Skip to content
DALI
Plafondluidspreker

DALI PHANTOM E-60

€ 249,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Bouw massief geluid in je plafond in, grote luidsprekers staan toch alleen maar in de weg. Een interieurvriendelijke en betaalbare oplossing!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI PHANTOM E-60 – massief en onzichtbaar geluid in het plafond

  • Goede geluidskwaliteit
  • Perfect voor montage in het plafond, kan ook achteraf ingebouwd worden in een bestaand plafond
  • Gemakkelijk aan te sturen door een versterker
  • Gemakkelijk te monteren met ‘dogleg’-systeem
  • Elektronisch beveiligd tegen oververhitting

De PHANTOM E-60 is een uitstekende tweeweg-luidspreker die je heel eenvoudig in je plafond kunt inbouwen. Met een robuuste 6,5” bas-/middenspeaker heeft hij meer dan genoeg vermogen om bijvoorbeeld een keuken of kamer te vullen met goed geluid, zonder dat hij opvalt. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken als zij- of achterluidspreker voor je home cinema.

Naast een indrukwekkende geluidskwaliteit heeft de PHANTOM E-60 enkele handige features die hem erg flexibel maken. Hij is eenvoudig te monteren en zijn luidspreker en tweeter kunnen zo worden ingesteld dat het geluid optimaal wordt gespreid. De membraan is gemaakt van vochtbestendig polypropyleen, dus hij is ook te gebruiken in de badkamer of buiten onder een overkapping.

Bovendien is de E-60 de enige luidspreker uit de PHANTOM E-serie die je heel eenvoudig achteraf in een bestaand plafond kunt monteren, bijvoorbeeld als je vanwege het geluid of vanwege de brandveiligheid een backbox moet gebruiken (apart verkrijgbaar).

Hier vind je de technische tekeningen

DALI PHANTOM E-serie – inbouwluidsprekers voor iedere situatie De PHANTOM E-serie is een extreem veelzijdige luidsprekerserie. Hij is ideaal om in het plafond te monteren of overal waar je wilt genieten van echt hifi-geluid, zonder dat het meer kost of ingewikkelder wordt dan absoluut noodzakelijk is. En zoals is te verwachten bij DALI heeft hij ook een erg ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve, waarmee je zelfs ‘gewone’ versterkers en receivers heel goed kunt aansturen.

De bas-/middenspeaker is gemaakt van polypropyleen, een materiaal dat vochtbestendiger is dan de traditionele houtvezelmembranen van DALI. Hierdoor kun je PHANTOM E-luidsprekers ook in je badkamer of buiten monteren, bijvoorbeeld op een overdekt terras.

Optimaal geluid onder alle omstandigheden Net als de traditionele luidsprekerontwerpen van DALI is de PHANTOM E-serie gebouwd volgens het ‘Wide Dispersion’-principe. Dit geeft altijd een maximale geluidskwaliteit, ook al zit je niet precies midden voor de luidsprekers. De softdome-tweeter zit op een speciaal vleugelprofiel boven het membraan van de bas-/middenspeaker voor een optimale integratie van het geluid zonder ‘coaxiale kleuring’.

De luidsprekers kunnen zelfs worden ingesteld voor maximale focus of maximale spreiding. Je hebt daarbij de keuze tussen een nauwkeurige en natuurlijke weergave of een gelijke verdeling van het geluid in de hele ruimte, bijvoorbeeld in een winkel of een wachtkamer.

Slimme montage Met de ‘kompasring’ van de PHANTOM E-luidsprekers kun je zien hoe groot de hoek is tussen de luidspreker en het oppervlak waarin hij gemonteerd zit – bijvoorbeeld het plafond. Dit maakt het veel gemakkelijker om de luidspreker nauwkeurig te richten op je favoriete luisterpositie.

Je kunt de grill zelf in de gewenste kleur lakken, zodat hij onopvallend in het plafond past. En met het bijgeleverde montagesjaboon is het heel eenvoudig om de montagegaten te markeren voordat je echt begint te boren. En als je dat mooier vindt: een vierkante voorgrill is apart verkrijgbaar.

Vierkante voorgrill en backbox apart verkrijgbaar De ronde voorgrill van de Phantom E60 kan worden vervangen door een vierkante versie, waarmee hij nog beter bij de inrichting past. Je hoeft geen extra gaten in het plafond te boren – klik gewoon de grill vast op de rand van de luidspreker en monteer vervolgens de nieuwe grill. Zo ziet je interieur er altijd op zijn best uit.

En als er een backbox nodig is, kun je die er gewoon los bijkopen. Zie het artikel  ‘Wanneer moet ik een backbox gebruiken?’

Als je inbouwluidsprekers buiten in de wand of het plafond plaatst, en hiermee de isolatie doorbreekt, gebruik dan een aparte backbox. In sommige wanden en plafonds kan het een voordeel zijn om de backbox te gebruiken, maar in andere specifieke gevallen krijg je beter geluid zonder de backbox. Kom langs in je HiFi Klubben-winkel voor meer info.

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

Accessoires voor de DALI PHANTOM E-60

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-3 dB)52-25.000 Hz
Gevoeligheid88 dB

Aanbevolen producten