eigen studio heeft en leiding geeft aan de platenmaatschappij Balloon Ranger Records. De zes albums die ze bij deze maatschappij uitbracht, zijn door de recensenten lovend ontvangen.

Ane Brun schreef haar nieuwe, zevende album – When I’m Free – voor het grootste deel in haar studio in Stockholm, waar ze voor haar nummers flink heeft geëxperimenteerd met nieuwe muziektechnieken en instrumenten.

Het maken van dit album was een soort reis, want we moesten allerlei nieuwe dingen uitproberen. Zo heb ik voor het eerst in bijna alle nummers een bas gebruikt.

‘Normaal schrijf ik mijn liedjes op gitaar en piano, maar deze keer heb ik ze geschreven op beats en baslijnen – bij een mix van drums en synth bass, die ik op de computer heb gemaakt. Vroeger had ik altijd het gevoel dat de bas de baslijn van mijn gitaar in de weg zat. Maar omdat ik deze liedjes zonder de gitaar ben gaan schrijven, lag het meer voor de hand om er een baslijn bij te verzinnen. Het baselement maakt het geluid op dit album heel anders,’ vertelt Ane Brun.

 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina