Skip to content

10 producten
Roam 2
Sonos Roam 2
Draadloze luidspreker met accu
€ 199 / Stuk

Ruime selectie van waterdichte luidsprekers

Met een waterdichte luidspreker kan een feest langer doorgaan – waterspetters, regendruppels of een hoge luchtvochtigheid zijn geen reden om het af te kappen. Je creëert er de perfecte sfeer mee voor een dansfeest, maar je kunt ook in alle rust van je favoriete muziek genieten. Dus zet een leuk muziekje op en laat je meeslepen door de betoverende tonen.

Neem je muziek zorgeloos mee naar het strand

Feestjes in de zomer zijn gewoon niet hetzelfde zonder muziek, en ook al ben je niet aan het feesten, een goede draadloze speaker maakt een lange dag op het strand of bij het zwembad toch net wat sfeervoller.

Het is wel vervelend als je continu moet uitkijken dat er geen zand of water in je speaker komen. Gelukkig bestaat hier een ideale oplossing voor: een waterdichte bluetooth speaker. Deze zijn bestand tegen waterspetters, en sommige modellen zijn daarnaast ook vuilafstotend. Dus je hoeft je ook geen zorgen meer te maken dat er zand in je speaker terechtkomt.

Een waterdichte speaker is ook een goed idee als jij beslist over de muziek op een festival of een strandfeest. In dat soort omstandigheden is het risico groot dat er suikerhoudende dranken gemorst worden op je speaker, maar met een waterdicht model verklein je het risico dat hij kapot gaat. Je kunt ook pech hebben en onverwachts een zware stortbui over je heen krijgen. Ook dan is een waterdichte en vuilafstotende speaker een enorm voordeel.

Haal speakers zonder vervorming in je badkamer

Naast gebruik buiten, kunnen waterdichte speakers ook een goed idee zijn als je onder de douche naar muziek wilt luisteren. De meeste mensen kunnen douchen zonder overal water te spatten, maar het wordt nog steeds behoorlijk vochtig in de badkamer, vooral als die relatief klein is. Met een waterdichte speaker kun je er zeker van zijn dat het vocht niet in je speaker kruipt en de levensduur ervan zo aanzienlijk vermindert (of onmiddellijk beëindigt).

Je kunt ervoor kiezen om een speaker te installeren in de badkamer, of je kunt een draagbaar model aanschaffen, zodat je dezelfde speaker in de badkamer, op het strand en in de tuin kunt gebruiken. Neem een kijkje in onze complete selectie bluetooth speakers. Bluetooth speakers zijn erg populair, omdat je ze gemakkelijk kunt aansluiten, bedienen en overal mee naartoe nemen.

Vind de juiste maat en het beste ontwerp voor jou

Waterdichte speakers komen in alle soorten en maten, dus de kans is groot dat er een tussen zit die perfect aansluit bij je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Er zijn kleine, chique waterdichte speakers die gemakkelijk in je tas passen; handig als je naar het strand gaat. Maar je kunt ook voor een groter formaat kiezen als je wat meer power wilt. Een model met een handvat is dan wel handig, zodat je hem gemakkelijk kunt dragen.

Je kunt ook all the way gaan met een SOUNDBOKS, die niet zal nalaten je gasten te verbluffen met zijn fantastische geluidskwaliteit, of je nu buiten of binnen aan het feesten bent. De robuuste speaker is bestand tegen een klein beetje van alles, en kan tot wel 100 uur spelen zonder uit te schakelen. Het is een aanrader voor wie geen concessies doet op het vlak van audio en muziek.

Kom alles te weten over IP-codes en ondoordringbaarheid voor water

Veel fabrikanten scheppen op over hun waterdichte speakers, maar er is een wereld van verschil in hoe waterdicht deze precies zijn. Om het voor klanten gemakkelijker te maken om de juiste waterdichte speaker te vinden, en om een ​​gemeenschappelijk referentiekader te creëren zodat fabrikanten de eigenschappen van hun apparaten niet te veel overdrijven, is er een schaal met IP-codes opgesteld om aan te geven hoe waterdicht en stofdicht een speaker is.

Wanneer een speaker IP-getest is, heeft hij verschillende tests ondergaan om er zeker van te zijn dat hij voldoet aan de gestelde eisen voor een specifieke IP-waarde. De IP-code bevat twee cijfers, waarvan het eerste aangeeft hoe goed de speaker bestand is tegen vaste voorwerpen, bijvoorbeeld stof, en het tweede hoe waterdicht de speaker is. Dat laatste cijfer is dus waar we op letten als we een waterdichte speaker willen aanschaffen.

De schaal van ondoordringbaarheid voor water loopt van 0 tot 9. 0 betekent helemaal niet bestand tegen water, en 9 betekent bestand tegen krachtige waterstralen bij hoge temperaturen. Tussen deze extremen zitten verschillende niveaus van ondoordringbaarheid, bijvoorbeeld bestand tegen druppels, kleine en grotere waterstralen. Je kunt hierover meer lezen in onze gids waar je de hele schaal kunt zien en hoe de producten met de verschillende waarden zijn getest. Er wordt aangegeven op welke manier de speaker aan water is blootgesteld en voor hoelang.

Je hoeft geen expert of hifi-nerd te zijn om de schaal te begrijpen. Maar het is wel een goed idee om er rekening mee te houden als je een waterdichte speaker zoekt. Want ‘waterdicht’ betekent iets anders voor verschillende fabrikanten. Afhankelijk van wat je nodig hebt is een apparaat met een IP-code van 4 of 5 misschien voldoende voor je, en dan hoef je niet extra te betalen voor een speaker met een hogere graad van waterdichtheid. Aan de andere kant is er geen reden om te investeren in een zogenaamde waterdichte speaker, als deze niet bestand is tegen de omstandigheden waaraan jij hem wilt blootstellen.

Bezoek je lokale HiFi Klubben

Als je graag meer uitleg wilt over de IP-schaal, hulp bij je zoektocht naar de juiste speaker of misschien wel eerst en vooral een klankbord om je behoeften concreter te bepalen, ben je altijd meer dan welkom in je plaatselijke HiFi Klubben-winkel. We staan ​​klaar met tips en advies, zodat we samen de waterdichte speaker kunnen vinden die het best aan jouw specifieke behoeften voldoet.

We hebben waterdichte speakers van verschillende merken en in verschillende uitvoeringen en prijsklassen, zodat er voor ieder wat wils is – zowel qua smaak als qua budget. Misschien heb je bepaalde eisen, of misschien moet je je nog helemaal oriënteren. Hoe dan ook, wij kunnen je laten kennismaken met de modellen die het beste bij je passen, zodat jij met de juiste waterdichte speaker naar huis gaat.