Skip to content
0 producten
0 producten
    Geen resultaten gevonden met de huidige filters

    Slimme luidsprekers met spraakbesturing

    Slimme luidsprekers luisteren naar je. Dankzij de slimme functie spraakbesturing kun je de luidspreker commando’s geven door ertegen te praten. Met een paar woorden kun je hem muziek laten afspelen, het geluidsvolume harder of zachter zetten en veel meer. Een slimme luidspreker kan op zichzelf worden gebruikt of je kunt hem samen met één of meerdere apparaten laten werken om spraakbesturing in je hele huis te krijgen.

    Wat is een slimme speaker?

    Een slimme speaker, ook wel smart speaker genoemd, is in de eerste plaats een speaker met spraakbesturing. Hij heeft dus logischerwijs ook een ingebouwde microfoon om je commando’s te ontvangen. Smart speakers zijn direct klaar voor gebruik: zodra je hem hebt uitgepakt en aangesloten, kun je hem direct muziek laten spelen. Smart speakers met spraakbesturing zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt waarschijnlijk omdat er nu meer talen beschikbaar zijn dan voorheen. Vroeger moesten alle commando’s in het Engels ingesproken worden, maar tegenwoordig kennen smart speakers ook veel andere talen.

    Een smart speaker is een handige, praktische oplossing om je dagelijkse leven wat makkelijker te maken. Als het volume te hard staat en je hebt je handen vol, kun je de speaker gewoon vragen om wat stiller te gaan spelen. Je kunt hem ook de opdracht geven om van nummer te veranderen of om nieuwe afspeellijsten en albums te vinden, ook al ben jij druk bezig in de keuken en heb je je handen niet vrij. Het valt niet te betwisten dat een slimme speaker wel heel erg slim is!

    Vergeet niet dat spraakbesturing voortdurend in ontwikkeling is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een apparaat hebt met spraakbesturing dat alleen maar reageert op commando’s in het Engels, maar dat diezelfde commando’s later ook in je taal beschikbaar komen. Er is ook een verschil in hoe je de technologie de opdracht geeft om een bepaald nummer te kiezen. Dus dit zul je voor jouw specifieke apparaat met spraakbesturing moeten nalezen voordat je het in gebruik neemt.

    Spraakbesturing impliceert niet per se slimme speaker

    Er is iets waar je je bewust van moet zijn als je op zoek bent naar een speakeroplossing met spraakbesturing. Zoals hierboven reeds vermeld, is een smart speaker direct na het uitpakken klaar voor gebruik. Maar houd er rekening mee dat er ook speakers met spraakbesturing zijn die dat niet zijn, omdat het geen smart speakers zijn. Om de spraakbesturing te activeren, moet de speaker worden aangesloten op een smart speaker en gebruikt worden als onderdeel van een groter systeem.

    Het is dus mogelijk dat je een speaker met spraakbesturing gekocht hebt die je commando’s niet kan ontvangen. Zorg ervoor dat je een smart speaker hebt om te beginnen, zodat je een apparaat hebt dat je commando’s ontvangt. Als je twijfelt, kun je altijd contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan een van onze winkels, zodat we je kunnen helpen om een geschikte speaker te vinden.

    Smart speakers en andere speakers met spraakbesturing zijn ook verkrijgbaar in een versie die we ‘voorbereid op spraakbesturing’ noemen. Deze modellen zijn gemaakt om te werken als smart speakers of als extra speakers met spraakbesturing, maar ze hebben een software-update nodig van de fabrikant voordat de functie werkt.

    Als je een van deze modellen koopt, kun je de spraakbedieningsfunctie dus niet meteen gebruiken, maar je speaker is er wel helemaal klaar voor op het moment dat de fabrikant de technologie uitbrengt.

    Welke assistent wil je?

    Als je van plan bent een smart speaker te kopen, moet je eerst en vooral beslissen welke technologie je wilt. Met andere woorden, welke assistent je wilt voor je commando’s. Op dit moment heb je de keuze uit drie verschillende assistenten: Google Assistant, Amazon Alexa en Siri.

    Google Assistant

    Op dit moment is Google Assistant de grootste van de drie technologieën in Scandinavië en Noord-Europa. Google Assistant is voorzien van spraakherkenning, zodat meer mensen op dezelfde speaker kunnen worden aangesloten zonder dat ze steeds de gebruiker hoeven te veranderen. De functie zal je stem herkennen, dus als je vraagt om muziek van je afspeellijst af te spelen, hoef je jezelf niet op een andere manier te identificeren.

    Google Assistant is van Google, dat had je al kunnen raden. Google heeft verschillende speakers ontwikkeld waar de technologie is in geïntegreerd. Alle Google speakers in onze selectie zijn slimme speakers, zodat je spraakbesturing kunt gebruiken zodra je je nieuwe speaker hebt uitgepakt. Je hoeft maar “Hey Google” te zeggen en de speaker is een en al oor en klaar om je commando uit te voeren.

    De technologie van Google Assistant is niet alleen in Google’s eigen speakers ingebouwd. Ook andere merken hebben de technologie omarmd, dus als Google Assistant je voorkeur heeft, heb je echt een heel ruim aanbod om uit te kiezen.

    Amazon Alexa

    Amazon was snel om de Amerikaanse markt te veroveren, wat betekent dat Amazon Alexa vandaag de dag compatibel is met een heleboel apps, omdat meerdere merken de technologie in hun speakers hebben geïmplementeerd.

    Met Amazon Alexa kun je je speaker echt alles laten doen, van online eten bestellen tot yoga-instructies geven. Dit betekent dat er verschillende opties zijn met deze technologie, maar sommige hebben naast het Engels niet zoveel andere talen in hun portfolio. Maar als je het niet erg vindt om Engels te spreken, dan is Amazon Alexa een heel goede keuze voor je, want wat je ermee kunt doen kent haast geen grenzen.

    Siri

    Ben je een Apple fan, dan ken je Siri. Veel mensen gebruiken Siri al dagelijks met hun iPhone. De functie beantwoordt hun vragen, belt, schrijft berichten, leest berichten voor en nog veel meer.

    Maar de functie is niet beperkt tot de iPhone, aangezien je ook smart speakers met ingebouwde Siri-technologie kunt krijgen. Dit geeft je nog meer mogelijkheden voor slimme spraakbesturing. 

    Je activeert de functie door “Hey Siri” te zeggen en dan iets te vragen of uit te leggen wat je wilt dat Siri doet; bijvoorbeeld een alarm instellen voor de volgende ochtend of je favoriete nummer afspelen. Net als Google Assistant heeft ook Siri spraakherkenning, dus meerdere mensen kunnen verbonden zijn met hetzelfde apparaat zonder dat je afspeellijsten, agenda-afspraken enz. door elkaar worden gehaald.

    Kom langs bij HiFi Klubben om meer te weten te komen over je opties

    Als je op zoek bent naar de juiste smart speaker voor jou, ben je van harte welkom in je lokale HiFi Klubben-winkel. Je kunt onze medewerkers al je vragen stellen, zodat je er klaar voor bent om de beste speaker en assistent te kiezen voor jouw behoeften en wensen.

    Bij een bezoek aan een fysieke winkel kun je de verschillende smart speakers in het echt zien en uitproberen. Je kunt ook de verschillende assistenten testen en te weten komen welk type je het meest bevalt.

    We helpen je graag om de best mogelijke oplossing te vinden. Als je niet naar een van onze winkels kunt komen, kun je ook contact opnemen met de klantenservice via de online chatfunctie op onze website.