Skip to content
€ 5.999,00stuk
Niet in voorraad. Verwacht: zaterdag 18 mei 2024
High-end DAC-voorversterker met streaming en heel veel mogelijkheden, inclusief kalibratie van 4 subwoofers.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD M66 – high-end stereo-voorversterker/DAC met Bluesound, unieke MDC-flexibiliteit en een spectaculair ontwerp

 • Prachtig helder en gedetailleerd geluid
 • Superexclusief ontwerp met touchpaneel en finish van aluminium
 • Geïntegreerde Bluesound-streaming met multiroom
 • Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie met individuele kalibratie van 4 subwoofers
 • Uitstekende geïntegreerde koptelefoonversterker en speciale platenspeleringang (MM/MC)

De NAD M66 is de ultieme stereo-voorversterker uit de Masters Series met geïntegreerde Bluesound-streaming. Naast een tsunami aan geavanceerde functies en aansluitingen, zoals een hoogwaardige RIAA-/phono-voorversterker (MM/MC) en HDMI eARC, krijg je ook een geïntegreerde D/A-converter in het absolute topsegment.

En de M66 heeft niet alleen een volledige versie van de geavanceerde, digitale Dirac Live-ruimtecorrectie, hij is ook voorzien van Dirac Live Bass Control – waarmee je vier subwoofers individueel kunt kalibreren. Hiermee kun je het geluid perfect afstemmen op jouw luisterkamer!

Visueel en technologisch is de M66 de perfecte match voor de M23-eindversterker van NAD, maar niets houdt je natuurlijk tegen om hem te combineren met een hoogwaardige eindversterker van andere fabrikanten.

Superexclusief en gebruiksvriendelijk ontwerp

De M66 heeft dezelfde stijlvolle behuizing van massief aluminium als de andere componenten uit de Masters Series. Het mooie 7”-touchpanel is in één woord geweldig en heel handig, of je nu de M66 direct op het apparaat zelf bedient of via Bluesound luistert naar de muziek van een streamingservice of internetradio. Het paneel geeft dan namelijk de album-art, informatie over het nummer, de artiest enz. weer.

Je kunt het scherm ook instellen om VU-meters weer te geven, als balk of met een naald, en dat zelfs per individuele input. Door over het touchscherm te vegen, kun je een andere input selecteren – en hij heeft een exclusieve koptelefooningang die geschikt is voor planar-koptelefoons en andere head-fi studiokoptelefoons met hoge impedantie. Daarnaast kun je hem ook gebruiken voor je draadloze koptelefoon, dankzij de tweerichtings-Bluetooth – zelfs met aptX HD voor het allerbeste geluid.

De NAD M66 is verkrijgbaar met een zilverkleurige afwerking. Inclusief systeemafstandsbediening. IR-afstandsbediening voor Bluesound apart verkrijgbaar.

Bluesound – compromisloze muziekstreaming

De NAD M66 is standaard voorzien van Bluesound, het allerbeste en meest geavanceerde multiroomsysteem dat er bestaat. Hiermee kun je streamen met een schitterende geluidskwaliteit, en met de Bluesound-app heb je een totaaloverzicht van al je muziek, albumhoezen en alle functies binnen handbereik.

Je krijgt toegang tot internetradio, TIDAL, Spotify Connect, Qobuz, Deezer en nog veel meer andere streamingservices. Als je wilt, of wanneer je maar wilt, kun je het systeem in een handomdraai uitbreiden met draadloze luidsprekers of andere Bluesound-spelers, zodat je in meerdere kamers naar muziek kunt luisteren – met in iedere kamer dezelfde of juist andere nummers.

Dankzij Bluesound kun je muziek streamen met een resolutie van 24-bit/192kHz, bijvoorbeeld via TIDAL Max of Qobuz. Zo krijg je een geluid dat beter klinkt dan een CD. En als je veel naar muziek luistert, mag je de combinatie van Bluesound en de M66 natuurlijk niet missen!

Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie met Dirac Live Bass Control voor 4 subwoofers

De NAD M66 is voorzien van de volledige versie van het geavanceerde Dirac Live-systeem voor digitale ruimtecorrectie. Via een meetmicrofoon en een smartphone/tablet/PC/Mac kun je de audiorespons op verschillende posities in je luisterkamer meten, en vervolgens corrigeert het systeem de fouten die hierin kunnen ontstaan. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan basresonanties of te veel hoge tonen.

Dirac Live kan de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren en het systeem wordt wereldwijd erkend vanwege zijn uitstekende prestaties.

De M66 is het eerste stereocomponent ter wereld dat vier subwooferuitgangen heeft, en met Dirac Live Bass Control kun je ze allemaal individueel kalibreren. Dirac Live Bass Control optimaliseert de frequentie- en tijdverschuiving van de basrespons, en zorgt ervoor dat het geluid uit je subwoofers perfect aansluit bij het geluid uit je hoofdluidsprekers – en dan niet alleen op de ‘sweet spot’, maar in de hele kamer! Met de mogelijkheid om vier subwoofers aan te sluiten, zijn je budget en fantasie eigenlijk de enige beperkingen die je nog hebt als het om goed geluid gaat.

Alle mogelijke aansluitingen voor digitale en analoge muziekbronnen

Aan de achterkant van de NAD M66 zit een overkill aan aansluitingen, waaronder gebalanceerde (XLR) en ongebalanceerde analoge ingangen en een speciale platenspeleringang voor MM- en MC-elementen. De geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker is van extreem hoge kwaliteit en heeft een uiterst nauwkeurige RIAA EQ, een intelligent infrasonisch filter (m.b.v. tegenfase) en een gigantische overhead. Je moet wel heel erg kritisch zijn of heel speciale eisen hebben als je nu nog een externe RIAA-trap nodig hebt.

Ook heeft de M66 twee optische, twee coaxiale en een gebalanceerde AES/EBU-uitgang, en USB-A voor de muziek van een USB-stick of harde schijf. De M66 heeft natuurlijk ook een HDMI-poort die eARC ondersteunt. Dat betekent dat je de versterker met één HDMI-kabel kunt aansluiten op je TV, dat hij zichzelf automatisch in- en uitschakelt en dat je het volume kunt regelen met de afstandsbediening van de TV.

De M66 heeft aansluitingen voor een reeks custom-functies, zoals RS232, trigger-in/out en een IR-poort. Hij is ook volledig compatibel met de bekendste Smart Home-systemen van bedrijven zoals Apple, Crestron, Control4, Lutron, KNX enzovoort. En tenslotte heeft de M66 twee MDC-sleuven voor toekomstige hardware-upgrademodules, bijvoorbeeld meerdere HDMI-ingangen.

Dynamic Digital Headroom – beter geluid uit slechte opnames

De M66 is voorzien van een uitstekend wapen tegen het overgecomprimeerde geluid dat het onmogelijk maakt om van goed geluid te genieten over een goede installatie. Dit fenomeen doet zich vooral bij pop- en rockmuziek voor en is uitsluitend bedoeld om de opname ‘harder te laten schreeuwen’ dan de andere nummers op de radio. Maar door deze overdreven compressie gaan de dynamiek, detaillering en de hele ervaring verloren. Gelukkig kan het DDH-systeem (Dynamic Digital Headroom) van NAD je helpen.

DDH herkent de pieken in het signaal die ervoor zorgen dat de geïntegreerde D/A-converter gaat ‘clippen’ en het muzieksignaal vervormt. Door het signaal te verzwakken tot in het gebied waar het niet vervormd wordt door de DAC en het daarna weer te versterken, voorkom je clipping. En dat resulteert in een hoorbaar helderder geluid – vooral bij snelle transiënten, zoals snaredrums en bekkens. Je kunt DDH activeren in de BluOS-app, daarna gaat het helemaal automatisch.

Geef je analoge geluid wat extra’s

De volumeregeling van de M66 is gebaseerd op een serie digitaal gecontroleerde precisieweerstanden: een constructie die vervorming tegengaat en resulteert in een extreem nauwkeurige balans tussen het linker- en rechterkanaal, bij elk volume. Maar als je digitale conversie van het oorspronkelijke signaal wilt vermijden, kun je Analogue Direct selecteren en alle digitale signaalverwerking ‘bypassen’.

De analoge en digitale gedeelten van de M66 zijn fysiek gescheiden en afgeschermd met allebei een eigen voeding. En als je echt ‘all-in’ gaat, kun je de BluOS-app gebruiken om Wi-Fi en Bluetooth te deactiveren, zodat je geen last hebt van RF-interferenties.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Extreem helder en gedetailleerd geluid
 • Superexclusief ontwerp met een prachtige afwerking van aluminium
 • 7”-touch-kleurendisplay met cover art
 • Hoogwaardige geïntegreerde D/A-converter
 • Geïntegreerde Bluesound-multiroomstreaming (BluOS)
 • Apple AirPlay 2 en Bluetooth 5.0, incl. aptX HD en tweerichtingsfunctie voor draadloze koptelefoons
 • Streaming via TIDAL (incl. TIDAL Connect), Spotify Connect, Qobuz, Deezer, Roon Ready en andere streamingservices
 • Speelt HD-formaten tot 24bit/192kHz af (TIDAL Max, Qobuz enz.)
 • Internetradio (TuneIn enz.)
 • Uitstekende geïntegreerde koptelefoonversterker en speciale platenspeleringang (MM/MC)
 • Schitterend geluid uit je TV via HDMI/eARC
 • Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie
 • Dirac Live Bass Control voor individuele kalibratie van maximaal 4 subwoofers
 • Kan worden uitgebreid via MDC-modules

Tegens

 • Geen asynchrone USB-ingang voor PC-geluid
 • Speelt DSD/Bitstream niet direct af
 • Geen geïntegreerde Chromecast Audio

Technische specificaties

Vervorming (THD)0,002%
Signaal-ruisverhouding98 dB