Skip to content
Ortofon
MM-element

Ortofon 2M Black

€ 599,00stuk
Van € 649,00Bespaar € 50,00
Niet in voorraad. Verwacht: maandag 1 januari 2024
 Te ervaren in
MM-topmodel met zilverdraad in de spoel en een exclusieve Shibata-slijping. Haalt details uit je vinyl naar voren die je nog nooit hebt gehoord.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Ortofon 2M Black - Topklasse Moving Magnet element met exclusieve superelliptische Shibata-naald

ing Magnet elementen hebben een grotere uitgangsspanning dan de Moving Coil typen, dit bespaart je een extra voorversterker in de versterkingsketen. Maar de prijs is de beperking in het bovenste frequentiegebied, omdat de bewegende massa in MM pickups hoger is dan bij MC elementen. Maar dankzij een ingenieuze configuratie van de magnetische structuur met aparte poolstukken en Shibata-slijping van de naald, heeft 2M Black een frequentiebereik tot 31.000 Hz. Dat moet een record voor een element met Moving Magnet zijn.
 
De Shibata-slijping is superelliptisch en heeft een extra breed contactoppervlak met de wanden van de groef, die uitstekende tracking verzekert en dus voor een hoge dynamiek en lage vervorming zorgt. 2M Black kan aftasten met een naalddruk van slechts 1,5 gram, je krijgt daarmee ook een minimale slijtage van de plaat. Tegelijkertijd weet deze super-naald zelfs de fijnste hoge-tonen modulaties in het vinyl te voelen, waardoor 2M Black een verbazingwekkend vermogen heeft om details weer te geven en een breed en luchtig hoog dat je alleen zou kunnen horen met dure moving coil elementen.

GRATIS MONTAGE:  Als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren we het gratis op je draaitafel. Bij je plaatselijke vestiging van HiFi Klubben kunnen ze je er meer over vertellen.

Let op: HiFi Klubben levert ook andere producten van Ortofon. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Accessoires voor de Ortofon 2M Black

Technische specificaties

Type elementMoving Magnet
Compliance22 µm/mN
StijlenNude Shibata
Uitgangsspanning (mV)5
Kanaalscheiding bij 15 kHz15 dB
Kanaalscheiding bij 1 kHz26 dB
Tracking ability80 μm
Aanbevolen naalddruk1,5 g
Frequentiebereik bij -3 dB20-31.000 Hz

Recensies


4.5
4 recensies
5
2
4
2
3
0
2
0
1
0
Ruud
Nederland
4/21/2023
Ruud
Nederland
Anders
Noorwegen
4/15/2023
Anders
Noorwegen
Jan
Denemarken
3/2/2023

Geweldig geluid in pu.

Jan
Denemarken
Michael
Denemarken
3/2/2023
Michael
Denemarken