Skip to content
0 producten
Geen resultaten gevonden met de huidige filters

Google luidsprekers voor spraakbesturing

Elke Google luidspreker komt met de zogenaamde Google Assistant-functie, zodat je de luidspreker kunt bedienen met je stem. Zo kun je altijd nieuwe muziek opzetten, het volume regelen etc., ook al heb je je handen vol of ben je druk bezig met het avondeten of de afwas.

“Hey Google”: wat kan een Google speaker zoal voor je doen?

Google speakers maken gebruik van de Google Assistant-technologie. Dit is een persoonlijke assistent waar je via verschillende apparaten een beroep op kunt doen. Dit hoeven niet per se Google apparaten te zijn, maar moeten wel ondersteund worden door Google.

Als je je Google speaker aansluit op een Chromecast, kun je hem vragen je tv aan te zetten, je favoriete serie op Netflix te zoeken, het volume harder of zachter te zetten en je tv weer uit te zetten. Om de spraakbesturing van je Google speaker te gebruiken, zeg je eerst “Hey Google”, waarna de technologie op je commando wacht.

Een Google speaker kan je ’s ochtends ook laten weten wat de weersvoorspelling is, zodat je weet of je je sneakers of je rubberlaarzen moet aantrekken. Je kunt, afhankelijk van welke apparaten je thuis hebt, ook je koffiezetapparaat, de verlichting en je robotstofzuiger met je stem bedienen. Natuurlijk stonden heel wat kleinere talen niet zo hoog op de lijst van prioriteiten toen ze de spraakbesturingscommando’s in andere talen dan het Engels begonnen te maken, maar de ontwikkeling ging snel en vandaag de dag kun je Google speakers vinden die commando’s in een heleboel talenbegrijpen.

Meerdere mensen kunnen verbinding maken met dezelfde Google speaker, omdat hij je stemmen herkent en dus weet wie er spreekt. Dit is erg handig als je je Google speaker bijvoorbeeld gebruikt om afspraken toe te voegen aan je agenda. Kortom, een Google speaker is je eigen assistent die je helpt met al je dagelijkse bezigheden en in elke situatie de perfecte achtergronddeuntjes voor je opzet.

Speakers met geïntegreerde Google Assistant

In deze categorie vind je onze slimme luidsprekers, ook wel smartspeakers genoemd, met Google Assistant. Als een speaker wordt aangeprezen als een slimme luidspreker, dan betekent dit dat hij klaar is voor gebruik en dat je kunt beginnen met commando’s geven van zodra je hem hebt aangesloten.

Slimme speakers van Google hebben ingebouwde spraakbediening en een microfoon waarmee je het afspelen met je stem kunt bedienen. In dit opzicht werkt een smartspeaker ook als een vervanging voor je smartphone, wat vaak het apparaat is dat je zou gebruiken om je audio te bedienen. We raden je aan om je Google speaker op de meest centrale plaats in huis te zetten, zodat je hem altijd binnen handbereik hebt. Dan kun je, waar je ook bent in huis, altijd muziek opzetten, het volume harder of lager zetten, of wat je maar wilt doen.

Niet alleen van Google zelf vind je slimme speakers met Google Assistant. Ook merken als B&O hebben Google speakers in hun assortiment met ingebouwde spraakbediening, zodat hij meteen klaar is voor gebruik.

Google Assistant: je zult een slimme speaker nodig hebben!

We hebben hierboven de zogenaamde slimme speakers genoemd, die ingebouwde spraakbesturing hebben. Zoals gezegd zijn deze meteen klaar voor gebruik, maar er zijn ook Google speakers verkrijgbaar waarin de spraakbesturing niet is geïntegreerd. Deze worden gebruikt om het systeem uit te breiden met een smartspeaker als middelpunt. Dit betekent dat zodra je een Google smartspeaker hebt, je zo veel speakers met Google Assistant kunt toevoegen als je wilt. Je vindt dit soort Google speakers ook bij B&O, en ook HEOS heeft verschillende Google speakers in zijn assortiment.

Google Home speakers

Als je specifiek op zoek bent naar een slimme speaker van Google, neem dan zeker eens een kijkje in onze selectie van Google Home speakers. De nieuwste edities heten Google Nest, maar dit is gewoon een nieuwe naam voor de vertrouwde Google Home speakers. En natuurlijk beschikken ze over bluetooth, om je speakers snel een eenvoudig te kunnen verbinden met je apparaat.

Een Google Home speaker is een slimme speaker en digitale assistent die je kunt koppelen aan andere Google Home speakers om een multiroom-systeem samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld je Google Home speaker installeren in de woonkamer of keuken – of daar waar je thuis de meeste tijd doorbrengt – en in andere ruimtes zoals de badkamer en slaapkamer een Google Home Mini zetten. Dan heb je overal in huis muziek en spraakbediening!

Google Assistant, voorbereid op spraakbesturing

Er zijn ook Google speakers die zijn voorbereid op spraakbesturing, maar waarbij de functie nog niet is geactiveerd. Dit heb je wanneer de fabrikant de speaker met spraakbesturing heeft geproduceerd voordat de technologie in het betreffende land wordt ondersteund. Dit kan gebeuren als de spraakherkenning in de betreffende taal nog niet is ontwikkeld, waardoor je nog geen commando’s in die taal kunt geven aan je Google speaker.

De functie is echter helemaal klaar in de speaker om geactiveerd te worden zodra de ontwikkelaars hun werk afgerond hebben: er is dan alleen een software-update van de fabrikant nodig. Onder andere Sonos heeft een flink aantal Google speakers die zijn voorbereid op spraakbesturing, zodat je nog meer uit de speakers kunt halen zodra de technologie klaar is.

Ervaar Google speakers bij Hifi Klubben

Wil je nog meer weten over Google speakers en de talrijke mogelijkheden die Google Assistant je biedt, dan ben je altijd van harte welkom in de HiFi Klubben-winkel bij jou in de buurt. Onze ervaren medewerkers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en te helpen om de beste Google speaker voor jouw behoeften te vinden.

Natuurlijk kun je op onze website al heel veel lezen over onze Google speakers, maar we raden je toch altijd aan om langs te komen in een van onze fysieke winkels, om de speakers in het echt te ervaren en zodat we al je vragen kunnen beantwoorden.

Hoewel Google voor de meeste mensen niet wordt beschouwd als een merk van speakers, moeten we gewoon zeggen dat ze het ondanks dat, erg goed doen. De Google Home en Google Assistant technologieën zijn gewoonweg geniaal, maar ook het design is prachtig met afgeronde hoeken en een sobere, maar elegante look. Daarom past een Google speaker in de meeste huizen. En wat de prijzen betreft, de meeste mensen vinden deze erg redelijk.

Dus, kom naar je lokale Hifi Klubben-winkel om de speakers en de technologie in het echt te ervaren; we staan klaar met een aantal geweldige tips en begeleiding voor die wil.

Gerelateerde zoekopdrachten

Alexa luidprekersDraagbare luidprekersStreaming luidprekersWaterdichte luidprekersAirPlay luidprekersTelefoon luidprekersMultiroom-luidprekers