Skip to content
Bowers & Wilkins
Plafondluidspreker

Bowers & Wilkins CCM683

€ 479,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Geavanceerde tweeweg-plafondluidspreker met Nautilus-tweeter. De krachtige 8" eenheid is zijn geld meer dan waard, ook voor grotere kamers.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

B&W CCM683 - robuste 8" plafondluidspreker met geavanceerde technologie

De CCM683 is een geavanceerde tweeweg plafondluidspreker die zelfs een grote kamer met geluid van zeer hoge kwaliteit kan vullen. Het is uitgerust met een robuuste 8" (200 mm) Kevlar driver en een hoogwaardige Nautilus-loaded tweeter, en hoewel de 8" unit is niet zo krachtig functioneert als de duurdere CCM682, krijg je toch een bijzonder zuiver en dynamisch geluid voor een plafondluidspreker.

De CCM683 is een ideale plafondluidspreker voor alle plaatsen waar je in een kamer een prachtig en rijk geluid wilt hebben, maar niet het super precieze geluidsbeeld hoeft te hebben zoals de duurdere 7-serie levert. Een typisch gebruiksscenario is een grote keuken/eetkamer waar je elke dag wilt kunnen genieten van onzichtbaar geluid van hoge kwaliteit, maar ook harder wilt kunnen spelen als er bijvoorbeeld een feestje is. De CCM683 is natuurlijk ook zeer geschikt als zij/achter luidspreker in een goed Home Theater systeem.

Hier vind je de technische tekeningen

Geavanceerde oplossingen van B&W zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit

Het rijke en dynamische geluid van de CCM683 komt niet in het minst vanwege de 8" bass/midrange unit met membraan van geweven Kevlar en een massief gegoten chassis. Deze geavanceerde oplossing vind je ook een breed scala aan traditionele luidsprekers van B&W.


De CCM683 is ook uitgerust met een exclusieve tweeter met aluminium conus. De unieke Nautilus tweeter van B&W is verantwoordelijk voor de hoge tonen, en dat met een geheel nieuw ontwerp, waarbij de conventionele buis is vervangen door een spiraalvormige diffuser aan de achterzijde. Zoals bij de tube lijkt dit spiraal in beginsel op een omgekeerde hoorn, die alle ongewenste energie aan de achterzijde van het membraan absorbeert. Het resultaat is een zeer schone en kristalheldere reproductie van de hoogste frequenties.

De tweeter van de CCM683 is gemonteerd op een swivel zodat deze in de richting van je luisterpositie kan worden gedraaid. Je kunt tevens de EQ-instelling van mid-range in drie stappen regelen, zodat je het geluid optimaal kunt aanpassen aan je luisterruimte.


Uitzonderlijk eenvoudige installatie zonder gereedschap CCM683 is uitzonderlijk eenvoudig in het plafond te installeren. Zodra het uitsparingsgat is gemaakt kun je de gereedschapskist wegzetten en de rest met je blote handen doen. Met het chique QuickDog systeem van B&W begin je met het aanbrengen van de afzonderlijke montagebeugel op de muur met behulp van veerklemmen. Daarna moet je de kabeleinden vastmaken in de twee drukaansluitingen en klik je de luidspreker op zijn plaats. Tot slot zet je de magnetische grille er op. De hele operatie is in een oogwenk gefikst, en je hebt constant beide handen vrij voor deze klus. Makkelijker kan het haast niet.

De elegante en superdunne rand rond de luidspreker steekt slechts 4 mm uit het oppervlak, zodat de luidspreker bijna onzichtbaar is als deze eenmaal is geïnstalleerd. De grill kan natuurlijk worden overgeschilderd in de kleur die je wenst.

Vierkante front grill en inbouwdoos als optie

Er is een handige mogelijkheid om de ronde standaard grille vervangen door een vierkante versie (apart verkrijgbaar), als dit in het interieur beter uitkomt. Je hoeft niet een nieuw gat in het plafond te maken - klik gewoon het meegeleverde vierkant frame op de rand van de luidspreker en installeer de nieuwe grill. Zo krijg je altijd de oplossing die het beste past in je huis.

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

Accessoires voor de Bowers & Wilkins CCM683

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-6 dB)35-50.000 Hz
Gevoeligheid88 dB

Aanbevolen producten