HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Trentemøller lanceert nieuw album op installatie van 135.000 Euro

Het nieuwe album 'Lost' van de Deense producer Trentemøller werd op 28 augustus 2013 gelanceerd op Hi-Fi Scenen, ons eerbetoon aan de noeste studioarbeid van artiesten en producers waarbij we hun muziek afspelen over de allerbeste audio-installaties.

Trentemøller - Lost
Luisteren op Spotify

Het event vond plaats in Studio 3 van het Deense Koncerthuset en we hebben alles uit de kast gehaald om Trentemøllers 'Lost' voor de 100 genodigden op een Steinway Lyngdorf LS 2.2-installatie ter waarde van ongeveer 135.000 euro te laten afspelen! Dit was echt een unieke ervaring.

- Vaak is het gewoon absurd dat je maanden, soms zelfs jaren investeert om een plaat te maken met echte topapparatuur die je hebt uitgekozen omdat die precies het geluid geeft dat je wilt, en dat de muziek dan toch in 80 procent van de gevallen gecomprimeerd wordt naar slechte MP3-kwaliteit, of wordt afgespeeld op de slechte luidsprekers van een laptop of mobiele telefoon. Een goede installatie die alle details en de dynamiek naar voren haalt, is onontbeerlijk om te kunnen genieten van muziek zoals die bedoeld is, aldus Trentemøller (citaat persbericht).

En die overtuiging sluit natuurlijk perfect aan bij het idee achter Hi-Fi Scenen.

- Slechts weinig mensen kunnen zich een installatie van 100.000 euro veroorloven, maar dat wil niet zeggen dat ze geen goed geluid kunnen krijgen. Dat wil Hi-Fi Klubben graag benadrukken - zeker in een tijd waarin echt goede geluidskwaliteit steeds minder belangrijk gevonden wordt. Met Hi-Fi Scenen hebben we een manier gevonden om de artiesten en producers die met veel liefde en plezier proberen om hun muziek en albums het best mogelijke geluid te geven, eens flink in het zonnetje te zetten, aldus Martin Kjær Skou, Community & Sponsorship Manager, Hi-Fi Klubben.

Martin Kjær Skou, Hi-Fi Klubben

Daarom speelt de productie van een album een belangrijke rol bij Hi-Fi Scenen. Trentemøller was erbij en vertelde over zijn manier van werken en muziek maken. Net als de vorige keren waren de presentatie en het interview in handen van de Noorse radiopresentator Carsten Holm.

Trentemøllers album 'Lost' kwam op 23 september 2013 uit bij A:larm Music.