Skip to content

bij HiFi Klubben Amsterdam

Your Little Black Book
test hoofdtelefoons

Tegenwoordig kun je kiezen uit zoveel verschillende hoofdtelefoons, dat je de neiging krijgt gewoon maar het eerste het beste model uit de schappen te pakken. Maar hoe weet je dan of die hoofdtelefoon wel bij je past? Hoe kun je door de mooie verpakking en de verleidelijk lage prijs heen kijken?

Bij HiFi Klubben vinden we het heel logisch dat je eerst een hoofdtelefoon wilt uitproberen voordat je hem koopt. Om te laten zien wat je nu eigenlijk aan zo’n test hebt, hebben we daarom Anne de Buck uit Amsterdam gevraagd om vier verschillende hoofdtelefoons – met elk hun eigen kwaliteiten – uit te proberen.

Hieronder kun je meer lezen over Anne de Buck en haar website Your Little Black Book, en over wat ze van onze hoofdtelefoons vond.

Kun je jezelf even voorstellen? Hoe oud ben je en waar kom je vandaan? 

Hi, ik ben Anne de Buck (37) en de founder van Nederlands grootste lifestyle- en travel platform Your Little Black Book. Voor mijn werk als professioneel travel blogger wordt ik bijna iedere week wakker in een andere stad op zoek naar de leukste hotspots. Toch blijft Amsterdam mijn grote liefde om te wonen! Naast de blog ben ik ook actief op Instagram (@YOURLBB), maak ik Youtube video’s en schrijf ik reis-gerelateerde boeken. Dit voorjaar verschijnen mijn twee nieuwe boeken Staycation en Feed Your Wanderlust. 

Wat zijn je hobby’s of interesses en wat doe je hiermee in het dagelijks leven?

Ik ben een van de gelukkige mensen die van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken. Het is alweer 7 jaar geleden dat ik mijn baan heb opgezegd en full time met Your Little Black Book aan de slag ben gegaan! Nu reis ik de hele wereld over om travel guides te maken.

Hoe lang heb je Your Little Black Book al en hoe ben je ermee begonnen?

Yourlittleblackbook.me bestaat dit jaar alweer 9 jaar. Het begon ooit als hobby blog waar ik schreef over de nieuwste restaurants in Amsterdam en andere steden. Al snel werden dit ook winkels, weekend tips, festival guides en travel guides voor andere bestemmingen.

Hoe belangrijk is muziek voor je? 

Muziek is voor mij heel erg belangrijk. Ik ga graag naar festivals en heb tijdens het werken eigenlijk ook altijd muziek op staan. Iedere week probeer ik wel iets nieuws te ontdekken via spotify!

Muziek is voor mij heel erg belangrijk

Hoe luister je naar muziek – op een feest of gewoon overdag?

Eigenlijk de hele dag door! Nu ik zwanger ben hebben we zelfs een playlist gemaakt voor de baby die we in het weekend in bed vaak opzetten.

Wat vond je van onze vier hoofdtelefoons? 

Mooi! Ik denk dat er geeneen exemplaar tussen zat dat geen bijzondere functies had. Ik heb ze allemaal een paar dagen uitgebreid getest en in mijn blog precies uitgelegd wat het verschil is en waarvoor welke hoofdtelefoon het best te gebruiken is.

Je hebt vier verschillende hoofdtelefoons gekregen. Kun je ze beschrijven? Wat waren de voor- en nadelen en hoe heb je ze getest?

DENON AH-MM400
Als eerste getest, de Denon AH-MM400 hoofdtelefoon. De looks? Retro en vintage. Toen ik bij HiFi Klubben in de winkel was viel mijn oog hier direct op. Qua stijl en looks absoluut een hoofdtelefoon die ik direct zou kopen. Je draagt deze headphone ‘over ear’ zoals dat in vaktermen heet en de buitenkant is deels gemaakt van echt walnotenhout, dat je bijvoorbeeld ook wel eens ziet in jachten en auto’s. Erg mooi! Het geluid is ook heel erg goed. Wat ik zelf wel een klein nadeel vind is dat deze hoofdtelefoon bijvoorbeeld niet draadloos is en je daarom voor de iPhone X die ik gebruik een converter nodig hebt omdat het draadje anders niet past in de aansluiting. Minor detail, maar ik noem het toch even!

BOWERS & WILKINS PX DRAADLOZE HOOFDTELEFOON
De naam zegt het al, deze hoofdtelefoon is volledig draadloos! Een groot voordeel als je net als ik graag flexibel bent als je bijvoorbeeld rondloopt op een vliegveld, op de fiets zit of geen zakken hebt waar je je telefoon in kwijt kunt als je muziek wilt luisteren met je hoofdtelefoon. Deze Bowers & Wilkens PX komt in verschillende uitvoeringen met kleur, maar ik heb de Space Grey getest. Je kunt deze hoofdtelefoon dus draadloos gebruiken via Bluetooth en er zit noise cancelling op. Dat vind ik persoonlijk een van de allerbeste uitvindingen, ever. Ideaal voor in het vliegtuig als je geen last wilt hebben van het geluid van de motor of een huilende baby, maar ook als je bijvoorbeeld zit te werken in een koffietentje of co-working space waar veel omgevingsgeluid is. Op de fiets vind ik het zelf minder prettig en zet ik het meestal uit zodat ik wel auto’s hoor aankomen. Wat deze hoofdtelefoon extra goed maakt is dat je ook stemmen kunt cancelen of juist kunt aanzetten dat je die wel wilt horen. Nog iets cools: deze hoofdtelefoon stopt automatisch met afspelen als je hem afzet. Dus zegt een collega of vriend(in) iets tegen je en je zet hem een paar seconden af dan mis je niet het hele nummer dat je aan het luisteren was!

B&O BEOPLAY H4
Als je een B&O denkt, dan denk je waarschijnlijk direct aan kwaliteit. Hun headphones komen in alle soorten en maten en in verschillende prijsklassen afhankelijk van hoe uitgebreid de functies zijn. Ik testte voor jullie de De Beoplay H4. Een draadloze hoofdtelefoon met een mooi compact design. De oorschelpen zijn rond in plaats van langwerpig zoals bij de meeste hoofdtelefoons. Het materiaal dat gebruikt is, is heel erg zacht en voelt heel comfortabel aan. Wat ik zelf heel goed vind aan deze hoofdtelefoon van B&O is dat de accu lang meegaat. Tot wel 19 uur! Perfect dus als je een lange vlucht hebt of op reis gaat en je niet steeds je hoofdtelefoon wilt of kunt opladen. Is de accu toch leeg dan kun je deze hoofdtelefoon ook gebruiken via de draadaansluiting.

JABRA ELITE SPORT 4.5H
Als je wilt shinen en een statement wilt maken met je hoofdtelefoon, dan is dit niet het model dat je moet hebben. Als je deze hoofdtelefoon in hebt dan zie je er namelijk bijna niets van! Deze zwarte in-ear headphone van Jabra is speciaal gemaakt om mee te sporten. Ik vind hem super advanced. Je kunt namelijk zelfs je hartslag meten met deze hoofdtelefoon. Verder heeft de Jabra Elite Sport 4.5H ook noise-cancelling, is hij volledig draadloos en kun je de voice-coach aanzetten die aanwijzingen geeft tijdens het sporten. Ook handig voor wie van buiten sporten houdt is dat deze hoofdtelefoon water en stof dicht is. Het geluid is heel erg goed, ook tijdens wilde bewegingen en een zware work-out!

 

Is er iets dat deze vier hoofdtelefoons misten? 

Persoonlijk denk ik dat het in de toekomst helemaal naar wireless gaat en dat een headphone zonder bluetooth niet meer zal bestaan!

Welke hoofdtelefoon zou je kiezen als je er nu een moest kopen? 

Ik heb altijd de neiging om vooral op basis van het design en de looks mijn apparatuur uit te zoeken. Dit terwijl ik natuurlijk eigenlijk naar de features zou moeten kijken. Mijn ideale headphone zou zijn:

  • de looks van de Denon
  • de functies van de Bowers & Wilkens
  • het geluid van de B&O

Voor deze test kende ik het merk Bowers & Wilkens eerlijk gezegd niet, maar ik was erg onder de indruk van de functies en zou op dit moment voor deze hoofdtelefoon kiezen!