Skip to content

Streaming op je installatie
de perfecte oplossing

Streaming is echt een godsgeschenk voor moderne muziekfans. En als je een muziekstreamer aansluit op je installatie ontvang je niet alleen alle muziek en alle radiozenders van de hele wereld – je krijgt ook echt goed geluid.

Eenvoudige bediening en geweldig goed geluid

Als je voor compromisloze geluidskwaliteit kiest, wil dat niet meteen zeggen dat je niet kunt genieten van streaming en alle handige draadloze mogelijkheden die deze techniek te bieden heeft. Inmiddels is de technologie verbeterd en het niveau van plastic ananas- en varkensluidsprekertjes ontstegen. Tegenwoordig kun je streamen met het mooie en massieve geluid van een echte stereo-installatie.

Hou je installatie en kies voor een muziekstreamer!

Als je al een goede stereo-installatie hebt, dan is een muziekstreamer zoals de Sonos PORTHEOS Link of Bluesound NODE een slimme keuze. Deze handige doosjes werken als bron voor al je streamingmuziek, net zoals een CD-speler. En in combinatie met bijv. Spotify Connect/Tidal krijg je toegang tot een absurde hoeveelheid muziek en een geluidskwaliteit waar je kippenvel van krijgt – en dat voor maar zo’n 10 euro per maand.

Absoluut voor audiofiele oren

De geluidskwaliteit wordt bepaald door de installatie waarop je de muziekstreamer aansluit. Als je voor compromisloze kwaliteit kiest, kun je een high-end versterkeroplossing zoals de NAD M12/M22 nemen. Als je hier een Bluesound-module op aansluit, heb je geen externe box meer nodig. 

Of je nu een muziekstreamer kiest, of een versterker met geïntegreerde streamingfunctionaliteit, je kunt zelf bepalen welke luidsprekers je erop aansluit. Als je kritisch bent, kijk dan eens naar de topmodellen uit de 700-serie van B&W, of de RUBICON-serie van DALI. En maak je geen zorgen: je versterker kan het aan.

De perfecte installatie voor iedere kamer

Als je echt het maximale uit je streamingsysteem wilt halen, adviseren we je om in iedere kamer een muziekspeler te zetten. We bedoelen dan natuurlijk geen uitgebreide stereo-installaties, maar streamingversterkers zoals de Sonos AMP, HEOS Amp en Bluesound POWERNODE (N330), waar je een paar goede luidsprekers op kunt aansluiten voor muziek in bijv. de keuken en alle andere kamers waar je vaak bent. 

Moderne streamingsystemen hebben vaak ook draadloze luidsprekers in verschillende formaten, die heel behoorlijk klinken in bijv. de slaap- of badkamer. 

Het principe blijft hetzelfde

Een goede installatie is en blijft het belangrijkste voor iedereen die goed geluid wil hebben. Het enige dat verandert is de muziekbron, een streamingspeler in plaats van een CD-speler. En dat je dan in alle kamers van je huis kunt luisteren naar de muziek die jij wilt, dat is eigenlijk een geweldige bonus. Maar denk eraan: in de woonkamer gaat het om kippenvelkwaliteit – en daar heb je een echte installatie voor nodig.