Skip to content

De Bowers & Wilkins 600-serie is jarig en dat vieren ze met een nieuwe technologie en een nieuwe look.

Waar blijft de tijd? Voor je het weet is het ineens 25 jaar geleden dat we voor het eerst een paar luidsprekers uit de Bowers & Wilkins 600-serie verkochten. Voor veel van onze klanten was deze serie een eerste kennismaking met echte hifi-luidsprekers. En als je dan eenmaal die kant op gaat, wil je nooit meer iets anders; alleen steeds beter geluid en betere muziek. Maar je eerste liefde vergeet je nooit. En gelukkig gaat die ook met de tijd mee. Want hoewel 25 jaar best lang is, blijft Bowers & Wilkins deze serie voortdurend verbeteren met nieuwe technologieën die afkomstig zijn uit hun duurdere modellen. Ook nu weer. De vier modellen van de 600-serie hebben vanwege dit jubileum een serieuze upgrade gekregen.

Dat betekent dat de luidsprekers uit de 25th Anniversary Edition van de 600-serie klinken en eruitzien alsof ze veel duurder zijn. Maar dat zijn ze dus niet, en gelukkig maar! De prijs, daar is eigenlijk nog het minst aan veranderd. 

 

Alle modellen in deze serie – van het vloermodel, de 603, en de compacte 606 en 607, tot aan de HTM6 – zijn voorzien van betere technologieën, direct afkomstig uit de nieuwe Signature-versie van de 700-serie.

De 600-serie haalt niet helemaal het niveau van de 700-serie, ook al is de technologie gedeeltelijk hetzelfde. Maar voor deze prijs kom je wel een heel eind! Ondanks dat hij nog steeds zeer budgetvriendelijk is, heeft hij wel features als een Nautilus-tweeter met sandwichmembraan van aluminium, een Flowport-reflexpoort en Continuum-bas-/middenspeakers. Het gaat natuurlijk om het innerlijk – maar als je 25 wordt, mag je jezelf ook een beetje laten zien. Als je de montage-ring van de tweeter eens goed bekijkt, zie je de woorden ‘600 Series Anniversary Edition’ ingegraveerd met een laser.

Hightlights

  • Jubileummodel, 25 jaar
  • Van binnen tot buiten geüpdatet
  • Technologie uit de 700 Signature-serie
  • Schitterende finish vanwege het jubileum
  • Nu ook met eikenhouten finish
  • Maar nog steeds betaalbaar

Die goeie ouwe tijd

De meest opvallende verandering in de jubileumserie is dat het hout weer terug is. Je kunt natuurlijk ook nog steeds kiezen voor discreet wit of stijlvol zwart, maar deze speciale editie is ook verkrijgbaar met een eikenhouten patroon. Patroon, geen eikenhout – dus tijdens de productie van deze luidsprekers zijn geen eikenbomen geveld.

Je kiest gewoon de finish die jij het mooist vindt, maar wij hifi-nerds vinden het leuk dat luidsprekers weer op echt hout mogen lijken! Het belangrijkste is en blijft echter dat ze bizar goed klinken. Kom maar eens langs en luister zelf! Je kunt ook je oude luidsprekers meenemen en ze vergelijken, dan ben je waarschijnlijk snel om.