Skip to content
Argon Audio
Geïntegreerde versterker

Argon Audio SA1 MK2

€ 329,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Supercompacte hifi-versterker met goed geluid, Bluetooth, HDMI-ingang voor TV-geluid en platenspeleringang. En dat voor die prijs!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon Audio SA1 MK2 – supercompacte en betaalbare stereoversterker met uitstekend geluid, HDMI, Bluetooth en platenspeleringang

 • Supercompact en elegant ontwerp
 • HDMI-ingang voor eenvoudig digitaal TV-geluid
 • Indrukwekkende geluidskwaliteit en veel vermogen voor deze prijs
 • Geïntegreerde Bluetooth voor muziekstreaming vanaf smartphone enz.
 • Speciale ingang voor platenspelers (MM)

De SA1 MK2 is een supercompacte stereoversterker met een schitterend geluid en een elegant design. De geluidskwaliteit is ongeëvenaard in deze prijsklasse, en je hoeft niet tegen een groot en lomp apparaat aan te kijken. De HDMI-aansluiting voor TV-geluid en de platenspeleringang maken dit apparaat helemaal compleet, waardoor de SA1 MK2 een echt koopje is.

Het geluid van de SA1 MK2 is zo helder, muzikaal en dynamisch dat je hem gerust kunt combineren met een paar echt goede hifi-luidsprekers, bijvoorbeeld van DALI of van Bowers & Wilkins. Het vermogen van 2 x 100 watt (4 ohm) is zo krachtig dat je zelfs een paar veeleisende vloermodellen kunt aansturen, en dat met een geluidskwaliteit die je eigenlijk moet horen om het te geloven.

Met Bluetooth kun je de muziek op je telefoon direct afspelen, zonder dat je een Wi-Fi-netwerk nodig hebt. De SA1 MK2 ondersteunt ook aptX HD en AAC, zodat je altijd het allerbeste geluid krijgt, of je nu een Android- of Apple-telefoon hebt.

Supersimpel TV-geluid via HDMI

De MK2-versie van de SA1 heeft een HDMI-aansluiting en dat is natuurlijk goed nieuws! Sluit gewoon je TV aan via een HDMI-kabel en voilà: schitterend TV-geluid op je installatie. En het volume regel je natuurlijk met de afstandsbediening van je TV. Alles wordt automatisch aan- en uitgezet, dus de bediening is net zo eenvoudig als met een soundbar. Maar de geluidskwaliteit is lichtjaren beter!*

De SA1 MK2 schakelt zich automatisch in als je een van de aangesloten apparaten aanzet (behalve de platenspeler). Dit betekent dat je altijd kunt rekenen op het best mogelijke geluid, zonder lastige instellingen, extra afstandsbedieningen en ander gedoe – en zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de volgende elektriciteitsrekening. Wat wil je nog meer?

De Argon Audio SA1 MK2 is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Inclusief afstandsbediening.

*De Argon Audio SA1MK2 ervaart geluidsuitval wanneer deze door middel van HDMI is verbonden met Samsung-televisies van 2023 en 2024. Argon Audio werkt actief aan een firmware-update om dit probleem op te lossen.

De perfecte combinatie van analoog en digitaal in één versterker

De ongekende geluidskwaliteit van de SA1 MK2 begint bij een digitale ingangsmodule en een geavanceerde digitale volumeregelaar in combinatie met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. Deze constructie wordt ook wel een ‘hybrid digital’-versterker genoemd, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt. Hiermee krijg je namelijk het beste van twee werelden.

De SA1 MK2 zit propvol exclusieve en geavanceerde technische oplossingen die allemaal bijdragen aan de ongekend hoge geluidskwaliteit. Een volledig gebalanceerd signaalpad van de DAC tot aan de luidsprekerterminals, een aparte voeding voor de digitale en analoge circuits, exclusieve ‘long-life’-condensatoren uit Japan en een exclusieve bescherming tegen overbelasting die geen gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit.

Geavanceerde voeding

De actieve voeding van de SA1 MK2 is veel compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft toch een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening. Deze constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Hier wordt een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet in geluid dan bij een traditionele analoge versterker.

Ondanks het bescheiden vermogen van 100 watt (4 ohm) kan de voeding van de SA1 MK2 wel 400 watt leveren, en tegelijkertijd is hij zo goed als immuun voor impedantieschommelingen in de aangesloten luidsprekers. Als die bijvoorbeeld ineens onder de 2 ohm duikt – wat het einde betekent van veel concurrerende modellen – blijft deze versterker stabiel en perfect klinken.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Supercompact en elegant ontwerp
 • Indrukwekkende geluidskwaliteit en veel vermogen voor deze prijs
 • HDMI-ingang voor eenvoudig TV-geluid
 • Geïntegreerde Bluetooth voor muziekstreaming vanaf smartphone enz.
 • Aansluitingen voor digitale en analoge bronnen
 • Speciale ingang voor platenspelers (MM)
 • Ondersteunt HD-stereogeluid tot 24-bit/192kHz
 • Pre-out voor subwoofer, koptelefoonversterker of aparte eindversterker
 • Bijzonder laag energieverbruik

Tegens

 • Geen geïntegreerde Wi-Fi, Chromecast Audio of streamingservices
 • Geen display aan de voorkant
 • Geen koptelefoonuitgang
 • Geen voice-control
 • Geen toonregeling

Accessoires voor de Argon Audio SA1 MK2

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm2 x 100 watt (0,0045% THD+N) watt
Uitgangsvermogen 8 ohm2 x 50 watt (0,0045% THD+N) watt
Vervorming (THD)0,0045%
Dynamisch vermogen50 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Aanbevolen producten