Skip to content
Bowers & Wilkins
Plafondluidspreker (paar)

Bowers & Wilkins CCM663RD

€ 479,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 958,00paar
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Geavanceerde plafondluidspreker met genoeg vermogen om de kamer te vullen met goed geluid. Slechts 9,2 cm diep en simpel te monteren, ook in de muur.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

B&W CCM663RD – krachtige 6”-plafondluidspreker met veel montagemogelijkheden, bijv. in de muur

  • Geavanceerde technologie van bijv. de Bowers & Wilkins Nautilus-tweeter
  • Neemt slechts 9,2 cm ruimte in aan de achterkant, flexibele montagemogelijkheden, bijv. in de muur
  • Eenvoudige montage met QuickDogs-systeem
  • De tweeter kan naar de luisterpositie gedraaid worden
  • Vierkante grill apart verkrijgbaar

De CCM663RD is een geavanceerde tweeweg-plafondluidspreker met genoeg vermogen om een normale kamer te vullen met goed geluid. Met een achterdiepte van slechts 9,2 cm is de CCM663RD veel platter dan de CCM663. Hij past dus op plekken waar je meestal geen inbouwluidspreker kwijt kunt. Bijvoorbeeld als je aan het renoveren bent, maar minder ruimte achter de luidspreker hebt dan normaal, of als je de luidspreker in de muur wilt plaatsen.

De CCM663RD is de ideale inbouwluidspreker voor iedereen die een gewone kamer wil vullen met een mooi geluid, zonder dat dat keihard aan hoeft. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken voor mooie achtergrondmuziek in de woonkamer of keuken, maar hij kan ook wel wat harder als dat nodig is. De CCM663RD is bovendien erg geschikt als zij-, plafond- of achterluidspreker voor een serieuze home-cinema.

Supereenvoudige montage zonder gereedschap

De CCM663RD is heel eenvoudig te monteren. Zodra de montageopening klaar is, kun je verder alles met de hand doen. Je bevestigt eerst de montagelijst aan het plafond met behulp van de bijgeleverde klemmetjes. Vervolgens sluit je de kabels aan op de twee klemterminals en klikt de luidspreker op zijn plaats. Ten slotte bevestig je de magnetische voorgrill. Dat is alles.

Vierkante voorgrill apart verkrijgbaar. Geavanceerde technologie van Bowers & Wilkins voor een schitterend geluid

Het mooie en dynamische geluid van de CCM663RD komt uit een 6”-midden-/basspeaker met kevlarmembraan en een solide, gegoten chassis. Deze geavanceerde oplossingen zijn rechtstreeks afkomstig uit de traditionele luidsprekerontwerpen van Bowers & Wilkins.

De tweeter van de CCM663RD heeft een membraan van aluminium. Het unieke Nautilus-ontwerp van Bowers & Wilkins is helemaal opnieuw vormgegeven, waarbij de traditionele buis vervangen is door een spiraalvormige diffuser aan de achterkant van de unit. Deze spiraal werkt in principe als een omgekeerde hoorn die alle ongewenste energie aan de achterkant van de membraan absorbeert. Dit resulteert in een ongekend zuivere en gedetailleerde weergave van de allerhoogste tonen.

De tweeter van de CCM663RD zit op een draaischijf, waarmee je hem naar je favoriete luisterpositie kunt draaien. En hij heeft een drietraps-equaliser voor de middenfrequenties, zodat het geluid heel nauwkeurig op de kamer kan worden afgestemd.

Vierkante voorgrill en backbox apart verkrijgbaar

De ronde voorgrill van de CCM663RD kan worden vervangen door een vierkante versie, waarmee hij nog beter bij de inrichting past. Je hoeft geen extra gaten in het plafond te boren – klik gewoon de grill vast op de rand van de luidspreker en monteer vervolgens de nieuwe grill. Zo ziet je interieur er altijd op zijn best uit.

En als er een backbox nodig is, kun je die er gewoon los bijkopen. Zie het artikel ‘Wanneer moet ik een backbox gebruiken?’

Hier vind je de technische tekeningen

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

Accessoires voor de Bowers & Wilkins CCM663RD

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-6 dB)45-50.000 Hz
Gevoeligheid86 dB