Skip to content
AudioQuest
Luidsprekerkabel (set)

AudioQuest William Tell ZERO (Spade)

€ 3.499,00set
Levertijd 3-4 weken
Compromisloze en erg geavanceerde luidsprekerkabel die de allerbeste kwaliteit uit je high-end installatie haalt.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest William Tell ZERO – compromisloze luidsprekerkabel voor exclusieve high-end installaties

  • ZERO-technologie voor lossless signaaloverdracht met perfecte dynamiek
  • Geleiders van massief PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+)
  • Exclusieve stekkers van ultrazuiver, verzilverd koper
  • 72V DBS (Dielectric Bias System) en koolstofgebaseerde NDS-isolatie (Noise Dissipation System)
  • Op bestelling verkrijgbaar in alle mogelijke lengtes en configuraties
De William Tell ZERO is de dikste kabel uit de AudioQuest Folk Hero-serie. Het is een erg geavanceerde luidsprekerkabel met ZERO-technologie en solidcore-geleiders van ultrazuiver PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+). Het oppervlak van dit metaal is zo extreem zuiver en gelijkmatig dat de signaaloverdracht beter is dan bij alle andere kopergeleiders, ook zonder verzilvering.

Deze luidsprekerkabel stuurt het volledige muzieksignaal door met absoluut minimale vervorming en signaalverlies. Dit is de perfecte keuze voor alle high-end installaties, afgezien van de meest veeleisende systemen – daar heb je echt de geleiders van de exclusieve Mythical Creatures-serie voor nodig.

Bi-wiring met ZERO en BASS De William Tell is ook verkrijgbaar in een speciale BASS-versie, speciaal voor bassignalen en middentonen in een bi-wire-installatie. Deze kabel is wat eenvoudiger dan de ZERO, en dat merk je aan de prijs. Daarbij is deze kabel ook alleen voor dit specifieke doel geschikt.

De William Tell ZERO is standaard verkrijgbaar als single-wire (2 x banaanstekker > 2 x banaanstekker). Andere configuraties en lengtes zijn op bestelling mogelijk.
William Tell uit de AudioQuest Folk Hero-serie – high-end kabels voor exclusieve installaties De William Tell-kabels zijn afkomstig uit de Folk Hero-serie van AudioQuest – een reeks vereenvoudigde versies van de Mythical Creatures-topserie. De techniek is en blijft hetzelfde, maar de geleiders en afmetingen zijn wat bescheidener. Hierdoor zijn de kabels iets compacter en gemakkelijker te hanteren. En de prijs is ook enigszins beter verteerbaar. Deze serie is dus een uitstekende keuze voor compactere high-end luidsprekers, bijvoorbeeld de kleinere modellen uit de 800-serie van Bowers & Wilkins.

De William Tell is bovendien voorzien van het unieke 72V DBS-systeem (Dielectric Bias System) van AudioQuest. DBS creëert een elektrostatisch veld dat de isolatie ‘verzadigt’, zodat deze geen energie van het signaal zelf meer kan opnemen. Tegelijkertijd elimineert het NDS-systeem (Noise-Dissipation System) radiofrequente ruis uit de omgeving (gsm-masten, Bluetooth enz.) waardoor de meest kwetsbare details in het muzieksignaal intact blijven. De DBS-accu is uitgerust met een RF Trap voor radiofrequente ruis – een technologie die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de exclusieve Niagara-netfilters.

ZERO – de onzichtbare luidsprekerkabel AudioQuest heeft de William Tell ZERO zo ontwikkeld dat hij eigenlijk ‘elektrisch’ onzichtbaar is. Dat betekent dat de uitgangsimpedantie van de versterker nauwkeurig afgestemd moet zijn op de impedantie (elektrische weerstand) van de luidspreker, en die varieert afhankelijk van het muzieksignaal. De traditionele oplossing voor dit probleem is een kabel met een impedantie die in de buurt komt van de gemiddelde impedantie van een gemiddelde luidspreker. Maar dan is de kabel nog steeds een bottleneck en een mogelijke bron van fouten.

Dankzij de ZERO-technologie is AudioQuest erin geslaagd om een kabel te ontwikkelen zonder eigen impedantie, waardoor hij het signaal zo goed als intact laat, zonder vervorming of compressie. En dat hoor je terug in de vorm van een betere dynamiek, een betere transient-respons en een mooiere basweergave die je kamer echt op zijn kop zet.

Nog niet genoeg? De William Tell-kabels worden geleverd in bijna alle denkbare configuraties, voor zowel single-wire als bi-wire in combinatie met de speciale BASS-versie. Ze worden met de hand gemaakt en de geleiders worden zo verdeeld dat ze perfect passen bij jouw installatie. Er wordt dus niets aan het toeval overgelaten.

Als alleen het allerbeste goed genoeg is, kan AudioQuest de William Tell ook leveren met geleiders die gedeeltelijk bestaan uit PSS-zilver. Dan zit je wel meteen in een prijsklasse die niet iedereen kan – of wil – betalen. Maar als je installatie het allerbelangrijkste in je leven is, dan is het fijn om te weten dat je de keuze hebt.

Let op: HiFi Klubben levert het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Technische specificaties

AWG13
Geleideroppervlak2,62 mm2