Skip to content
DALI
Plafondluidspreker

DALI PHANTOM K-60 LP

€ 399,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Superplatte inbouwluidspreker met topgeluid en een inbouwdiepte van maar 3,8 centimeter. Perfect voor plafonds met weinig ruimte aan de achterkant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI PHANTOM K-60 LP – superplatte inbouwluidspreker met een schitterend geluid

 • Schitterende geluidskwaliteit voor een superplatte inbouwluidspreker
 • Ideaal voor plafondmontage
 • Inbouwdiepte van slechts 3,8 centimeter
 • Ook voor wandmontage, bijvoorbeeld voor de zij- en achterkanalen van een home-cinema
 • Geen backbox nodig bij montage in massief plafond

De PHANTOM K-60 LP is een superplatte 6”-tweewegluidspreker voor alle plekken waar je geen traditionele inbouwluidspreker kwijt kunt. Hij heeft een inbouwdiepte van 3,8 centimeter en past dus bijna overal. Een slimme oplossing voor achtergrondmuziek en als zij-, achter- of hoogteluidspreker van een discrete home-cinema.

In tegenstelling tot andere, vergelijkbare inbouwluidsprekers heeft de PHANTOM K-60 LP een echt hifi-geluid. Dat is iets totaal anders dan het schrale en blikkerige geluid van sommige concurrenten, en dus kun je hem overal gebruiken waar je een superplatte inbouwluidspreker nodig hebt.

Door het unieke patroon op de voorkant gaat deze luidspreker veel beter op in zijn omgeving. De PHANTOM K-60 LP heeft ook geen backbox nodig, wat de installatie nog gemakkelijker maakt. Deze luidspreker klinkt zoals het hoort, als je tenminste een massief plafond hebt.*

De klank en de montageopening passen bij de K-60- en E-60-modellen van DALI, zodat je moeiteloos kunt combineren en de perfecte oplossing kunt vinden, bijvoorbeeld voor je home-cinema.

Geavanceerde en unieke technische oplossingen

Volgens DALI zelf is de PHANTOM K-60 LP de ultieme, ultraplatte inbouwluidspreker, en hij zit vol met slimme en geavanceerde technische oplossingen die van de grond af zijn ontwikkeld door het R&D-team van DALI in Denemarken. De aluminium membraan van de bas-/middenspeaker is extreem stijf en heeft een ‘omgekeerd’ ontwerp – de magneetmotor zit in de conus in plaats van erachter, zoals bij normale ontwerpen. Hierdoor krijg je een superplat ontwerp, maar blijft de geluidskwaliteit 100% intact.

De luidspreker heeft een exclusieve 1”-softdometweeter met dezelfde geluidskwaliteit als de traditionele hifi-luidsprekers van DALI. De ultralichte membraan en het krachtige neodym-magneetsysteem zorgen voor een indrukwekkend gedetailleerde en ruimtelijke weergave van de hoogste frequenties.

De PHANTOM K-60 LP wordt geleverd met de ronde voorgrill van de K-serie in de kleur wit, maar kan in andere kleuren worden overgespoten. Een zwarte en vierkante voorgrill (E-serie) zijn apart verkrijgbaar.

* Als er akoestische panelen aan het plafond zitten, moet de achterkant van de luidspreker wordt geïsoleerd voor een optimaal geluid.

Hier vind je de technische tekeningen

Hier vind je de whitepaper

Optimaal geluid onder alle omstandigheden

Net als de traditionele luidsprekers van DALI heeft de PHANTOM K-serie ook een erg ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve, waarmee je zelfs ‘gewone’ versterkers en receivers heel goed kunt aansturen. Met ‘Wide Dispersion’ krijg je altijd een maximale geluidskwaliteit, ook al zit je niet precies midden voor de luidsprekers.

En met de EQ-knop op de voorkant kun je kiezen voor een neutrale frequentierespons, of de middenfrequenties ‘scoopen’, zodat je een vollere bas en meer hoge tonen hoort. Dat kan handig zijn als de luidspreker achter een scherm zit of als je er behoorlijk scheef voor zit. Of misschien vind je het gewoon beter klinken. Als het om inbouwgeluid gaat, is alles toegestaan – ook EQ.

Slimme montage

In veel nieuwere gebouwen zit de vochtisolatie een paar centimeter achter de gipsplaten van het plafond. Dit wordt gedaan om kabels, lichtpunten enz. te kunnen monteren, zonder gaten te maken in de vochtisolatie. En dus is het belangrijk dat je inbouwluidsprekers deze vochtisolatie ook intact laten. Met de PHANTOM K-60 LP is dat geen probleem.

Met de ‘kompasring’ van de PHANTOM K-60 LP kun je zien hoe groot de hoek is tussen de luidspreker en het oppervlak waarin hij gemonteerd zit – bijvoorbeeld het plafond. Dit maakt het veel gemakkelijker om de luidspreker nauwkeurig te richten op je favoriete luisterpositie.

Dankzij het zogenoemde ‘dogleg’-systeem is de PHANTOM K-60 LP heel eenvoudig en stabiel te monteren – zelfs in plafonds met een dikte van slechts 27 millimeter. De voorgrill zit vast met magneten, zodat je de luidsprekers zelf in de gewenste kleur kunt lakken en ze onopvallend passen in je plafond of muur. En met het bijgeleverde montagesjabloon is het heel eenvoudig om de montagegaten te markeren voordat je echt begint te boren. En als je dat mooier vindt: een vierkante voorgrill is apart verkrijgbaar.

De PHANTOM K-60 LP is ontworpen voor gebruik zonder backbox, maar als je een poreus plafond hebt of om een of andere reden toch een backbox nodig hebt, is een volume van 5-7 liter voldoende. Als je meer bas wilt, is 20 liter beter. Je kunt de luidspreker dus nog steeds monteren, ook als je weinig ruimte aan de achterkant hebt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Schitterende geluidskwaliteit voor een superplatte inbouwluidspreker
 • Ideaal voor plafondmontage
 • Inbouwdiepte van slechts 3,8 centimeter
 • Ook voor wandmontage, bijvoorbeeld voor de zij- en achterkanalen van een home-cinema
 • Geen backbox nodig bij montage in massief plafond
 • EQ
 • Gemakkelijk aan te sturen door een versterker
 • Uniek patroon in de voorgrill geeft ‘kleur’ en sluit aan bij de omgeving

Tegens

 • Beperkt geluidsvolume
 • Geen speciale backbox beschikbaar (zelfbouw, voor poreuze plafonds, akoestische plafonds enz.)

Video's over de PHANTOM K-60 LP

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-3 dB)49-20.000 Hz
Gevoeligheid84 dB