Skip to content
Bowers & Wilkins
Plafondluidspreker

Bowers & Wilkins CCM682

€ 699,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Geavanceerde plafondluidspreker die zelfs een grote kamer met goed geluid vult. Geavanceerde techniek voor een exclusieve, betaalbare geluidservaring.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

B&W CCM682 - robuuste 8" plafond luidspreker met geavanceerde technologie

De CCM682 is het meest exclusieve 8" (200 mm) model in de B&W CCM600 Series - een geavanceerde tweeweg plafondluidspreker die zelfs een grote kamer kan vullen met geluid van zeer hoge kwaliteit. Het is uitgerust met een robuuste 8" Kevlar driver en een hoge kwaliteit Nautilus-buisbelaste tweeter, en vergeleken met de goedkopere CCM683 zijn zowel de spreekspoel als het magneetsysteem voor de 8"-driver aanzienlijk verbeterd, zodat je een nog schoner en dynamischer geluid krijgt.

De CCM682 is de ideale plafond luidspreker voor alle plaatsen waar je een kamer met een prachtig en rijk geluid wilt vullen, maar niet het super precieze geluidsbeeld hoeft te hebben van de duurdere 7-serie. Een typisch gebruiksscenario is een grote keuken/eetkamer waar je elke dag onzichtbaar geluid van hoge kwaliteit wilt hebben, maar ook wat harder wilt kunnen spelen als er bijvoorbeeld een feestje is. De CCM682 is natuurlijk ook zeer geschikt als zij/achter luidspreker in een goed Home Theater systeem.

Hier vind je de technische tekeningen

Geavanceerd oplossingen van B&W zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit

De rijke en dynamische geluid van de CCM682 wordt niet op de laatste plaats verooraakt door de 8" bass/midrange unit met membraan van geweven Kevlar en een massief gegoten chassis. Deze geavanceerde oplossingen vind je ook terug in een breed scala aan traditionele luidsprekers van B&W. In de CCM682 is het apparaat zelfs uitgerust met een extra grote spreekspoel en een extra sterk magneetsysteem ten behoeve van zowel de efficientie als de precisie in het geluid.

De CCM682 is ook uitgerust met een exclusief tweeter met aluminium conus. De unieke Nautilus belaste tweeter van B&W is verantwoordelijk voor de hoge tonen, nu met een geheel nieuw ontwerp waarbij de conventionele buis is vervangen door een spiraalvormige diffuser aan de achterzijde. Zoals de buis lijkt deze spiraal in beginsel als een omgekeerde hoorn die alle ongewenste energie aan de achterzijde van het membraan opneemt. Het resultaat is een zeer schone en kristalheldere reproductie van de hoogste frequenties.

De tweeter van de CCM682 is gemonteerd op een swivel zodat deze kan worden gedraaid in de richting van je luisterpositie. Je kunt ook de EQ-instelling van mid-range in drie stappen wijzigen, zodat je het geluid van de luidspreker verder aan de luisterruimte kunt aanpassen.

Uitzonderlijk eenvoudige installatie zonder gereedschap

De CCM682 is uitzonderlijk eenvoudig in het plafond te installeren. Zodra het uitsparingsgat is gemaakt kun je de gereedschapskist wegzetten en de rest met je blote handen doen. Met het chique QuickDog systeem van B&W begin je met het aanbrengen van de afzonderlijke montagebeugel op de muur met behulp van veerklemmen. Daarna moet je de kabeleinden vastmaken in de twee drukaansluitingen en klik je de luidspreker op zijn plaats. Tot slot zet je de magnetische grille er op. De hele operatie is in een oogwenk gefikst, en je hebt constant beide handen vrij voor deze klus. Makkelijker kan het haast niet.

De elegante en superdunne rand rond de luidspreker steekt slechts 4 mm uit het oppervlak, zodat de luidspreker bijna onzichtbaar is als deze eenmaal is geïnstalleerd. De grill kan natuurlijk worden overgeschilderd in de kleur die je wenst.

Vierkante front grill en inbouwdoos als optie

Er is een handige mogelijkheid om de ronde standaard grille vervangen door een vierkante versie (apart verkrijgbaar), als dit in het interieur beter uitkomt. Je hoeft niet een nieuw gat in het plafond te maken - klik gewoon het meegeleverde vierkant frame op de rand van de luidspreker en installeer de nieuwe grill. Zo krijg je altijd de oplossing die het beste past in je huis.

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

Accessoires voor de Bowers & Wilkins CCM682

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-6 dB)35-50.000 Hz
Gevoeligheid89 dB

Aanbevolen producten