HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

HiFi Scenen Talks – Enslaved

Met ‘In Times’ onderscheiden we ons van eerder werk. Het album is qua geluid heel gecomprimeerd, catchy en je hoort heel veel lagen, zegt gitarist Ivar Bjørnson.

24 jaar geleden richtte gitarist Ivar Bjørnson en bassist en zanger Grutle Kjellson Enslaved op. Nu brengt de progressieve metalband hun dertiende album uit. Naast Bjørnson en Kjellson bestaat Enslaved uit Arve "Ice Dale" Isdal op gitaar, Cato Bekkevold op drums en Herbrand Larsen op keyboard en achtergrondzang.

Dit interview is geschreven door Helen Finvold Lacher.

We willen het publiek een fantastische muzikale ervaring meegeven en ze dingen laten horen op het album die ze anders niet zouden horen.

Enslaved experimenteert met geluid en integreert andere genres in de progrock. “We spelen met alle genres, maar we zijn ons erg bewust van het muzikale erfgoed. Zolang het een dynamisch geheel blijft vinden we dat alles gecombineerd kan worden.”

Samenwerking

Een album komt tot stand door de hele band samen te laten werken; Ivar schrijft de lyrics en bouwt aan de structuur en zodra het tijd is om samen verder te werken wordt de hele band erbij betrokken en gaan ze de oefenruimte in. Vervolgens wordt het album opgenomen in de studio.

Het album is geproduceerd door bandleden Ivar Bjørnson, Grutle Kjellson en Herbrand Larsen en Iver Sandøy co-produceerde het album. Het album is gemixt door Jens Bogren (Fascination Street Studios, Zweden). “We zijn vooral bezig met het re-creëren van het geluid dat de band heeft vastgelegd in de oefenruimte, zoeken naar de juiste diepte van het geluid. Het is bijna alsof we een oude zwart-wit foto aan het inkleuren zijn”, legt Jens uit.

Op 26 februari liet Enslaved haar album horen op een Steinway Lyngdorf systeem. Het was een mooie ervaring:

In de studio horen we alles altijd over de niets verhullende studiospeakers, maar om het vandaag op een hifi systeem te horen was prachtig, het haalt het beste uit de productie naar boven.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina

HiFi Klubben gebruikt cookies voor statistische doeleinden en om je een betere gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer over cookies hier