Skip to content
Bowers & Wilkins
Plafondluidspreker

Bowers & Wilkins CCM663

€ 299,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Deze geavanceerde tweeweg-plafondluidspreker met techniek uit de topserie van B&W geeft een prachtig geluid. Eenvoudige montage.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

B&W CCM663 - EXCLUSIEVE 6" PLAFONDLUIDSPREKER MET GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

De CCM663 is een geavanceerde twee-weg plafondluidspreker die een normale luisterruimte met geluid van zeer hoge kwaliteit kan vullen. Het is uitgerust met een robuuste 6" Kevlar driver en een hoogwaardige Nautilus-buisbelaste tweeter. De vergulde kabelaansluitingen laten ook de ambitie zien om dit model extra kwaliteit te geven.

De CCM663 is de ideale plafondluidspreker voor alle plaatsen waar je een kamer met een prachtig en rijk geluid wilt vullen, maar niet de grote geluidsdruk of het super precieze geluidsbeeld wilt hebben, zoals de duurdere 7-serie levert. Een typisch scenario zou een keuken/eetkamer zijn waar je dagelijks onzichtbaar geluid van hoge kwaliteit wilt hebben, en tegelijkertijd vrij hard kunt spelen als er bijvoorbeeld gasten zijn. En anders kun je nog doorgaan: slaapkamer, eetkamer, kantoor, etc.. De CCM663 is ook zeer geschikt als zij/achter luidspreker in een goed Home Theater systeem.

Hier vind je de technische tekeningen

Geavanceerd oplossingen van B&W zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit

Het rijke en dynamische geluid van CCM663 is niet op de laatste plaat te danken aan de grote 6" bas/midrange unit met membraan van geweven Kevlar in een massief gegoten chassis. Deze geavanceerde oplossing vind je ook in een breed scala van traditionele luidsprekers van B&W. Bij de CCM663 is de driver zelfs verwend met een extra grote spreekspoel en een extra sterk magneetsysteem ten behoeve van zowel de efficiëntie als de precisie van het geluid.

De CCM663 is ook uitgerust met een exclusieve tweeter met aluminium conus. De unieke Nautilus tweeter van B&W is verantwoordelijk voor de hoge tonen, en dat in een geheel nieuw ontwerp waarbij de conventionele buis vervangen is door een spiraalvormige diffuser aan de achterzijde. Zoals bij de tube lijkt deze spiraal in beginsel als een omgekeerde hoorn die alle ongewenste energie verstikt de achterzijde van het membraan. Het resultaat is een zeer schoon en doorzichtige reproductie van de hoogste frequenties.

De tweeter op CCM663 is gemonteerd op een swivel zodat deze in de richting van je luisterpositie kan worden gedraaid. Je kunt ook de EQ-instelling van mid-range in drie stappen wijzigen, zodat je het geluid verder kunt aanpassen aan je luisterruimte.

Uitzonderlijk eenvoudige installatie zonder gereedschap

De CCM663 is uitzonderlijk eenvoudig in het plafond te installeren. Zodra het uitsparingsgat is gemaakt kun je de gereedschapskist wegzetten en de rest met je blote handen doen. Met het chique QuickDog systeem van B&W begin je met het aanbrengen van de afzonderlijke montagebeugel op de muur met behulp van veerklemmen. Daarna moet je de kabeleinden vastmaken in de twee drukaansluitingen en klik je de luidspreker op zijn plaats. Tot slot zet je de magnetische grille er op. De hele operatie is in een oogwenk gefikst, en je hebt constant beide handen vrij voor deze klus. Makkelijker kan het haast niet.

De elegante en superdunne rand rond de luidspreker steekt slechts 4 mm uit het oppervlak, zodat de luidspreker bijna onzichtbaar is als deze eenmaal is geïnstalleerd. De grill kan natuurlijk worden overgeschilderd in de kleur die je wenst.

Vierkante front grill en inbouwdoos als optie

Er is een handige mogelijkheid om de ronde standaard grille vervangen door een vierkante versie (apart verkrijgbaar), als dit in het interieur beter uitkomt. Je hoeft niet een nieuw gat in het plafond te maken - klik gewoon het meegeleverde vierkant frame op de rand van de luidspreker en installeer de nieuwe grill. Zo krijg je altijd de oplossing die het beste past in je huis.

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

Accessoires voor de Bowers & Wilkins CCM663

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-6 dB)45-50.000 Hz
Gevoeligheid88 dB

Aanbevolen producten