Skip to content

100% draadloze vrijheid tijdens het sporten of onderweg

True Wireless
Geef muziek de ruimte

Een True Wireless-hoofdtelefoon zit direct in je oor en heeft geen enkele kabel meer nodig – ook niet tussen de oordopjes zelf. True Wireless werd steeds populairder toen Apple de mini-jack-ingang op de iPhone 7 liet vallen en zijn draadloze AirPods lanceerde. En inmiddels kun je kiezen uit verschillende True Wireless-modellen van verschillende fabrikanten.

True Wireless – slimme, draadloze muziek voor actieve mensen

Dankzij True Wireless worden je bewegingen niet meer beperkt door je muziek. En dat is heel handig – zeker als je veel beweegt of sport. Dan kunnen kabels namelijk behoorlijk in de weg zitten en zelfs je oordopjes uit je oren trekken.

Met True Wireless zorg je er ook voor dat je oren niet oververhit raken en heb je geen last meer van een nekbeugel. Ook heb je geen gedoe meer als je bijvoorbeeld een fietshelm, muts of pet draagt. En ze zijn lekker compact, wat heel handig is voor onderweg. Een True Wireless neemt bijna geen ruimte meer in, zeker in vergelijking met een traditionele over-ear hoofdtelefoon. Je moet echter wel leven zonder zachte oorkussens en de lange accuduur van deze grotere modellen, die bovendien ook een veel betere noise-cancellation (ANC) hebben.

Veel True Wireless-modellen zijn speciaal ontwikkeld voor buiten en zijn dus stof-, zweet- en waterbestendig. En ze hebben vaak slimme functies zoals een hartslagmeter, en een sensor die telt hoe vaak je een bepaalde oefening uitvoert en feedback geeft op je work-out. In combinatie met de draadloze vrijheid is True Wireless dus de ultieme sporthoofdtelefoon.

Zo heeft de Jabra Elite Sport 4.5H heel veel trainingsfuncties. Hij houdt je hartslag in de gaten, heeft persoonlijke audio-coaching en is extreem waterdicht – je kunt hem zelfs onder water houden. En als je op zoek bent naar een stof- en waterdicht model zonder slimme functies, kijk dan eens naar de Elite Active 65t.

Accu – beperkte elektriciteit

Waarschijnlijk had je zelf ook al bedacht dat de accuduur het grootste probleem is voor True Wireless-hoofdtelefoons. Als je urenlang naar muziek via Bluetooth wilt luisteren, is de accu in deze kleine oordopjes gewoonweg niet voldoende.

Sommige fabrikanten hebben dit opgelost door een back-up-accu te integreren in het etui, zodat je hem kunt opladen als je even niet naar muziek luistert. Dit betekent dat je 3 tot 5 uur langer naar muziek kunt luisteren, zonder een stopcontact te hoeven gebruiken. Je hoofdtelefoon gaat dus een stuk langer mee.

Bediening en pasvorm – een noodzakelijk compromis

True Wireless-hoofdtelefoons hebben niet veel ruimte voor knoppen om je muziek, oproepen en andere functies aan te sturen. Sommige modellen hebben touchbediening, andere modellen hebben knoppen, maar over het algemeen geldt dat traditionele oplossingen gemakkelijker te bedienen zijn. Die hebben namelijk grotere oppervlakken of een kabel met controller.

Net als bij alle andere in-ear hoofdtelefoons is het belangrijk dat de oordopjes heel goed aansluiten op je oren. Anders klinken ze gewoon niet goed. True Wireless-modellen zitten vaak vast met een soort vleugelconstructie en het kan even duren voordat je het soort oordopje gevonden hebt dat perfect in jouw oren past. Maar als ze dan goed zitten, krijg je echt goed geluid – helemaal zonder kabels!

Voor een perfecte pasvorm, zo weinig mogelijk achtergrondgeluiden en een extra volle basweergave kun je kiezen voor oordopjes van Comply-schuim. Comply Truly Wireless is speciaal ontwikkeld voor True Wireless-hoofdtelefoons met geïntegreerde sensoren. Dit materiaal zorgt voor meer contact tijdens het sporten, zodat ze beter kunnen bijhouden hoe vaak je een bepaalde oefening doet. Een paar Audio Pro SmartCore-schuimdopjes is een uitstekende keuze als je je True Wireless-hoofdtelefoon alleen gebruikt om naar muziek te luisteren.

Bij HiFi Klubben kun je alle hoofdtelefoons eerst uitproberen voordat je ze koopt!
Sony WF-1000XM3 Draadloze in-ear hoofdtelefoon
Sony WF-1000XM3
Draadloze in-ear hoofdtelefoon
€ 165,00 / stuk(s)
Jabra Elite 65t Draadloze in-ear hoofdtelefoon
Draadloze in-ear hoofdtelefoon
€ 113,00 / € 123,00 / stuk(s)