Skip to content
€ 5.219,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Heel veel vermogen, kristalhelder geluid, handige draadloze features, een schitterende finish – dit is de ultieme high-end versterker!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD M33 – unieke EISA-bekroonde, high-end stereoversterker met 2 x 200 watt, Bluesound-streaming en Purifi-technologie voor een perfect geluid bij elk volume en iedere luidspreker

 • Superexclusief en solide ontwerp met een afwerking van aluminium
 • State-of-the-art Purifi Eigentakt-versterkertechnologie
 • Extreem helder en gedetailleerd geluid en veel vermogen bij elke belasting en ieder volume
 • Geïntegreerde Bluesound-multiroomstreaming (BluOS)
 • Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie

De NAD M33 is de ultieme high-end stereoversterker met heel veel draadloze features. Hij stuurt moeiteloos zelfs de meest veeleisende luidsprekers aan. Je hebt dus geen stapels met apparaten, dikke kabelbundels en verschillende afstandsbedieningen meer nodig. Met de M33 en een paar goede hifi-luidsprekers krijg je een uitgebreid en gebruiksvriendelijk high-end muzieksysteem en een indrukwekkende tweekanaals home-cinema met alles wat je maar nodig hebt.

De NAD M33 is de eerste geïntegreerde versterker ter wereld die gebruikmaakt van de analoge Purifi Eigentakt klasse D-technologie. Deze revolutionaire technologie zorgt voor de ongekende geluidskwaliteit van de M33. Je hebt serieus nog nooit een versterker gehoord met zo veel vermogen en een zo geraffineerd geluid tegelijkertijd – en zeker niet voor deze prijs. De M33 handelt ingewikkelde passages probleemloos af en stuurt zelfs de meest veeleisende luidsprekers aan tot een volume dat je maar zelden ziet bij een geïntegreerde versterker.

In combinatie met Bluesound-streaming, Dirac-ruimtecorrectie en eindeloos veel input-mogelijkheden is de M33 nu al klaar voor de Hall of Fame. Dat blijkt ook uit het feit dat deze versterker de prestigieuze EISA Award heeft gewonnen als ‘Best Product 2020-2021’ in de categorie Smart Amplifier.

Onderaan deze productbeschrijving kun je meer lezen over de Purifi Eigentakt-technologie. En als je meer geïnteresseerd bent in muziek dan in technologie kun je genoegen nemen met het feit dat vervorming en problemen met ‘moeilijke’ luidsprekers nu verleden tijd zijn. De M33 en Purifi hebben dat voor je opgelost.

Superexclusief en gebruiksvriendelijk ontwerp

De M33 heeft dezelfde stijlvolle behuizing van massief aluminium als de andere producten uit de Masters Series. Het mooie 7”-touchpanel is in één woord geweldig en heel handig, of je nu de M33 direct op het apparaat zelf bedient of via Bluesound luistert naar de muziek van een streamingservice of internetradio. Het paneel geeft dan namelijk de album-art, informatie over het nummer, de artiest enz. weer.

Je kunt het scherm ook instellen om VU-meters weer te geven, als balk of met een naald, en dat zelfs per individuele input. En door over het touchscherm te vegen, kun je een andere input selecteren – best wel cool, vinden wij!

Op de voorkant zit een exclusieve koptelefoonuitgang die wordt aangestuurd door een discreet opgebouwde koptelefoonversterker die zowel planar- als studiokoptelefoons met hoge impedantie aanstuurt met echte hifi-kwaliteit. En als je de M33 wilt combineren met je draadloze Bluetooth-koptelefoon kan dat ook heel goed, dankzij de geïntegreerde tweerichtings-Bluetooth.

De NAD M33 is verkrijgbaar met een zilverkleurige afwerking. Inclusief programmeerbare systeemafstandsbediening. IR-afstandsbediening voor Bluesound apart verkrijgbaar.

Bluesound – compromisloze muziekstreaming

De NAD M33 is standaard voorzien van Bluesound, het allerbeste en meest geavanceerde multiroomsysteem dat er bestaat. Hiermee kun je streamen met een schitterende geluidskwaliteit, en met de Bluesound-app heb je een totaaloverzicht van al je muziek, albumhoezen en alle functies binnen handbereik.

Je krijgt toegang tot internetradio, TIDAL, Spotify Connect, Deezer en nog veel meer andere streamingservices. Als je wilt, of wanneer je maar wilt, kun je het systeem in een handomdraai uitbreiden met draadloze luidsprekers of andere Bluesound-spelers, zodat je in meerdere kamers naar muziek kunt luisteren – met in iedere kamer dezelfde of juist andere nummers.

Een exclusief detail is dat Bluesound ook MQA-audio ondersteunt, waardoor je muziek kunt streamen met 24-bit/192kHz HD-resolutie, bijvoorbeeld van TIDAL HiFi. Zo krijg je een geluid dat beter klinkt dan een CD. En als je veel naar muziek luistert, mag je de combinatie van Bluesound en de M33 natuurlijk niet missen!

Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie

De NAD M33 is voorzien van de basisversie van het geavanceerde Dirac Live-systeem voor digitale ruimtecorrectie. Via een meetmicrofoon en een smartphone/tablet/PC/Mac kun je de audiorespons op verschillende posities in je luisterkamer meten, en vervolgens corrigeert het systeem de fouten die hierin kunnen ontstaan. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan basresonanties of te veel hoge tonen.

Dirac Live kan de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren en het systeem wordt wereldwijd erkend vanwege zijn uitstekende prestaties. Het is dan ook erg populair in bioscopen, geluidsstudio’s, luxe-auto’s en andere high-end situaties. De app is in veruit de meeste gevallen voldoende, maar als je nog meer instellingsmogelijkheden wilt, kun je het proces uitvoeren via de computer. En als je echt all-in gaat, kunt je upgraden naar de Full Frequency-versie waarmee je het volledige hoorbare spectrum aan kunt passen.

Dankzij Dirac Live is de NAD M33 een uitstekende manier om het geluid in jouw luisterkamer precies in te stellen zoals jij dat wilt. Met twee onafhankelijke subwooferuitgangen kan de M33 in principe het Dirac Bass Management ook gebruiken voor ruimtecorrectie van de aangesloten subwoofers (toekomstige update).

Alle mogelijke aansluitingen voor digitale en analoge muziekbronnen

Aan de achterkant van de NAD M33 zit een overkill aan aansluitingen, waaronder gebalanceerde (XLR) en ongebalanceerde analoge ingangen en een speciale draaitafelingang voor MM- en MC-elementen. De geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker is van extreem hoge kwaliteit en heeft een uiterst nauwkeurige RIAA EQ, een intelligent infrasonisch filter (m.b.v. tegenfase) en een gigantische overhead. Je moet wel heel erg kritisch zijn of heel speciale eisen hebben als je nu nog een externe RIAA-trap nodig hebt.

Ook heeft de M33 twee optische, twee coaxiale en een gebalanceerde AES/EBU-uitgang, en een USB-A-ingang voor de muziek van een USB-stick of harde schijf. De M33 heeft natuurlijk ook een HDMI-poort die eARC ondersteunt. Dat betekent dat je de versterker met één HDMI-kabel kunt aansluiten op je TV, dat hij zichzelf automatisch in- en uitschakelt en dat je het volume kunt regelen met de afstandsbediening van de TV. Je kunt de TV zelfs gebruiken om de albumhoezen van de muziek waar je naar luistert weer te geven.

Met twee paar luidsprekerterminals kun je bi-wiren en hij heeft twee subwooferuitgangen met een volledig instelbaar digitaal scheidingsfilter. De M33 heeft ook een aantal aansluitingen voor custom-functies. Bijvoorbeeld RS232, trigger-in/out en een IR-poort. We willen ook nog even vermelden dat BluOS het mogelijk maakt om de versterker in de toekomst te bedienen met voice-control via Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri via AirPlay 2.

De M33 is volledig compatibel met de bekendste Smart Home-systemen van bedrijven zoals Apple, Crestron, Control4, Lutron, KNX enzovoort. En tenslotte heeft de M33 twee MDC-sleuven voor toekomstige hardware-upgrademodules, bijvoorbeeld meerdere HDMI-ingangen.

Purifi Eigentakt – geen evolutie, maar revolutie!

De NAD M33 is de eerste geïntegreerde versterker ter wereld die gebruikmaakt van de analoge Purifi Eigentakt klasse D-technologie. Purifi heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van klasse D-versterkerplatformen en luidsprekerunits en is opgericht door drie legendes in de audio-industrie:

Bruno Putzeys uit België is de uitvinder van Hypex en de ‘zelfschakelende’ UcD- en nCore-versterkerontwerpen die al in veel NAD-versterkers worden gebruikt. Lars Risbo uit Denemarken heeft samen met Peter Lyngdorf de Equibit-technologie ontwikkeld die al in 1998 werd gebruikt in de eerste 100% digitale versterker ter wereld, de schitterende TacT Millenium. Lars heeft meer dan 40 patenten op het gebied van digitale versterkertechnologie en heeft samengewerkt met bijvoorbeeld Texas Instruments voordat hij Purifi oprichtte.

En tenslotte hebben we de legendarische Peter Lyngdorf, die ook deel uitmaakt van het Purifi-team. Hij is de oprichter van HiFi Klubben en bedrijven zoals NAD, DALI, Gryphon, Snell Acoustics, Lyngdorf Audio, Steinway Lyngdorf en nu ook Purifi zijn allemaal opgericht, eigendom of eigendom geweest van Peter.

Purifi Eigentakt – wat is dat dan?

Het platform van Purifi onderscheidt zich door de totale afwezigheid van vervorming en de mogelijkheid om welke luidspreker dan ook aan te sturen, zonder dat de output van de versterker of de instellingen aangepast hoeven te worden. De vervorming is zo extreem laag dat het Purifi-team een nieuwe manier moest bedenken om harmonische vervorming en ruis te meten, omdat het volume lager was dan ze konden meten met de gebruikelijke meetapparatuur.

Volgens de ingenieurs produceren de versterkers van Purifi minder vervorming en ruis dan de allerbeste D/A-converters die er bestaan. En dat is gemeten bij 100 watt. In cijfers betekent dit dat de THD+N gemeten bij 100 watt gelijk is aan 0,00017% – gemeten over het volledige frequentiebereik!

Geheugeneffect en hysterese

Terwijl ze bezig waren om versterkers te ontwikkelen, ontdekte het Purifi-team iets nieuws. Ze merkten dat de componenten in het output-filter van de versterker een soort ‘geheugeneffect’ vertoonden als gevolg van het magneetveld dat ontstaat als er stroom door de spoelen gaat. Dit effect ‘onthoudt’ een aantal transiënten in het audiosignaal dat al door de componenten is gegaan, wat gevolgen heeft voor het volgende signaal en dus vervorming kan veroorzaken. Die vervorming is hoorbaar als kleine ‘plofjes’ of bromgeluiden in het geluidsbeeld.

Volgens de mensen van Purifi is dit effect de belangrijkste reden dat sommige klasse D-versterkers zo ‘grof’ of ‘korrelig’ klinken. Dit fenomeen wordt ‘hysterese’ genoemd – niet te verwarren met hysterie. Hysterese is een bekend fenomeen in bijvoorbeeld de natuurkunde en wordt over het algemeen gebruikt om aan te geven dat een bepaalde eigenschap verandert door een stijgende of dalende invloed van buitenaf. Een fenomeen dat bijvoorbeeld de luidsprekerfabrikant DALI enorm heeft kunnen terugdringen dankzij hun gepatenteerde SMC-technologie.

Door de output-spoelen binnen de feedback-loop te plaatsen en door gebruik te maken van intelligente algoritmes had het team plotseling de basis gelegd voor de Eigentakt-technologie. En daarmee kan Purifi met Eigentakt storende elementen in het geluid verwijderen met 75 dB minder hysterese en metaalvervorming dan welke andere klasse D-versterker dan ook. Het resultaat? Een vrijwel onmeetbaar lage vervorming en een extreem nauwkeurige, bijna magische weergave van het geluid.

NAD M33 – perfect afgestemde Purifi-technologie

De Purifi-technologie is door de productontwikkelaars van NAD geïmplementeerd in de M33 – op basis van een licentie die het bedrijf het recht geeft om de modules zelf te produceren. De M33 bevat dus ook geen standaard modules die ze bij Purifi nog in de schappen hadden liggen. Alles is ontworpen en gebouwd door NAD zelf.

Dit gaf NAD de mogelijkheid om de voeding en cruciale ‘gain stage’ van de versterkermodules helemaal zelf te ontwerpen – die modules hebben een enorme impact op de algehele prestaties. En dat zorgt ervoor dat deze versterker zo fantastisch klinkt. Kortom, de M33 is de allerbeste versterker die NAD ooit heeft gemaakt.

Weg met vervorming

IMD (InterModulation Distortion) is de meest vervelende vervorming om te horen en een zwakke plek voor veel versterkers, ongeacht de klasse. De IMD wordt bepaald door hoe goed een versterker complexe signalen kan verwerken. Een lage IMD betekent dat je een betere resolutie krijgt en een stabieler stereosignaal binnen het volledige spectrum. En dat is vooral belangrijk voor ‘drukke’ passages in je muziek. In de M33 is de IMD – letterlijk – ongehoord laag.

De M33 heeft ook een extreem lage totale harmonische vervorming bij vrijwel iedere frequentie en/of elk volume, helemaal tot aan de zogenoemde ‘clipping’. Dit merk je als een gebrek aan ‘eigenheid’ of ‘karakter’ van de versterker zelf. Of, anders geformuleerd: de versterker kan elk muziektype weergeven, ongeacht stijl of genre. Of nog anders: De versterker is een soort venster naar de muziek, zo transparant dat je het glas niet eens ziet. Het geluid wordt totaal niet gekleurd.

Geen ruis op de outputs

De signaal-ruisverhouding van de klasse D-versterkers van NAD is sowieso al heel goed – maar met de M33 is deze nog beter geworden. Er is gewoon geen ruis meer. Alleen een diepe, donkere stilte, in combinatie met een kristalhelder en gedetailleerd geluid. Ook als alles heel zacht (binnen de eerste watt staat), wat voor de meeste versterkers een groot probleem is. Minimale vervorming binnen de ‘eerste watt’ is heel belangrijk, en de lage vervorming bij ieder volume zorgt ervoor dat de M33 ook perfect past bij gevoelige luidsprekers, bijvoorbeeld fullrange hoornconstructies.

Ongevoelig voor luidsprekerbelasting en impedantie

Traditioneel gezien hebben alle klasse D-versterkers een andere frequentierespons, afhankelijk van de impedantie van de luidspreker die erop is aangesloten. Maar bij de Purifi-technologie werkt dat anders; die werkt namelijk met een extreem lage output-impedantie van minder dan 65 µOhm. Hierdoor blijft de frequentierespons van de M33 gelijk – hoe veeleisend de luidspreker ook is en hoe hard je muziek ook staat. En dus kun je echt elke luidspreker kiezen – en uitkijken naar een unieke muziekervaring, elke keer dat je je installatie aanzet.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Superexclusief ontwerp met een prachtige afwerking van aluminium
 • State-of-the-art Purifi Eigentakt-versterkertechnologie
 • Extreem helder en gedetailleerd geluid en veel vermogen bij elke belasting en ieder volume
 • Voorkant met grote 7”-touchdisplay voor artwork en bediening
 • Uitstekende geïntegreerde koptelefoonversterker
 • Geïntegreerde Bluesound-multiroomstreaming (BluOS)
 • Apple AirPlay 2 en Bluetooth 5.0, incl. aptX HD en tweerichtingsfunctie voor draadloze koptelefoons
 • Streaming via TIDAL (incl. TIDAL Connect), Spotify Connect, Deezer en andere streamingservices
 • Speelt HD-formaten af, incl. MQA 24/192 (TIDAL HiFi)
 • Internetradio (TuneIn enz.)
 • Klaar voor voice-control via aparte smart-luidspreker
 • Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie (LE-versie, kan geüpgraded worden)
 • Kan worden uitgebreid met actuele en toekomstige functionaliteit door middel van MDC-modules
 • TV-geluid met eARC en volumeregeling via HDMI/CEC
 • Digitale en analoge ingangen
 • Aparte draaitafelingang (MM/MC)
 • Kan gebridged worden tot 700 watt in mono.
 • Laag energieverbruik en minimale warmteontwikkeling in verhouding tot het vermogen

Tegens

 • Slechts aansluitingen voor één paar luidsprekers
 • Geen asynchrone USB-ingang voor PC-geluid
 • Speelt DSD/Bitstream niet direct af
 • Geen geïntegreerde Chromecast Audio

Reviews

Video's over de NAD M33

Accessoires voor de NAD M33

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm380 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm200 watt
Vervorming (THD)0,002%
Signaal-ruisverhouding100 dB
Dempingsfactor800
Dynamisch vermogen300 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


5.0
8 recensies
5
8
4
1
3
0
2
0
1
1

Aanbevolen producten