HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

HiFi Klubben houdt luistersessie met Efterklang

Tijdens de eerste Hi-Fi Scenen stond het Efterklang-album ‘Piramida’ centraal.

Efterklang - PiramidaEfterklang - Piramida
Luisteren op Spotify

Hi-Fi Scenen is een serie events bedoeld als eerbetoon aan ‘het album’, in een ruimte die het publiek de mogelijkheid biedt om onder unieke luisteromstandigheden volop te genieten van speciaal uitgekozen albums.

De events worden opgeluisterd met de verhalen achter de verschillende albums door de artiesten zelf. Het eerste event – met Efterklang’s ‘Piramida’ – vond op 13 november 2012 plaats in de Ideal Bar in Kopenhagen.

Het album was net uitgebracht en het was dan ook een grote eer dat we het op Hi-Fi Scenen mochten presenteren.

 

Het album was net uitgebracht en het was dan ook een grote eer dat we het op Hi-Fi Scenen mochten presenteren.Martin Kjær Skou, Community & Sponsorship Manager, HiFi Klubben

‘Voor ons spreekt het voor zich dat de geluidskwaliteit centraal staat. En op deze manier zetten we heel terecht de artiesten en producers in het zonnetje die met veel liefde en plezier proberen om hun muziek het best mogelijke geluid te geven. Het album was net uitgebracht en het was daarom een grote eer dat we het mochten presenteren op Hi-Fi Scenen,’ aldus Martin Kjær Skou van HiFi Klubben.

Rasmus Stolberg, de bassist van Efterklang, en Francesco Donadello, technicus en mixer van ‘Piramida’ – onder meer bekend van zijn samenwerking met Modeselektor en Thom Yorke – vertellen honderduit over hun geluidsexpeditie naar de Noorse spookstad Piramida, en over de negen maanden waarin ze in een studio in Berlijn het album hebben afgemaakt.

Foto: Malte Ludwigs

Documentaire The Ghost of Piramida

The Ghost of Piramida maakt deel uit van Efterklang’s werk aan het album Piramida. De film is geregisseerd door Andreas Koefoed en is een verslag van Efterklang’s bezoek aan het Russische mijnbouwstadje waar het geluid van Piramida ontstond en werd opgenomen.

Extreem goede geluidskwaliteit

Radiopresentator Carsten HolmRadiopresentator Carsten Holm

Radiopresentator Carsten Holm van de Noorse zender P6 was de gastheer van het event. Hij zegt: ‘Het geluid van Deense albums is van extreem hoge kwaliteit, en het is de moeite waard om daar even bij stil te staan – zeker in een tijd waarin muziek steeds meer in een gecomprimeerd formaat wordt beluisterd, en over slechte luidsprekers. Je hoort veel meer dimensies en ervaart een heel andere emotie als je de tijd en de ruimte krijgt om goed geproduceerde albums te beluisteren en tot je te laten doordringen.’

 

Het geluid van Deense albums is van extreem hoge kwaliteit, en het is de moeite waard om daar even bij stil te staan - zeker in een tijd waarin muziek steeds meer in een gecomprimeerd formaat wordt beluisterd, en over slechte luidsprekers. Je hoort veel meer dimensies en ervaart een heel andere emotie als je de tijd en de ruimte krijgt om goed geproduceerde albums te beluisteren en tot je te laten doordringen.Johannes Dybkjær Andersson, Creative Director, Volume over Hi-Fi Scenen