Skip to content

Verwen je LP’s met een warm, authentiek geluid

Aan de slag met
draaitafels

Steeds meer mensen ontdekken of herontdekken hoe goed vinyl kan klinken, en dus worden draaitafels steeds populairder. Maar zoals bij zoveel dingen geldt ook hier: hoe meer je weet, hoe beter het werkt. Hieronder geven we je wat informatie en tips over draaitafels, zodat je optimaal kunt genieten van het meest authentieke geluid.

De afgelopen jaren zijn draaitafels immens populair geworden. En alhoewel er steeds meer slimme geluidsdragers komen, heeft vinyl gewoon iets bijzonders waar veel mensen een zwak voor hebben.

Draaitafels zijn weer hip
Maar waarom?

Maar waarom al die moeite doen als je gewoon Spotify kunt aanzetten? Misschien is het wel voor een deel te verklaren door de directheid, de rust en het warme geluid – een beetje als een open haard dus. Maar is dat het hele verhaal? Dat heeft Daan van HiFi Klubben onderzocht.

En weet je wat? Draaitafels zijn populairder dan ooit!

Guide: zo kies je de
perfecte
draaitafel

In de video hieronder laat Daan je drie mooie en betaalbare draaitafels zien – een goed begin van je vinylcarrière. Welk model moet je kiezen? Wil je meer weten? Bekijk dan de video

Het is natuurlijk heel bijzonder om een LP uit je collectie te kiezen en hem helemaal van A tot Z te beluisteren, maar draaitafels hebben ook een heel eigen ‘sound’ die je nergens anders hoort. Het signaal gaat namelijk van je element, via de versterker door naar je luidsprekers, zonder dat er iets digitaals aan te pas komt.

Als jouw hart ook een beetje sneller gaat kloppen als je een diamantnaald in de groef laat zakken en geniet van het zachte, veelbelovende geknisper van de naald, dan kun je hieronder lezen hoe je begint – of de draad weer oppakt – met vinyl.

Draaitafels in alle vormen, kleuren en prijsklassen

HiFi Klubben heeft een uitgebreid assortiment draaitafels in alle prijsklassen. Of je nu een fanatieke vinylfan bent of op zoek bent naar je eerste draaitafel, we weten zeker dat we iets voor jou hebben.

Veel mensen denken dat een draaitafel ingewikkeld is, of veel gedoe. Maar dat is helemaal niet zo. Als je gewoon de basisregels begrijpt, kun je met vrijwel ieder model aan de slag.
Meer informatie over het instellen van je draaitafel

DRAAITAFELS

De wonderbaarlijke wereld van het element

En als je je vinylcollectie eens extra wilt verwennen, dan doet een nieuw element vaak wonderen. HiFi Klubben heeft elementen in alle prijsklassen en het juiste element zorgt er vaak voor dat je vinyl ineens veel beter klinkt.

Bij HiFi Klubben verkopen we de twee meest gebruikte elementen: MM en MC. Welk type het beste bij je past, ligt vooral aan je kwaliteitseisen en je budget.
Meer informatie over elementen!

ELEMENTEN EN NAALDEN

RIAA-/phono-voorversterker – een onmisbare aanvulling op draaitafels

Bij veel mensen gaat het nerdalarm af als ze alleen al de afkorting RIAA zien. Maar toch, je hebt echt een RIAA-/phono-voorversterker nodig om geluid uit je draaitafel te halen.

Deze voorversterker is namelijk bedoeld om het extreem zwakke signaal dat uit het element komt te versterken, zodat het doorgestuurd kan worden naar een gewone versterker (of een paar actieve luidsprekers).
Lees hier meer over wat een RIAA/Phono-voorversterker is en doet

RIAA-/phono-voorversterker

RIAA-/phono-voorversterker
€ 189,00 / stuk

EINDELOOS VEEL ACCESSOIRES

Het assortiment aan accessoires voor draaitafels is bijna even groot als – of zelfs groter dan – het assortiment aan draaitafels zelf. Er zijn namelijk eindeloos veel manieren om ervoor te zorgen dat je vinyl nog beter klinkt. Neem bijvoorbeeld de platenborstel, een essentieel accessoire dat de groeven van platen schoonmaakt zodat de naald niet allemaal stof verzamelt. De kleine BR1 van Argon Audio heeft ultradunne, antistatische borstelharen van koolstofvezel en is hiervoor erg geschikt. 

Of nog een manier om het geluid uit je draaitafel merkbaar te verbeteren: een nieuwe platenmat – bijvoorbeeld van kurk zoals de Argon Audio Cork Mat 1. De Cork mat helpt om stof, statische elektriciteit en trillingen tegen te gaan. 

KOM EENS LANGS BIJ HIFI KLUBBEN

HiFi Klubben heeft altijd een draaitafel staan die je kunt komen beluisteren. En bij vragen ben je natuurlijk ook altijd welkom. We helpen graag, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt met vinyl.

Accessoires