HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

HiFi Scenen Talks – Röyksopp

Röyksopp neemt met fans afscheid van het albumformaat

Op een door Hi-Fi Stage georganiseerd evenement kregen fans van Röyksopp de kans om het laatste album van de Noorse band te beluisteren, The Inevitable End. Het werd afgespeeld op een Steinway Lyngdorf-installatie van wereldklasse, tijdens een exclusieve luistersessie.

Luisteren op WiMP / Spotify

Hi-Fi Stage presenteerde al eerder met groot succes een aantal Scandinavische musici en bands op hifi-apparatuur van topkwaliteit. Nu was Röyksopp aan de beurt: het duo en zijn fans werden uitgenodigd voor een exclusieve voorpremière van The Inevitable End op 3 november 2014 in het poppodium Uhørt in Oslo.

Tijdens het evenement konden de gasten de bandleden van Röyksopp, die op 11 november 2014 hun laatste album uitbrachten, ontmoeten. The Inevitable End werd één week voor de lancering voor het publiek gespeeld op een Steinway Lyngdorf-systeem, dat de toehoorders een ultieme geluidsbelevenis gaf en de vele details van het album goed tot hun recht liet komen. In de video boven aan dit artikel kun je iets van de sfeer proeven.

Na de luistersessie werden Torbjørn Brundtland en Svein Berge van Röyksopp geïnterviewd door Martin Bjørnersen, muziekjournalist bij de krant Morgenbladet. Ze spraken over de totstandkoming van het album en het unieke geluid van de twee muziektovenaars.

Foto: Johannes Granseth

Röysopp kondigde voor de uitgave van The Inevitable End aan dat deze plaat een afscheid van het albumformaat betekende, en dat de bandleden zich in de toekomst op andere muziekformaten zullen richten. Het evenement van Hi-Fi Stage was dan ook de laatste kans voor de fans om een openhartig gesprek met Röyksopp mee te maken over het albumformaat en de productie ervan.

We zijn er trots op dat we zo’n grote en belangrijke band als Röyksopp op Hi-Fi Stage hebben gehad. Het was een avond waarop de rijkdom aan details van de band goed uit de verf kwam.
Martin Kjær Skou, hoofd sponsoring van Hi-Fi Klubben

The Inevitable End werd op 11 november 2014 door Warner Music gelanceerd. 

Foto: Johannes Granseth

Over Hi-Fi Stage

Hi-Fi Stage is een door Hi-Fi Klubben ontwikkeld muziekervaringsconcept. In 2013 presenteerde de Deense artiest Trentemøller voor het eerst zijn album Lost aan het publiek in het Koncerthuset in Kopenhagen. De band Efterklang bracht zijn album Piramida ten gehore in een tot de nok toe gevuld Vega in Kopenhagen. De legendarische Zweedse hiphopgroep Looptroop Rockers liet zijn Mitt hjärta är en bomb tijdens het Öresundfestival in Malmö op Hi-Fi Stage aan zijn fans horen, en de geremasterde albums van Led Zeppelin werden in mei 2014 tegelijkertijd in de Scandinavische hoofdsteden Stockholm, Kopenhagen en Oslo geïntroduceerd.