HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Hi-Fi Scenen talks – Fink

Producer Billy Bush is een van onze favorieten, hij zorgt ervoor dat we alles live kunnen opnemen.

Op Where The Wild Things Are spraken we met FINK over zijn muziek, de sound van zijn opnames en zijn inspiratie. We luisterden ook naar wat tracks samen met hem en enkele uitverkoren fans.

FINK, ook bekend als Fin Greenall, is een Engelse muzikant; zanger, songwriter, gitarist, producer en ook DJ. Hij begon zijn carrière in 1997 en tot op de dag van vandaag ontwikkelde hij zich op heel uiteenlopende fronten. Hij werkte samen met bekende artiesten als John Legend, Banks, Amy Winehouse maar ook met het Koninklijk Concertgebouw Orkest van Amsterdam. In 2014 bracht hij zijn laatste album Hard Believer uit in Europe.

Mijn opnameskills begonnen met techno, alles draaide om een revolutionair geluid; we gebruikten een Atari 520 voor het eerste album. Niemand had een platenmaatschappij nodig, je deed alles gewoon zelf. Je liet het album persen en verkocht het aan de winkels.

Fin spreekt over zijn eerste herinnering van geluid en over zijn 'Bluespot machine' die hij van zijn oma kreeg. Hij luisterde naar verschillende soorten muziek, maar vooral dance, techno en drum 'n bass.  Nadat hij in de dance scene lang getourd had besloot hij dat het tijd was om zijn lifestyle te verruilen voor een andere: hij werd singer songwriter en speelde vanaf dat moment heel andere muziek.

Het laatste album namen we op in twee weken tijd. Rubber Soul van The Beatles namen ze op in een weekend, alles is dus mogelijk.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina