Skip to content
Lyngdorf
Muzieksysteem

Lyngdorf TDAI-1120

€ 1.999,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Echt Lyngdorf-geluid, RoomPerfect-ruimtecorrectie, een compact en exclusief ontwerp met streaming. Veel beter wordt het gewoon niet!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf TDAI-1120 – compacte, exclusieve en gebruiksvriendelijke muziekinstallatie met streaming, RoomPerfect en een schitterend geluid

 • Compact en exclusief ontwerp van metaal en glas
 • Dynamisch geluid met optimale resolutie
 • RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in iedere kamer
 • Met Bluetooth en Wi-Fi-streaming, Spotify Connect, TIDAL Connect, HiRes FLAC, MQA, Chromecast built-in, AirPlay 2, Roon Ready en internetradio (vTuner)
 • Het volume wordt geregeld via de afstandsbediening van de TV, incl. automatisch aan-/uitzetten

De TDAI-1120 is een exclusieve en flexibele muziekinstallatie met de unieke en wereldberoemde digitale technologieën van Lyngdorf in een compact formaat – en voor een prijs die ook binnen het bereik van gewone stervelingen ligt. De TDAI-1120 heeft een extreem solide constructie en het mooie ontwerp van aluminium en glas past ook in de meest strakke en stijlvolle interieurs.

Via de geïntegreerde muziekstreamer krijg je toegang tot een eindeloze hoeveelheid draadloze muziek die je kunt aansturen met je smartphone of de Lyngdorf Remote-app. De 100% digitale versterkertechnologie geeft een grenzeloze detaillering en dynamiek bij elk volume, en het unieke Lyngdorf RoomPerfect-systeem past het geluid aan jouw luisterkamer aan, waardoor je veel meer mogelijkheden hebt om hem in te richten. Dat is natuurlijk een schitterende oplossing, zonder nadelige gevolgen voor de geluidskwaliteit. En dat je dit hele proces zelf, zonder computer, kunt doorlopen, is echt een technologisch wonder!

Een complete installatie – ook voor de TV

De TDAI-1120 is een state-of-the-art digitale stereoversterker die speciaal is ontworpen om zelfs de meest kritische muziekliefhebber het ultieme geluid te geven. Ook al heeft hij op papier slechts 2 x 60 watt bij 8 ohm, hij levert een dynamisch vermogen van 2 x 120 watt bij 4 ohm! Met deze ongekende stroomcapaciteit kan de TDAI-1120 zelfs de meest veeleisende hifi-luidsprekers aansturen.

De TDAI-1120 is ook nog eens heel flexibel, met aansluitingen voor digitale en analoge geluidsbronnen, zoals een draaitafel. Via HDMI-CEC kun je de TV aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume regelen met de afstandsbediening van de TV. De TDAI-1120 schakelt zichzelf tegelijkertijd met de TV in en uit; heel handig en gebruiksvriendelijk! Vergeet je installatie en geniet van het geluid!

De Lyngdorf TDAI-1120 is verkrijgbaar met een finish van glas/aluminium. Traditionele IR-afstandsbediening apart verkrijgbaar.

Ideaal voor geavanceerde gebruikers

Geavanceerde gebruikers krijgen enorm veel mogelijkheden om de installatie en het geluid aan te passen. Je kunt hem gebruiken als geavanceerde voorversterker in combinatie met een krachtige eindversterker, of combineren met een surround-home-cinema om het schitterende geluid naar je voorluidsprekers te sturen. En via RoomPerfect kun je de allerbeste geluidskwaliteit halen uit vloerluidsprekers of compacte sat/sub-systemen – bijvoorbeeld van Lyngdorf zelf.

Je kunt alle in- en uitgangen een naam geven en aanpassen, bijvoorbeeld het volume en EQ-instellingen. En dat geldt ook voor je internetradiozenders, zodat je geen klank- en volumeverschillen krijgt als je van de ene muziekbron omschakelt naar een andere.

Kortom, de TDAI-1120 heeft alle geavanceerde functies die je normaal gesproken alleen ziet bij dure fullsize-producten. Je kunt er dus urenlang van alles aan blijven ontdekken, en dat voor een heel betaalbare prijs.

Eindeloze streamingmogelijkheden

Dankzij de geïntegreerde mediaspeler heeft de TDAI-1120 eindeloos veel streamingmogelijkheden. Je kunt Bluetooth gebruiken voor het eenvoudige werk, maar dat is nog lang niet alles. Via Spotify Connect kun je muziek streamen via je bekende en vertrouwde Spotify-app. En met Chromecast built-in hoef je maar op een icoontje in je favoriete media-app te drukken en de muziek barst los – zonder dat de accu van je telefoon sneller leegraakt, zoals bij Bluetooth.

Als je wilt, kun je ook muziek afspelen in andere kamers. Je zet dan gewoon een paar extra Chromecast-luidsprekers neer en stuurt alles samen met de TDAI-1120 aan via je smartphone. Dit heeft weliswaar niet dezelfde mogelijkheden als een echt multiroomsysteem, maar je kunt wel lekker draadloos van muziek genieten en combineren met draadloze luidsprekers van verschillende fabrikanten. En als je liever Apple gebruikt, heb je een vergelijkbare functie via AirPlay 2.

Met internetradio kun je kiezen uit duizenden radiostations van over de hele wereld, en als je audiofiele ambities hebt, kun je hoge resolutie 24-bit audiobestanden afspelen via TIDAL Connect of Roon en krijg je een geluidskwaliteit die beter is dan CD (HiRes FLAC, MQA). Als je een persoonlijke muziekcollectie hebt opgeslagen op je PC, NAS of USB-stick, kun je die uiteraard ook eenvoudig afspelen via de Lyngdorf-app.

RoomPerfect – bevrijd luidsprekers van de beperkingen van je luisterkamer

RoomPerfect is Lyngdorfs unieke en wereldberoemde state-of-the-art systeem voor actieve, digitale ruimtecorrectie. Met RoomPerfect haal je de maximale geluidskwaliteit uit je kostbare luidsprekers – inclusief één of twee actieve subwoofers – zonder dat de luisterkamer hoeft te worden omgebouwd tot geluidsstudio. RoomPerfect is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat je installatie veel beter klinkt – helemaal zonder computer!

Met behulp van de bijgeleverde meetmicrofoon en een aantal metingen analyseert RoomPerfect je luisterkamer en voert een digitale correctie uit die resonanties of andere kleuring van het geluid tegengaat. Het geluid dat uit je luidsprekers komt is dus exact hetzelfde als het geluid dat is opgenomen – volkomen zonder kleuring of vervorming vanwege de kamer waarin ze staan.

RoomPerfect optimaliseert het geluid op de ‘sweet spot’, maar ook op andere posities. Verder kan het systeem ook een globale instelling opslaan die het geluid overal in de kamer enorm verbetert. Je hoeft je luidsprekers alleen maar dicht tegen de muur te zetten en RoomPerfect doet de rest. De plaatsing tegen de muur is zelfs optimaal, omdat deze de effectiviteit verhoogt en de verspreiding (smearing) van impulsen tegengaat. En dit kan alleen met RoomPerfect!

De TDAI-1120 heeft ook een geïntegreerde voicing-functie, wat betekent dat je via een browser-interface tot wel 32 individuele instellingen kunt definiëren, die je kunt gebruiken voor verschillende muziekstijlen, audio-ingangen enz. En als alles klaar is, kun je alle instellingen en filters – inclusief RoomPerfect-kalibratie – opslaan op een gewone USB-stick. Zo weet je zeker dat je favoriete instellingen nooit verloren gaan.

I.C.C. – goed geluid uit slechte opnames

Lyngdorf loopt al jaren voorop in de strijd tegen het overgecomprimeerde geluid dat het onmogelijk maakt om van goed geluid te genieten over een goede installatie. Het doet zich vooral bij pop- en rockmuziek voor en is uitsluitend bedoeld om de opname ‘harder te laten schreeuwen’ dan de andere nummers op de radio. Overcompressie verpest de dynamiek, detaillering en muzikale beleving op een onvoorstelbare manier. Zelfs de allergrootste namen uit de muziekindustrie ontkomen er niet aan dat hun kostbare producties zo worden geruïneerd, en het wordt steeds erger!

Maar tot het moment dat de muziekindustrie eindelijk weer bij zinnen komt, kunnen we rekenen op het geraffineerde I.C.C.-systeem (Intersample Clipping Correction) van Lyngdorf. Kort gezegd herkent I.C.C. de overgecomprimeerde signalen en herstelt (interpoleert) het vervolgens de oorspronkelijke golfvorm in de luidsprekers. En hoewel het natuurlijk veel beter zou zijn om de muziek vanaf het begin met respect te behandelen, kan I.C.C. het geluid van veel overgecomprimeerde opnames behoorlijk verbeteren.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Compact en exclusief ontwerp van metaal en glas
 • Ongekend helder, gedetailleerd en dynamisch geluid bij elk volume
 • Digitale RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers met of zonder subwoofer(s)
 • Gebruiksvriendelijke installatie en bediening, incl. snelstartfunctie
 • Bediening via draaiknoppen of Lyngdorf Remote-app (IR-afstandsbediening apart verkrijgbaar)
 • Het volume wordt geregeld via de afstandsbediening van de TV, incl. automatisch aan-/uitzetten
 • Met Bluetooth en Wi-Fi-streaming, Spotify Connect, TIDAL Connect, HiRes FLAC, MQA, Chromecast built-in, AirPlay 2, Roon Ready en internetradio (vTuner)*
 • Speciale ingang voor draaitafels (MM)
 • Ingangen, uitgangen en radiopresets individueel configureerbaar
 • Subwooferuitgang met elektronisch scheidingsfilter en Bass Management
 • I.C.C. verbetert de geluidskwaliteit van overgecomprimeerde muziekproducties
 • Back-up van installatie, filters en instellingen via USB-stick

Tegens

 • Geen touchbediening of albumhoezen op display
 • Geen voice-control
 • Om hoofdtelefoons met kabel aan te sluiten heb je een aparte hoofdtelefoonversterker nodig
 • Geen USB-B voor audio van computer
 • IR-afstandsbediening apart verkrijgbaar

Reviews

Accessoires voor de Lyngdorf TDAI-1120

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm120 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm60 watt
VersterkertechnologieKlasse D - volledig digitaal

Recensies


4.9
25 recensies
5
22
4
3
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten