Skip to content
NAD
Eindversterker voor CI

NAD CI 16-60 DSP

€ 3.249,00stuk
Geavanceerde 16-kanaals eindversterker met topgeluid en eindeloos veel mogelijkheden voor grote installaties. Kan via internet worden geconfigureerd.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD CI 16-60 DSP – krachtige en geavanceerde 16-kanaals eindversterker voor serieuze installaties

 • Goed hifi-geluid, ook bij lange kabels
 • 16 kanalen voor maximale flexibiliteit, ook bij grote installaties
 • Geavanceerde webinterface voor configuratie en audio-instellingen
 • Stereokanalen kunnen gebridged worden voor nog meer vermogen
 • Laag energieverbruik en minimale warmteontwikkeling in verhouding tot het vermogen

De NAD CI 16-60 DSP is een geavanceerde 16-kanaals hifi-eindversterker voor grote inbouw- of multizonesystemen en krachtige home-cinema’s met een aparte techniekruimte. Dankzij de Hypex UcD-versterkertechnologie en 60 NAD-watt in elk kanaal haalt deze versterker de allerbeste kwaliteit uit goede inbouwluidsprekers, bijvoorbeeld van DALI en Bowers & Wilkins.

Met de 16 audiokanalen van de CI 16-60 DSP kun je acht paar stereoluidsprekers aansturen met perfecte hifi-kwaliteit, maar dat is nog (lang) niet alles. Je kunt de kanalen namelijk ook bridgen tot 140 watt bij 8 ohm. Zo kun je bijvoorbeeld een installatie bouwen met 2 x 140 watt voor in de woonkamer en dan heb je nog genoeg kanalen over voor 2 x 60 wat in zes verschillende kamers – met alle kanalen actief. En als je maar één stereosysteem gebruikt, krijg je 2 x 240 watt als hij gebridged is!

Een speciale CI-versterker met webinterface

De NAD CI 16-60 DSP is ontworpen als een echte CI-versterker (custom install). Dat betekent dat er extra veel aandacht is besteed aan flexibiliteit en stabiliteit, en dat alle aansluitingen zijn geoptimaliseerd voor installatie in een techniekruimte. Via de slimme webinterface kun je de CI 16-60 DSP op alle mogelijke manieren instellen, zodat je voor elke ruimte het juiste geluid en volume kunt instellen.

De effectieve klasse D-constructie heeft meer dan genoeg vermogen en blijft stabiel – ook bij hoog volume. Tegelijkertijd is de warmteontwikkeling minimaal en verbruikt hij veel minder stroom dan een traditionele constructie. En dat is goed voor het milieu en je portemonnee.

De NAD CI 16-60 DSP is verkrijgbaar in het zwart.

NAD CI 16-60 DSP – totale controle met webinterface

Via de Ethernetaansluiting en geïntegreerde DSP kun je de hele configuratie en het geluid instellen met een computer. Dat is heel handig, omdat je dan met een laptop het geluid in elke kamer apart kunt instellen – terwijl je voor de luidsprekers staat en luistert. Als het hele systeem goed is ingesteld, kun je alles natuurlijk als preset opslaan op je computer.

Dankzij de webinterface en presets is het heel eenvoudig en veilig om te experimenteren met verschillende instellingen. En wat misschien nog wel belangrijker is: je installateur kan het hele systeem extern aansturen, bijvoorbeeld voor troubleshooting. Een hypermoderne oplossing die het leven een stuk eenvoudiger maakt, zeker bij geavanceerde installaties.

Speciaal voor inbouwsystemen

De CI 16-60 DSP heeft 12V-trigger-out en schakelt zichzelf automatisch in als hij een signaal ontvangt. Dat betekent dat je de versterker makkelijk uit het zicht kunt plaatsen, bijvoorbeeld in een kast. Je moet er wel voor zorgen dat de warmte die de ventilator via de voorkant naar buiten blaast weg kan. En als je genoeg geluisterd hebt, schakelt de versterker zich na 30 minuten uit.

De luidsprekerterminals zijn van het Phoenix-type: je bevestigt de kabel in een bijgeleverde multistekker die je vervolgens aansluit op de versterker. Zo kun je alle kabels al vastmaken en de versterker later heel eenvoudig plaatsen of verwijderen. Een oplossing die nogmaals benadrukt dat de CI 16-60 DSP vooral bedoeld is voor inbouwsystemen.

Let op:

Op deze Phoenix-terminals mogen alleen solid-core of vergelijkbare luidsprekerkabels voor inbouwsystemen worden aangesloten, zoals de AudioQuest SLIP-serie. Gewone soepele luidsprekerkabels (multi-strand) zitten niet stevig in de aansluitingen en kunnen kortsluiting veroorzaken.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Goed hifi-geluid, ook bij lange kabels
 • 16 kanalen voor maximale flexibiliteit, vooral bij grote installaties
 • Stereokanalen kunnen gebridged worden voor nog meer vermogen
 • Geavanceerde webinterface voor configuratie en audio-instellingen
 • Laag energieverbruik en minimale warmteontwikkeling in verhouding tot het vermogen
 • Via de globale en lokale pre-out kun je een extra eindtrap aansluiten
 • IR-in/uit / 12V-trigger / schakelt zichzelf automatisch in bij signaal (kan uitgeschakeld worden)
 • Phoenix-luidsprekerterminals (multistekker) voor eenvoudige aansluiting
 • Rackhandvatten voor eenvoudige plaatsing in kasten en racksystemen
 • Geïntegreerde ventilator

Tegens

 • Geen Hypex nCore-technologie
 • Geen optische of coaxiale audio-ingang
 • Geen knoppen voor instellingen op de versterker zelf
 • Niet zo compact als andere modellen

Accessoires voor de NAD CI 16-60 DSP

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm16 x 65 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm16 x 60 watt
Vervorming (THD)<0,05% (1 watt - 50 watt, 8/4 ohm)%
Signaal-ruisverhouding>80 dB
Dempingsfactor>110 (8 ohm, 20-6.500 Hz)
Dynamisch vermogen65 / 125 / 180 watt (8/4 ohm) watt
VersterkertechnologieKlasse D

Aanbevolen producten