Skip to content
€ 499,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Geniet van streamingmuziek en het geluid uit je TV, smartphone, tablet en draaitafel met deze uitstekende, compacte stereoversterker.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD D3020 v2 – unieke en compacte stereoversterker voor goed geluid uit je smartphone, tablet, TV en draaitafel

 • Perfect voor smartphone, tablet en computer
 • Goed geluid en veel vermogen
 • Draadloos afspelen via Bluetooth
 • Aparte draaitafelingang
 • Perfect voor TV-geluid via remote-leerfunctie

De D3020 v2 is een compacte, gebruiksvriendelijke stereoversterker met een prachtig geluid en ontwerp. Hij is speciaal ontworpen om het maximale te halen uit digitale muziek en uit streamingservices zoals Spotify, TIDAL enz.

Door de aansluitingen en functies af te stemmen op digitale muziekbronnen, krijg je een beter geluid en heb je minder kabels nodig dan bij traditionele, analoge stereoversterkers. En je kunt zelf kiezen welke muziekstreamer je aansluit (bijvoorbeeld Sonos, Bluesound of Denon). En als je je smartphone of tablet gebruikt om muziek mee af te spelen, kun je alles draadloos streamen via de ingebouwde Bluetooth-functie.

Ook voor vinylfans is er goed nieuws! De D3020 v2 heeft zelfs een speciale draaitafelingang waarmee elke draaitafel kan worden aangesloten zonder dat er een aparte phonovoorversterker voor nodig is. En hij heeft een analoge ingang, zodat je bijvoorbeeld een FM-radio kunt aansluiten. Ten slotte zorgt de superserieuze hoofdtelefoonuitgang ervoor dat je lekker afgezonderd van je favoriete muziek kunt genieten.

Perfect voor stereogeluid uit je TV

De D3020 v2 is een geniale manier om schitterend stereogeluid uit de TV te halen. Je kunt het geluid digitaal aansluiten op de optische ingang, en de versterker gaat aan zodra de TV wordt ingeschakeld. En als je genoeg gekeken hebt, schakelt de D3020 v2 zichzelf na 15 minuten uit.

De kers op de taart is de remote-leerfunctie, waarmee je het volumesignaal kunt inlezen. Dit betekent dat je het volume kunt regelen met de TV-afstandsbediening, zodat je niet de hele tijd hoeft te zoeken naar een smartphone of de afstandsbediening van de versterker. Kortom: de NAD3020 is een eenvoudige oplossing voor perfect stereogeluid uit de TV!

Muzikale topprestaties

Ondanks de bescheiden 2 x 30 watt in de specificaties geeft de D3020 v2 veel concurrenten het nakijken, ook al hebben ze op papier meer vermogen. Zelfs op 'moeilijke' luidsprekers geeft de D3020 v2 een muzikaliteit en geluidskwaliteit die je waarschijnlijk niet zou verwachten van zo'n kleine, discrete versterker. Net als zijn legendarische voorganger, de analoge NAD 3020, die in 1977 de gevestigde hifi-fabrikanten door de grond liet zinken.

De perfecte combinatie tussen analoog en digitaal

De D3020 v2 is opgebouwd als digitale ingangsmodule in combinatie met een schakelende analoge versterker, oftewel een klasse D-versterker. NAD noemt deze combinatie een 'hybride digitale versterker', een term die de lading behoorlijk goed dekt.

Het signaal van de digitale aansluitingen wordt gestuurd naar een uitstekende, ingebouwde Cirrus Logic 24-bit/192kHz D/A-converter (DAC). Deze converter is eigenlijk gebouwd voor acht kanalen, maar hier wordt de volledige capaciteit gebruikt om perfect geluid in stereo te leveren – wat verklaart waarom het geluid zo verbluffend goed is. Je krijgt ook Bass EQ om kleinere luidsprekers meer basgeluid te geven en kunt er zelfs een subwoofer op aansluiten (via mini-jack).

Het geconverteerde signaal uit de ingangsmodule gaat vervolgens naar een geavanceerde analoge versterkermodule die oorspronkelijk ontwikkeld werd door het Nederlandse bedrijf Hypex. De geniale hoofdingenieur van NAD, Bjørn Erik Edvardsen, heeft er jaren over gedaan om deze module tot in de kleinste details te perfectioneren. Eigenlijk is alleen de naam hetzelfde gebleven. Hij heeft bijvoorbeeld een nieuwe versie van NAD's unieke PowerDrive-circuit ingebouwd, waardoor de versterker altijd perfect klinkt, ook op 'moeilijke' luidsprekers.

Nog een voordeel van deze constructie is de enorme effectiviteit van de switchmode-voeding. Hierdoor was het mogelijk om het ontwerp veel compacter te maken, zodat de D3020 v2 elegant en discreet past in ieder interieur. Let er wel op dat de D3020 v2 nog steeds warmte produceert. Zorg er dus voor dat er altijd genoeg ruimte rond de versterker is.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Compact en origineel ontwerp, kan horizontaal en verticaal geplaatst worden
 • Geoptimaliseerd voor digitale muziekbronnen (smartphone, tablet, muziekstreamer enz.)
 • Perfect voor TV-geluid via remote-leerfunctie
 • Analoge ingang
 • Aparte draaitafelingang (MM)
 • Extreem helder geluid en veel vermogen
 • Draadloze streaming via Bluetooth (aptX-compatibel)
 • Uitstekende hoofdtelefoonuitgang
 • Pre-out (mini-jack)
 • Subwooferuitgang (mini-jack)

Tegens

 • Geen 100% digitaal signaalpad
 • Geen geïntegreerde netwerkfunctionaliteit/Wi-Fi
 • Geen USB-ingang
 • Geen geïntegreerde streamingservices
 • Geen remote-app
 • Slechts aansluitingen voor één paar luidsprekers

Video's over de NAD D3020 v2

Accessoires voor de NAD D3020 v2

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm30 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm30 watt
Vervorming (THD)0,009%
Dynamisch vermogen60 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


5.0
2 recensies
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Thomas
Denemarken
Gisteren
Thomas
Denemarken
Sverre
Noorwegen
1/18/2024

Veel ingangen, absoluut prachtig geluid, mesh-ontwerp

Sverre
Noorwegen

Aanbevolen producten