Skip to content
€ 419,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Laat je vinylcollectie schitteren met een serieuze hifi-draaitafel. Eenvoudige, betrouwbare en bewezen techniek met kwaliteit tot in de details.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD C558 – solide hifi-draaitafel met goed geluid en schitterende mogelijkheden

 • Exclusieve 9”-toonarm
 • Arm geschikt voor MM- en MC-elementen
 • Massieve MDF-plint en mooi draaiplateau van glas
 • Wordt speelklaar geleverd met stofkap en Ortofon OM10-element*
 • Vergulde RCA-aansluitingen voor signaalkabel naar keuze (inclusief standaardkabel)

De C558 is een ultrasolide en serieuze hifi-draaitafel die je geliefde vinylcollectie laat schitteren. NAD heeft zich – zoals vanouds – volledig gericht op de allerbeste geluidskwaliteit. En dus heeft het gekozen voor een eenvoudige en beproefde techniek, met louter componenten die van topkwaliteit zijn.

De C558 heeft snaaraandrijving, een superstabiele motor en voeding, en wordt handmatig bediend. Kortom, een klassieke constructie die lang meegaat, makkelijk te bedienen is en geweldig klinkt.

Klaar voor het serieuze werk

De C558 Carbon wordt geleverd met een Ortofon OM10 Moving Magnet-element dat in de fabriek speelklaar is gemaakt. Als de naald versleten is, koop je gewoon een vervangingsnaald: heel snel, goedkoop en simpel! En als je wilt, kun je natuurlijk ook een ander element kiezen. De massa van de arm past bijvoorbeeld perfect bij een MC-element uit de Ortofon Quintet-serie – een uitstekende keuze als je echt voor de allerbeste kwaliteit gaat.

De C558 is verkrijgbaar in het zwart. Inclusief stofkap.

GRATIS MONTAGE: Als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. Vraag jouw HiFi Klubben om meer informatie.

Boordevol slimme technische details

De C558 is een echte kwaliteitsdraaitafel met serieuze technische oplossingen. Hij heeft een extra lange, 9"-toonarm voor betere geometrie tijdens het afspelen en minder vervorming. De massieve MDF-plint en het draaiplateau van glas gaan trillingen tegen. En dat geldt ook voor de mooie, zware stofkap die voorzien is van frictiescharnieren – zodat je hem in elke gewenste positie kunt zetten.

De supernauwkeurige aandrijving is losgekoppeld van het chassis, zodat je geen last hebt van trillingen. En de voeding is effectief geïsoleerd van schommelingen in het lichtnet, zodat je extra zuivere voeding krijgt en dus een ultrastabiele rotatie. De middenspindel is gemaakt van gehard staal en rust om een kogellager van messing. Zo krijgt het draaiplateau een maximale stabiliteit en nauwkeurige rotatie.

Je kunt hem aansluiten op je versterker via de vergulde phonocontacten met aardeschroef, zodat je de bijgeleverde signaalkabel kunt vervangen door een beter model. Omdat het geluidssignaal van een pick-up erg zwak is, is het ook heel gevoelig voor ruis en storingen. Het is daarom belangrijk om het goed te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld met een goede kabel die speciaal hiervoor is ontworpen, zoals een kabel van AudioQuest.

Supereenvoudige constructie

Denk eraan dat je van toerental wisselt door de snaar rond een andere diameter van het snaarwiel te leggen. Je moet de platenspeler ook zelf aanzetten en stoppen. Het geld dat met deze eenvoudige constructie kon worden bespaard, is rechtstreeks in de geluidskwaliteit en het stijlvolle ontwerp gestoken.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Exclusieve 9”-toonarm
 • Arm geschikt voor MM- en MC-elementen
 • Eenvoudige, robuuste constructie
 • Massieve MDF-plint en mooi draaiplateau van glas
 • Wordt speelklaar geleverd met uitstekend element (Ortofon OM10)
 • Nieuwe vervangingsnaalden voor het bijgeleverde element zijn apart verkrijgbaar
 • Inclusief resonantiedempende stofkap met frictiescharnieren
 • Nauwkeurige aandrijving met extra stille voeding
 • Vergulde RCA-aansluitingen voor signaalkabel naar keuze (inclusief standaardkabel)

Tegens

 • Geen geïntegreerde phono-voorversterker
 • Start en stopt niet automatisch
 • Snaar moet handmatig worden verplaatst om te wisselen tussen 33 en 45 rpm

Accessoires voor de NAD C558

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Snelheid33, 45
Type elementMoving Magnet
ElementOrtofon OM10
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Effectieve lengte toonarm9"
Effectieve massa toonarm9,5 g

Recensies


5.0
4 recensies
5
4
4
1
3
0
2
0
1
0

Aanbevolen producten