Skip to content
Lyngdorf TDAI-3400 Stereoversterker met streaming

LyngdorfTDAI-3400Stereoversterker met streaming

Geavanceerde digitale technologie, een massief uitgangsvermogen, geïntegreerde streaming en RoomPerfect voor perfect geluid in elke kamer!
set€ 6.499,00
Onbekende levertijd
 Te ervaren in

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf TDAI-3400 – gebruiksvriendelijke en compromisloze digitale stereoversterker met 2 x 200 watt, Wi-Fi-streaming, RoomPerfect, unieke geluidskwaliteit en exclusief ontwerp

Let op: op de foto staat de meest uitgebreide versie met HDMI- en analoog-module.

De TDAI-3400 is een state-of-the-art digitale stereoversterker die speciaal is ontworpen om zelfs de meest kritische muziekliefhebber het allerbeste geluid te geven. Met een extreem vermogen van 40A en 2 x 200 watt bij 8 ohm – wat verdubbelt tot 2 x 400 watt bij 4 ohm – stuurt hij volkomen moeiteloos de allermoeilijkste luidsprekers aan.

Via de geïntegreerde mediaspeler krijg je toegang tot een eindeloze hoeveelheid draadloze muziek die je kunt aansturen met je smartphone of de speciale Lyngdorf Remote-app. De digitale Equibit-technologie geeft een grenzeloze detaillering en dynamiek bij elk volume, en het unieke RoomPerfect-systeem corrigeert resonanties in je luisterkamer waardoor je veel meer mogelijkheden hebt om hem in te richten. En via de geniale HDMI-module (apart verkrijgbaar) krijg je TV- en filmgeluid met high-end stereokwaliteit en dezelfde eenvoudige bediening als bij een soundbar

En als compromisloos high-end product zou de TDAI-3400 natuurlijk niet compleet zijn zonder een solide constructie van aluminium en een superexclusief ontwerp dat perfect past in zelfs de modernste inrichtingen.

De Lyngdorf TDAI-3400 is verkrijgbaar met een finish van zwart aluminium. De modules kunnen direct of later worden geïnstalleerd. Het is echter voordeliger om alle benodigde functionaliteit in één keer aan te schaffen.

RoomPerfect – bevrijd luidsprekers van de beperkingen van je luisterkamer RoomPerfect is Lyngdorfs unieke en wereldberoemde state-of-the-art systeem voor actieve, digitale ruimtecorrectie. Met RoomPerfect haal je de maximale geluidskwaliteit uit je kostbare luidsprekers – inclusief één of twee actieve subwoofers – zonder dat de luisterkamer hoeft te worden omgebouwd tot geluidsstudio. RoomPerfect is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat je installatie veel beter klinkt – helemaal zonder computer!

Met behulp van de bijgeleverde meetmicrofoon en een aantal metingen analyseert RoomPerfect je luisterkamer en voert een digitale correctie uit die resonanties of andere kleuring van het geluid tegengaat. Het geluid dat uit je luidsprekers komt is dus exact hetzelfde als het geluid dat is opgenomen – volkomen zonder kleuring of vervorming vanwege de kamer waarin ze staan.

RoomPerfect optimaliseert het geluid op de ‘sweet spot’, maar ook op andere posities. Verder kan het systeem ook een globale instelling opslaan die het geluid overal in de kamer enorm verbetert. Je hoeft je luidsprekers alleen maar dicht tegen de muur te zetten en RoomPerfect doet de rest. De plaatsing tegen de muur is zelfs optimaal, omdat deze de effectiviteit verhoogt en de verspreiding (smearing) van impulsen tegengaat. En dit kan alleen met RoomPerfect!

De TDAI-3400 heeft ook een geïntegreerde voicing-functie, wat betekent dat je via een browser-interface tot wel 32 individuele instellingen kunt definiëren, die je kunt gebruiken voor verschillende muziekstijlen, audio-ingangen enz. En als alles klaar is, kun je alle instellingen en filters – inclusief RoomPerfect-kalibratie – opslaan op een USB-stick of een standaard SD-kaart die je permanent in de SD-sleuf aan de achterkant van de versterker kunt laten zitten. Zo weet je zeker dat je favoriete instellingen nooit verloren gaan.

I.C.C. – goed geluid uit slechte opnames Lyngdorf loopt al jaren voorop in de strijd tegen het overgecomprimeerde geluid dat het onmogelijk maakt om van goed geluid te genieten over een goede installatie. Het doet zich vooral bij pop- en rockmuziek voor en is uitsluitend bedoeld om de opname ‘harder te laten schreeuwen’ dan de andere nummers op de radio. Overcompressie verpest de dynamiek, detaillering en muzikale beleving op een onvoorstelbare manier. Zelfs de allergrootste namen uit de muziekindustrie ontkomen er niet aan dat hun kostbare producties zo worden geruïneerd, en het wordt steeds erger!

Maar tot het moment dat de muziekindustrie eindelijk weer bij zinnen komt, kunnen we rekenen op het geraffineerde I.C.C.-systeem (Intersample Clipping Correction) van Lyngdorf. Kort gezegd herkent I.C.C. de problematische (overgecomprimeerde) signalen en herstelt (interpoleert) het vervolgens de oorspronkelijke golfvorm in de luidsprekers. En hoewel het natuurlijk veel beter zou zijn om de muziek vanaf het begin met respect te behandelen, kan I.C.C. het geluid van veel overgecomprimeerde opnames behoorlijk verbeteren.*

* Om I.C.C. te gebruiken moet de samplefrequentie van het ingangssignaal 44.1 kHz (CD-kwaliteit) zijn. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij CD-spelers met audio-upsampling, zoals de CD-2 van Lyngdorf.

Highlights

 • 2 x 200 watt bij 8 ohm met een ongekend gedetailleerd en dynamisch geluid
 • Digitale RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in iedere kamer
 • Geïntegreerde Wi-Fi-streaming met app-control (Spotify Connect, AirPlay, internetradio)
 • Exclusief en stevig ontwerp van aluminium en glas
 • Kan uitgebreid worden met een high-end analoog-module en een HDMI-module
Daniël Zodenkamp
Rotterdam
99 winkelsVind de dichtsbijzijnde winkel
Daniël Zodenkamp

 • Enorm vermogen, kan alles aan
 • Ongekend helder, gedetailleerd en dynamisch geluid bij elk volume
 • Digitale RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers met of zonder subwoofer(s)
 • Kan uitgebreid worden met een high-end analoog-module (incl. RIAA) en een HDMI-module
 • Geïntegreerde Bluetooth en Wi-Fi-streaming, incl. Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth en internetradio
 • App-controller voor de meest basale functies en muziekstreaming via de Lyngdorf Remote-app
 • Elegant en stevig ontwerp van metaal
 • 100% digitaal signaalpad (Equibit)
 • Optimale gebruiksvriendelijkheid voor een high-end product
 • Speelt USB-opslagmedia direct af (voor-/achterkant USB-A)
 • Kan zelfs bijzonder veeleisende luidsprekers aansturen (40A continu)
 • Analoge in-/uitgangen
 • Subwooferuitgang met geïntegreerd elektronisch scheidingsfilter en bass management
 • Ondersteunt HD-audio via alle digitale ingangen (tot 32-bit/384kHz via USB-B)
 • Ondersteuning voor bitstream-stereosignalen vanaf SACD via USB- en HDMI-module (apart verkrijgbaar)
 • I.C.C. verbetert de geluidskwaliteit van overgecomprimeerde muziekproducties
 • Back-up van alle filters en instellingen via SD-kaart of USB-stick

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm400 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm200 watt
VersterkertechnologieKlasse D - volledig digitaal

Accessoires voor de Lyngdorf TDAI-3400

Aanbevolen producten

DALI EPICON 6 Vloerluidspreker
DALI EPICON 6
Vloerluidspreker
€ 11.998,00 / paar