Skip to content

15 producten

Party luidsprekers voor elke aanleiding

Barbecues, housewarming, een afstudeerfeest of een festival … Er is altijd wel een reden om leuke muziek op te zetten, je helemaal te laten gaan, al de rest te vergeten en het leven te vieren met vrienden of familie. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een coole party luidspreker. Een party luidspreker zet de toon en creëert de perfecte sfeer voor je feest. De coolste beats voor je dansfeest of vrolijke achtergronddeuntjes voor een gezellig feestje? Je party luidspreker zorgt ervoor.

Ongeacht de gelegenheid waarbij je je party luidspreker gebruikt, de belangrijkste eigenschappen zijn een uitstekende kwaliteit en dat hij geschikt is voor de doeleinden waarvoor jij hem wilt gebruiken. Als je een goed feestje wilt, moet je nadenken over wat voor soort luidspreker je daarvoor nodig hebt. Niet alle luidsprekers zijn geschikt als party luidspreker. Het gaat er niet alleen om of er neonlicht in geïntegreerd is of met een discobal geleverd worden; het gaat er daarentegen om of je party-luidspreker je het feest kan geven dat jij voor ogen hebt.

Krachtige party speakers

Zoals gezegd, moeten speakers voor tijdens een feest meer kunnen dan de gewone speaker die je gebruikt voor wat achtergrondmuziek tijdens het koken of wanneer je gewoon thuis wat aan het rommelen bent. Party speakers zijn vaak grote speakers, maar het belangrijkste is de kracht die hij heeft, dat je de muziek luid genoeg kunt zetten zodat al je gasten het horen. Tegelijkertijd moet het geluid mooi in balans zijn, zodat het niet wordt vervormd als je het volume harder zet.

Wat voor speaker je ook zoekt, je hebt twee opties: een actieve speaker met ingebouwde versterker, of een passieve speaker waarbij je een aparte versterker moet aanschaffen. De versterker ondersteunt de frequenties van de speaker en zonder versterker krijg je gewoonweg geen geluid uit een speaker.

Party speaker met wifi, kabel of bluetooth

Wil je een partyspeaker kopen, dan zul je eerst en vooral moeten beslissen welke verbinding je verkiest. Thuis kan het leuk zijn om je apparaat en party speaker op je wifinetwerk aan te sluiten, en dan is een wifi-speaker een uitstekende keuze voor jou. Als je je speaker ook mee naar buiten wilt nemen, of als je je gasten de mogelijkheid wilt geven om hun eigen telefoon te koppelen met de speaker, dan moet je eerder op zoek gaan naar een bluetooth-speaker.

Het voordeel van wifi is dat het, van alle manieren om apparaten draadloos met elkaar te verbinden, de beste geluidskwaliteit handhaaft. Met een bluetooth-verbinding moet je daarentegen altijd rekening houden met enig kwaliteitsverlies.

Als je er absoluut zeker van wilt zijn dat je geluidskwaliteit optimaal is, dan is er voor jou de party speaker met kabel. Dit is echter geen goede optie voor wie zijn partyspeaker af en toe ergens mee naartoe wilt nemen.

Wanneer we het over party speakers hebben, zijn gebruiksgemak en geluidsniveau de belangrijkste aspecten. Daarom zijn veel party speakers voorzien van bluetooth. Bluetooth is de voor de hand liggende keuze voor een party speaker, omdat de functie breed inzetbaar is en dus makkelijk te gebruiken op een feestje waar iedereen een uitgesproken mening heeft over muziek en een vinger in de pap wil hebben.

Binnen of buiten?

Als je een feestje buiten organiseert, moet je over een aantal dingen goed nadenken. Binnen hoef je alleen maar aan je buren te denken, maar buiten moet je ook rekening houden met weer en wind. Als het regent of zelfs gewoon als er dauw op het gras ligt, of als het echt heel warm of koud is, moet je party speaker dit aankunnen. Veel speakers zijn echter speciaal ontworpen als outdoor-speakers die een beetje overal tegen bestand zijn.

Breng het feest op gang met je festivalspeaker

Als je een speaker nodig hebt voor een festival, zijn er nog een aantal extra dingen waarmee je rekening moet houden. Op een festival wordt een speaker blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, wordt er alcohol op gemorst en over gestruikeld door onoplettende festivalgangers. Een SOUNDBOKS is dan een veilige keuze. De SOUNDBOKS is speciaal ontworpen door jonge ondernemers die de noodzaak zagen van een festivalspeaker die een beetje van alles kan weerstaan. Deze speaker heeft de ideale batterijtijd, kracht, stevigheid en geluidskwaliteit om de perfecte festivalspeaker te zijn.

Natuurlijk kun je ook andere speakers dan de SOUNDBOKS meenemen naar een festival. Zorg er wel voor dat ze bestand zijn tegen specifieke omstandigheden van een festival en dat de batterij niet na een paar uur al leeg is. Controleer op voorhand of je op het festival ergens de mogelijkheid zult hebben om je batterij snel op te laden. Zo niet, dan kun je misschien een extra batterij meenemen. Check op voorhand de geluidskwaliteit van de speaker, zodat je geen slappe festivalspeaker meeneemt die niet tegen de andere speakers op de camping op kan.

De beste party speakers vind je bij HiFi Klubben

Droom je van een coole party speaker om thuis de gekste feestjes te geven? Dan moet je over een paar dingen goed nadenken. Wil je hem gebruiken voor wilde dansfeesten of eerder voor gezellige borrels? Wil je hem draadloos aansluiten, en zo ja, welk type van draadloze verbinding past het best bij je? Moet hij bestand zijn tegen barre weersomstandigheden of ga je hem alleen binnen gebruiken? Als je niet goed weet hoe je vanuit al deze voorkeuren tot de aankoop van de beste speaker komt, neem dan contact op met een van onze ervaren medewerkers.