Skip to content

65 producten
RUBICON 8
DALI RUBICON 8
Vloerluidspreker
€ 6.598 / Paar
EPICON 8
DALI EPICON 8
Vloerluidspreker
€ 17.998 / Paar

Grote luidsprekers van populaire merken

Is het tijd om je luidsprekers te vervangen? En wil je niet alleen dat ze fantastisch klinken, ook als ze op vol vermogen draaien, maar ook dat ze er fantastisch uitzien? Dan is een paar grote luidsprekers wellicht de beste keuze voor je: een grote luidspreker heeft het allemaal, maar vooral qua geluid op hoog volume kun je je aan onvoorstelbare prestaties verwachten. Dit is zo omdat er meestal een correlatie bestaat tussen de grootte van de luidspreker en de kracht en intensiteit van zijn geluid.

Er zijn grote luidsprekers voor iedereen. Bekijk de ruime selectie van HiFi Klubben om precies dat te vinden waarnaar je op zoek bent. Als je aan een bepaald budget gebonden bent, kun je relatief goedkope grote luidsprekers vinden, en als je op zoek bent naar een specifieke kleur, hebben we ook wat je zoekt. Geneigd om voor een paar stijlvolle witte luidsprekers te gaan bijvoorbeeld? Ons aanbod is groot en divers, maar we hebben ook luidsprekers met afwerkingen in verschillende houtsoorten en andere materialen, die een zeer stijlvolle toevoeging aan je interieur kunnen zijn.

Kleine vs. grote speakers

Een goed en krachtig geluid hangt meestal nauw samen met de grootte van de speaker. Dit komt omdat een grote speaker eenvoudigweg meer lucht kan verplaatsen en binnenin meer ruimte heeft voor de diepe bastonen. Bovendien is er in grote speakers ruimte voor grotere componenten, wat ook een positief effect heeft op de kracht en de kwaliteit van het geluid.

Ook kleine speakers kunnen je een geweldige geluidskwaliteit schenken, maar je zult meestal in een hogere prijsklasse moeten kijken als je een kleine speaker wilt vinden die het geluid van een grote kan evenaren. Het gaat er ook om hoever het geluid moet reizen. Als je speakers in een grote ruimte staan, kan de grootte belangrijker zijn, omdat grote speakers het geluid meestal verder doorgeven voordat je aan kwaliteit inboet.

Dit betekent dat je wanneer je beslist wat voor speakers je gaat nemen, kleine of grote, best rekening houdt met je specifieke behoeften en situatie. Als je een grote woonkamer hebt, zijn grote speakers waarschijnlijk de beste keuze. Maar als je je eerder aangetrokken voelt tot de esthetiek en de discretie van een kleine speaker, kun je overwegen om wat in te leveren op het vlak van volume en toch voor een kleiner model te gaan. Een kleine speaker kan niet zo luid spelen of niet zoveel bas produceren als een grote, maar dat betekent niet dat het geluid niet net zo goed – of zelfs beter – kan zijn.

Grote bluetooth speakers

Je speaker moet natuurlijk op de een of andere manier worden aangesloten op de geluidsbron. Je kunt dit doen met een kabel of via een draadloze verbinding zoals wifi of bluetooth. Wifi-speakers zijn een goede keuze als je draadloos wilt gaan, maar niet wilt inleveren op geluidskwaliteit. Aan de andere kant zijn bluetooth-speakers enorm populair, omdat bluetooth flexibel is en veel gebruikt wordt. Het is wel waarschijnlijk dat je onderweg ietsje van de geluidskwaliteit verliest.

Een grote bluetooth-speaker geeft je de mogelijkheid om al je apparaten aan te sluiten die compatibel zijn met bluetooth, en je hoeft er niet eens over na te denken of je grote speaker je besturingssysteem ondersteunt of je favoriete streamingplatform.

Een draadloze grote speaker kun je dus makkelijk via bluetooth of een andere verbinding op je apparaat aansluiten, zonder dat er lelijke kabels op je vloer liggen of langs je muren lopen.

Vloerstaande speakers: populaire grote speakers

Vloerstaande speakers zijn de speakers waar mensen meestal aan denken als er over grote speakers gepraat wordt. Tegenwoordig komen deze in meer gedaanten dan alleen maar de grote, rustieke boxen van vroeger die best wel wat ruimte innemen in je woonkamer. Er zijn ook hoge, elegante vloerstaande speakers. Naar welk design je voorkeur dan ook uitgaat, je koopt ze meestal per paar en zet ze direct op de vloer – bij voorkeur met spikes of rubberen voetjes eronder. Door hun grootte heb je de meest gunstige omstandigheden voor een volledig geluidsbeeld met een diepe en krachtige bas.

Een vloerstaande speaker heeft alles wat een goede grote speaker hebben moet, en ziet er tegelijkertijd goed uit in je huiskamer. Ook al zijn ze groot, ze zijn toch elegant, want ze worden ontworpen om ook op decoratief vlak een mooie aanvulling te zijn op elke kamer. Als je liever speakers hebt die wat minder ruimte in beslag nemen, kijk dan in ons aanbod van actieve speakers. Deze worden ook gemaakt als vloerstaande speakers, zodat je alleen ruimte hoeft te vinden voor de speaker en niet voor een aparte versterker.

Grote speakers voor feesten

Vanwege het geweldige geluid en de gunstige mogelijkheden om het volume harder te zetten, is een grote speaker ook een zeer goede keuze voor al je feestjes. Op een feest wil je het volume kunnen opendraaien zonder aan kwaliteit in te boeten of lelijke vervormingen in het geluid te bespeuren. De beste keuze hiervoor is een grote speaker die speciaal gemaakt is voor feesten!

Als we aan grote partyspeakers denken, komt direct één merk bij ons op, en dat is SOUNDBOKS. Een SOUNDBOKS is de perfecte speaker voor feesten waar je de muziek echt wilt laten knallen. Ze zijn speciaal gemaakt om luid te spelen en tegelijkertijd de beproevingen te doorstaan die eigen zijn feesten – of festivals, de scene waarvoor een SOUNDBOKS oorspronkelijk is gemaakt.

Als je meer van authentieke hifi-speakers houdt, neem dan toch ook een kijkje bij DALI. DALI heeft stijlvolle vloerspeakers die net zo luid kunnen spelen als de SOUNDBOKS, maar dan in echte hifi-kwaliteit die aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende geluidsliefhebbers voldoet.

Of je nu overweegt om een SOUNDBOKS, een DALI speaker of iets anders aan te schaffen, wij hebben een grote selectie om uit te kiezen. Als je hulp nodig hebt of de verschillende grote speakers wilt uitproberen voordat je beslist welke speaker de jouwe wordt, dan ben je van harte welkom in je lokale Hifi Klubben-winkel. Hier staan onze medewerkers voor je klaar om te helpen de beste grote speaker te vinden voor jouw wensen en behoeften. Kom dus gerust langs en ontdek de geweldige geluidservaring jij thuis kunt krijgen, dankzij de kwaliteitspeakers van HiFi Klubben.