Skip to content
Bowers & Wilkins
Plafondluidspreker

Bowers & Wilkins CCM663SR

€ 529,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Stereo uit een luidspreker! Dit 6" model is bedoeld voor kleine kamers, maar werkt ook als zij-/achterluidspreker voor je home cinema.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

B&W CCM663SR - 6" plafondluidspreker met vol stereogeluid

De CCM663SR is een 6" (150 mm) tweeweg plafondluidspreker, die door middel van de dual voice coil en dubbele tweeter een volledige stereo-signaal uit één luidspreker kan laten klinken. Dit maakt deze luidspreker ideaal voor alle toepassingen waar je achtergrondmuziek in hoge kwaliteit wilt hebben, zonder hiervoor extra luidsprekers te gebruiken dan absoluut noodzakelijk is, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer. De CCM663SR is een praktische oplossing voor een langwerpige kamer waar anders moeilijk een gelijkmatige geluid te bereiken valt.

In vergelijking met de goedkopere CCM663SR worden in de CCM664SR exclusieve technische oplossingen gebruikt, waardoor er een verrassend goede geluidskwaliteit ontstaat voor een luidspreker van dit type. De bass/midrange unit heeft een gegoten chassis en een membraan van geweven Kevlar net zoals in een breed scala van traditionele luidsprekers van B&W, en het magneetsysteem is ook veel krachtiger dan bij het goedkopere model.

Perfect als zij/achter luidspreker in Home Theater

Voor Home Theater gebruik is de CCM663SR uitgerust met een stereo/surround schakelaar aan de achterzijde, waardoor deze bijzonder geschikt wordt als zij/achter luidspreker. In de surround-modus sluit je slechts een kanaal aan, waarbij de hoge frequenties worden toegewezen aan de twee tweeters voor een diffuse spreiding, dat het gevoel van ruimte in het filmgeluid geeft. Dit dipool principe wordt ook gebruikt in speciale luidsprekers van B&W voor Home Theater, maar met de CCM663SR kun je de luidspreker in het plafond monteren en nog steeds genieten van een extra mooi akoestisch resultaat.

Hier vind je de technische tekeningen

Uitzonderlijk eenvoudige installatie zonder gereedschap

De CCM663SR is uitzonderlijk eenvoudig te installeren in het plafond. Zodra het uitsparingsgat is gemaakt kun je de gereedschapskist wegzetten en de rest met je blote handen doen. Met het chique QuickDog systeem van B&W begin je met het aanbrengen van de afzonderlijke montagebeugel op de muur met behulp van veerklemmen. Daarna moet je de kabeleinden vastmaken in de twee drukaansluitingen en klik je de luidspreker op zijn plaats. Tot slot zet je de magnetische grille er op. De hele operatie is in een oogwenk gefikst, en je hebt constant beide handen vrij voor deze klus. Makkelijker kan het haast niet.

De elegante en superdunne rand rond de luidspreker steekt slechts 4 mm uit het oppervlak, zodat de luidspreker bijna onzichtbaar is als deze eenmaal is geïnstalleerd. De grill kan natuurlijk worden overgeschilderd in de kleur die je wenst.

Vierkante front grill en inbouwdoos als optie Er is een handige mogelijkheid om de ronde standaard grille vervangen door een vierkante versie (apart verkrijgbaar), als dit in het interieur beter uitkomt. Je hoeft niet een nieuw gat in het plafond te maken - klik gewoon het meegeleverde vierkant frame op de rand van de luidspreker en installeer de nieuwe grill. Zo krijg je altijd de oplossing die het beste past in je huis.

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

Accessoires voor de Bowers & Wilkins CCM663SR

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-6 dB)48-30.000 Hz
Gevoeligheid89 dB

Aanbevolen producten