HiFi Klubben

Skip to content

Hoofdtelefoonversterker

Kristalhelder geluid uit je smartphone, computer of installatie

Met een goede hoofdtelefoon kun je ongestoord naar je muziek luisteren. Maar misschien weet je wel helemaal niet hoe goed hij écht klinkt, omdat het geluid – vaak zonder dat je dat weet – verslechtert nog voor het je oren bereikt. Als je optimaal wilt genieten van perfect geluid, is het verstandig om te investeren in een aparte hoofdtelefoonversterker.

Mobiele versterker – digitaal supergeluid voor onderweg

Als je een smartphone hebt, gebruik je hem ongetwijfeld ook om muziek af te spelen. Je doet de stekker in de telefoon, drukt een paar keer op het scherm en tadaa... je hebt muziek! Misschien denk je zelfs dat het heel behoorlijk klinkt, maar de mini-jack-uitgang van je smartphone voegt ruis en vervorming toe aan het signaal – wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de geluidskwaliteit. Maar gelukkig zijn er andere oplossingen.

Een mobiele hoofdtelefoonversterker is niet veel groter dan een USB-stick, maar zit propvol geavanceerde, digitale technologie. Dit kleine apparaatje zorgt ervoor dat de muziek uit je smartphone en hoofdtelefoon ineens veel beter klinkt, of je nu thuis bent of onderweg.

En dat geldt natuurlijk ook voor de muziek op de laptop. Je sluit de mobiele hoofdtelefoonversterker gewoon aan op de USB-poort, doet de stekker van de hoofdtelefoon erin en hebt totaal geen last meer van die belachelijk slechte mini-jack-uitgang van de laptop. Op deze manier krijg je kristalhelder, digitaal geluid – of je nu je eigen muziek afspeelt, of streamt van Spotify, TIDAL of een andere streamingservice.

Met een mobiele hoofdtelefoonversterker verandert een smartphone of computer in een hoogwaardige muziekspeler, zodat jij het maximale uit je hoofdtelefoon en muziek kunt halen! Wij garanderen je dat je het verschil hoort.

De mini-jack-uitgang van je smartphone voegt ruis en vervorming toe aan het geluidssignaal.

Stationaire hoofdtelefoonversterker – perfect geluid voor thuis

Ben jij zo iemand die urenlang op de bank kan liggen genieten van zijn favoriete muziek met een geweldige, bekabelde hoofdtelefoon? Dan is een stationaire hoofdtelefoonversterker misschien precies wat je nodig hebt om je muziekervaring net dat kleine beetje extra te geven.

Ook al zijn de hoofdtelefoonuitgangen van de meeste versterkers en receivers onvergelijkelijk veel beter dan die van je smartphone of computer, toch kan het een goede idee zijn om te investeren in een aparte hoofdtelefoonversterker. En als je een hoofdtelefoon uit het topsegment hebt gekocht, dan is een bijpassende hoofdtelefoonversterker eigenlijk een must.

Als je een traditionele analoge stereoversterker hebt, of als je versterker geen aparte hoofdtelefoonuitgang heeft, sluit je de hoofdtelefoonversterker aan op een gewone lijnuitgang (bijvoorbeeld tape-out). Sommige hoofdtelefoonversterkers hebben een digitale ingang, wat nog meer slimme mogelijkheden oplevert – bijvoorbeeld in combinatie met de muziekstreamers van Sonos, HEOS of Bluesound.

Stationaire hoofdtelefoonversterkers zitten vaak propvol slimme, exclusieve oplossingen. En je hebt al klasse A, buizen, high-end D/A-converters en nog veel meer voor een relatief bescheiden budget. Ook kun je ze vaak zo instellen dat zelfs de meest geavanceerde en veeleisende high-end hoofdtelefoons nóg beter klinken.

Met andere woorden, een goede hoofdtelefoonversterker is een geweldige manier om het geluid van een gewone hoofdtelefoon te verbeteren. En heb je al een echte high-end hoofdtelefoon, bereid je dan maar voor op de allerbeste geluidskwaliteit!

 

Hoofdtelefoonversterker

 

 

Welke hoofdtelefoon moet ik kiezen?

Over-ear, in-ear, draadloos, bekabeld, noise cancellation – welk model past bij jou?
Hier bekijken

 

Draadloos of bekabeld?

Draadloze en bekabelde hoofdtelefoons hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Welke past bij jou?
Hier bekijken

 

iPhone 7 – het einde van mini-jacks?

Zo kun je de iPhone 7 gebruiken met je hoofdtelefoon – met en zonder kabel.
Hier bekijken

 

Schitterend geluid uit je hoofdtelefoon

Je hoofdtelefoon kan veel beter klinken – thuis en onderweg.
Hier bekijken

We maken gebruik van koekjes, ook wel cookies, zodat je online kunt winkelen. We gebruiken ze ook om uit te vinden hoe onze website wordt gebruikt, zodat we onze site verder kunnen verbeteren. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Lees meer over cookies hier