Skip to content
€ 1.199,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

2 x 80 watt, kristalhelder geluid en talloze mogelijkheden voor alle digitale en analoge muziekbronnen – klaar voor de toekomst! Compatibel met MDC.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD C368 – toekomstbestendige stereoversterker met 2 x 80 watt en eindeloos veel mogelijkheden

 • Indrukwekkend vermogen, kan alles aan
 • Schitterend geluid en aansluitingen voor digitale en analoge bronnen, incl. draaitafel (MM)
 • Streaming met Wi-Fi/Bluesound, USB, HDMI-aansluiting en nog meer analoge ingangen via MDC-modules (apart verkrijgbaar)
 • Geïntegreerde Bluetooth-functie voor streaming vanaf smartphone/tablet/enz.
 • Het volume van de TV regel je met de huidige TV-afstandsbediening, incl. functie voor automatisch aanzetten

De C368 is een krachtige en bijzonder veelzijdige hybride digitale stereoversterker uit de NAD New Classic-serie. Met 2 x 80 echte NAD-watt kan deze versterker zelfs de meest veeleisende luidsprekers aan – op ieder volume. Het ontwerp is eenvoudig en discreet, zoals we van NAD gewend zijn, maar de nieuwe display op de voorkant geeft deze versterker een ongepolijste en moderne uitstraling. Een schitterende keuze, als je kunt leven zonder het massieve vermogen van de C388. 

De C368 zit boordevol NAD-kwaliteit en is helemaal klaar voor de digitale toekomst! Hij is zelfs zo goed dat de C368 en de kleinere modellen uit de New Classic-serie nu al de full-size stereosystemen van morgen zijn! 

Ze bieden hetzelfde overweldigende en dynamische geluid als hun legendarische voorgangers, maar dan nóg beter en veel energiezuiniger. Bovendien hebben ze alle aansluitingen die maar nodig zijn voor analoge en digitale bronnen, inclusief 24-bit HD-geluid en upgrademogelijkheden voor streaming en multiroom. 

Meer dan genoeg aansluitingen en eenvoudige bediening – ook voor de TV

Zelfs zonder uitbreidingsmodules is de C368 zo veelzijdig dat je hem moeiteloos kunt gebruiken als controlecentrum voor de stereo-installatie. Hij is voorzien van de meest gangbare digitale audio-aansluitingen (coaxiaal, optisch), analoge ingangen (inclusief phono-ingang, MM) en aansluitingen voor twee paar luidsprekers die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Daarnaast beschikt hij over een hoofdtelefoonuitgang die is uitgerust met een eigen, geïntegreerde en hoogwaardige hoofdtelefoonversterker. 

En met de geïntegreerde Bluetooth-functie kun je heel eenvoudig streamen vanaf smartphone of tablet. Verder heeft NAD het ook heel simpel gemaakt om supergeluid uit de TV te krijgen. En dan zijn we er nog niet; je kunt het geluid uit de TV namelijk direct aansluiten op de optische ingang, en zo het volume regelen met de bestaande afstandsbediening van de TV. Je hoeft de versterker maar één keer te ‘vertellen’ welk merk TV je hebt, en daarna werkt alles volautomatisch. (via Bluetooth kan slechts één apparaat tegelijk aangesloten worden)

De C368 schakelt zich zelfs automatisch in als je de TV aanzet. Dit betekent dat je altijd kunt rekenen op het best mogelijke TV-geluid, zonder lastige instellingen, extra afstandsbedieningen en ander gedoe – en zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de volgende elektriciteitsrekening.

Klaar voor de toekomst met MDC Geloof het of niet: dit is nog maar het begin!

De C368 heeft namelijk ook ruimte voor twee MDC-modules, en dat maakt het natuurlijk nog eens extra leuk! Je kunt de versterker bijvoorbeeld uitbreiden met Wi-Fi en het allerbeste streamingsysteem dat er op dit moment bestaat. Ja precies! Bluesound!

Of je kiest voor een HDMI-ingang voor je films in echte HD-stereokwaliteit. Met de MDC-modules van NAD ben je helemaal klaar voor de toekomst. De C368 is een stereoversterker waarmee je nu al kennis kunt maken met de hifi-technologie van morgen.

De NAD C368 is verkrijgbaar in grafiet.

NAD C368 – grenzeloze flexibiliteit met MDC-modules De geniale MDC-modules van NAD maken het mogelijk om de C368 te upgraden met extra features en nieuwe technologieën, nu en in de toekomst. Zo kun je deze versterker precies aanpassen aan wat jij nodig hebt en betaal je nooit voor iets wat je niet gebruikt. 

MDC-modules werden voor het eerst geïntroduceerd in de AV-receivers van NAD, maar sindsdien heeft dit concept zich ook bewezen in de stereoproducten van NAD. Met MDC heb je altijd de allernieuwste technologie, zonder dat je steeds een nieuwe versterker hoeft te kopen. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, ook het milieu zal je dankbaar zijn! Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende MDC-modules:

MDC BluOS : Wi-Fi/Ethernet met Bluesound-streaming. Direct toegang tot een wereld aan muziek en perfecte integratie met de andere componenten van het schitterende Bluesound-multiroomsysteem. DD HDMI-1 : 3 HDMI-ingangen (stereo), 1 HDMI-uitgang met video pass-through. Geniet van schitterend 24-bit HD-stereogeluid, bijvoorbeeld vanaf blu-ray. USB-A voor weergave van USB-opslagmedia.   En je kunt zelf kiezen of je een versterker met geïntegreerde MDC-modules koopt, of later toevoegt mocht je daar behoefte aan krijgen. De MDC-modules worden ingebouwd door HiFi Klubben en de montage zit bij de prijs van de module inbegrepen.

NAD New Classic Series – schitterende NAD-kwaliteit voor de digitale muziek van nu De New Classic-serie van NAD bestaat uit een aantal unieke, full-size stereoversterkers met de bekende en ongeëvenaarde kwaliteit van NAD, maar dan helemaal klaar voor de digitale technologieën van nu en in de toekomst. Het traditionele no-nonsense ontwerp van NAD heeft tevens een nieuwe, elegante uitstraling gekregen met een mooie en grote display, terwijl er aan de binnenkant zoveel is veranderd dat je gerust van een echte revolutie kunt spreken. Deze full-size stereoversterker is helemaal klaar voor de toekomst!

De hybride digitale versterkertechnologie is gebaseerd op dezelfde principes als de supercompacte D3020. Maar dan met zoveel mogelijkheden en vermogen dat deze versterker van een totaal nieuw niveau is. De NAD New Classic-serie heeft een geluidskwaliteit, vermogen, flexibiliteit en prijs waar geen enkele andere versterker tegenop kan!

NAD Hybrid Digital – stroom omzetten in schitterend geluid De ongekende geluidskwaliteit begint bij een digitale ingangsmodule met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. NAD noemt deze constructie een ‘hybrid digital’ versterker, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt.

De versterkermodule werd oorspronkelijk ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Hypex, maar de legendarische NAD-ingenieur Bjørn Erik Edvardsen is jaren bezig geweest om deze module op alle fronten te verbeteren. Het geluid is zo helder, muzikaal en dynamisch dat je een versterker uit de New Classic-serie gerust kunt combineren met een paar luidsprekers van topniveau, bijvoorbeeld de RUBICON-serie van DALI of de CM-serie van Bowers & Wilkins.

De nieuwe, actieve voeding die NAD heeft ontwikkeld is compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening. De hybride digitale constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Dit betekent dat er veel meer energie wordt omgezet in geluid dan bij een traditionele, analoge versterker.

En dat merk je aan de elektriciteitsrekening. Bovendien kun je hem makkelijker opbergen in een kast of meubel, zolang je er maar voor zorgt dat er een beetje lucht omheen zit voor de koeling. De minimale warmteontwikkeling zorgt er ook voor dat deze versterker veel langer meegaat: warmte is namelijk erg schadelijk voor versterkercomponenten.

Asymmetrical PowerDrive voor maximaal vermogen en dynamiek Het PowerDrive-principe zorgt er al tientallen jaren voor dat NAD-versterkers krachtiger en dynamischer klinken dan alle andere versterkers in dezelfde prijsklasse. PowerDrive is eigenlijk een containerbegrip en betekent dat NAD er voortdurend aan werkt om het energieverbruik van de versterker zo te optimaliseren, dat de aangesloten luidsprekers zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd.

De meeste energie wordt gebruikt om de basfrequenties weer te geven, en alhoewel deze signalen vaak asymmetrisch zijn, zit er over het algemeen weinig verschil tussen de twee kanalen (L/R). Met de nieuwe Asymmetrical PowerDrive heeft NAD een geniale oplossing gevonden om zowel het positieve als het negatieve deel van de voeding te gebruiken. Zo kun je erop rekenen dat het maximale vermogen van beide kanalen gebruikt wordt als er een krachtig signaal naar de luidsprekers gestuurd moet worden. 

Asymmetrical PowerDrive geeft een ongekende dynamiek, waarmee je moeiteloos de hele kamer kunt vullen met muziek, zonder vervorming. En dat betekent dat je niet alleen de beschikking hebt over een gigantisch volume, maar ook over meer dan voldoende headroom – voor een prachtige en zuivere weergave. Een NAD New Classic klinkt gewoonweg fantastisch – op elk geluidsniveau.

Nog een voordeel van het slimme voedingsdeel is dat het bijna ongevoelig is voor de impedantie van de luidsprekers. Als die bijvoorbeeld ineens onder de 2 ohm duikt – wat het einde betekent van veel concurrerende modellen – blijft deze versterker stabiel en perfect klinken. En dat is iets wat je eigenlijk alleen tegenkomt bij echt heel dure, high-end versterkers. En natuurlijk bij NAD. 

DAC en volumeregeling met genadeloos hoge kwaliteit Doordat deze versterker is opgebouwd uit een digitale ingangsmodule en een analoge klasse D-uitgangstrap heeft hij een eigen, geïntegreerde D/A-converter (DAC) nodig. En hiervoor heeft NAD leentjebuur gespeeld bij de kostbare en meervoudig bekroonde Masters-serie, waar een achtkanaals DAC zo is geconfigureerd dat hij het signaal afgeeft aan een gecombineerd stereo-uitgangssignaal. 

Deze ‘Dual Differential’-technologie zorgt voor een maximale lineariteit en minder ruis, iets waar je vooral plezier van hebt bij het luisteren naar hoge-resolutiebestanden van 24-bit, waarbij de allerkleinste details duidelijk en ongestoord naar voren komen.

De exclusieve volumeregeling bestaat uit een reeks digitaal gereguleerde precisieweerstanden die het mogelijk maken om het volume in stappen van exact 0,5 dB te regelen – een prachtige, slijtvaste en extreem stille oplossing die werd geïntroduceerd met de legendarische M3-versterker uit de NAD Masters Series. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Indrukwekkend vermogen, kan alles aan
 • Schitterend geluid en aansluitingen voor digitale en analoge bronnen, incl. draaitafel (MM)
 • MDC-constructie voor eenvoudige upgrades
 • Mooie en goed leesbare display aan de voorkant
 • Streaming met Wi-Fi/Bluesound, USB, HDMI-aansluiting en nog meer analoge ingangen via MDC-modules (apart verkrijgbaar, twee MDC-slots)
 • Geïntegreerde Bluetooth-functie voor streaming vanaf smartphone/tablet/enz.
 • Het volume van de TV regel je met de huidige TV-afstandsbediening, incl. functie voor automatisch aanzetten
 • Ondersteunt HD-stereogeluid tot 24-bit/192kHz
 • Pre-out voor subwoofer/full-range L/R
 • Hoofdtelefoonuitgang met uitstekende, geïntegreerde hoofdtelefoonversterker
 • Aansluiting voor twee paar luidsprekers
 • Bijzonder laag energieverbruik voor dit vermogen

Tegens

 • Streaming met Wi-Fi/Bluesound, USB, HDMI-aansluiting en nog meer analoge ingangen (bijvoorbeeld XLR en MC) alleen beschikbaar via MDC-modules
 • Geen Direct Digital-technologie
 • Geen Room EQ of digitale toonregeling

Video's over de NAD C368

Accessoires voor de NAD C368

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm80 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm80 watt
Vervorming (THD)0,02%
Signaal-ruisverhouding98 dB
Dempingsfactor300
Dynamisch vermogen120 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.9
36 recensies
5
33
4
3
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten