Skip to content
€ 3.999,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Heel veel vermogen, kristalhelder geluid en een schitterende finish – dit is de ultieme stereo-eindversterker!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD M23 – unieke high-end stereo-eindversterker met 2 x 200 watt en Purifi-technologie voor een perfect geluid bij elk volume en iedere luidspreker

 • State-of-the-art Purifi Eigentakt-versterkertechnologie
 • Superexclusief en solide ontwerp met een afwerking van aluminium
 • Extreem helder en gedetailleerd geluid en veel vermogen bij elke belasting en ieder volume
 • Gebalanceerde en ongebalanceerde ingang (XLR/RCA)
 • Kan via schakelaar gebridged worden tot 700 watt in mono

De NAD M23 is de ultieme high-end stereo-eindversterker. Dankzij de revolutionaire Purifi Eigentakt klasse D-technologie heeft hij een ongekend helder geluid en eindeloos veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekerbelastingen. Je hebt werkelijk waar nog nooit een versterker gehoord met zo veel vermogen en tegelijk een zo geraffineerd geluid– en zeker niet voor deze prijs.

Met 2 x 200 watt heeft hij meer dan voldoende vermogen om alle dynamiek van de muziek zonder vervorming uit de luidsprekers te persen, en dat op ieder volume. De M23 heeft gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen (XLR/RCA) en kan daardoor worden gecombineerd met alle kwaliteitsvoorversterkers die er bestaan. De ultieme combinatie is natuurlijk met de EISA-bekroonde NAD M33, die perfect past bij het oogverblindende ontwerp en de exclusieve afwerking van zwaar, massief aluminium.

Ideaal voor de NAD M33 – en andere high-end systemen

De NAD M23 is in feite gewoon de eindversterker van de M33 in een eigen behuizing, en via de schakelaar aan de achterkant kunnen beide versterkers gebridged worden naar twee mono-eindtrappen. Met deze instelling levert hij een vermogen van 700 watt bij 8 ohm. En dat is dus 700 watt met de compromisloze high-end kwaliteit van NAD! Bij korte ontladingen levert een gebridgede M23 wel 1300 watt bij een impedantie van slechts 4 ohm. Dit resulteert in een stabiel, dynamisch en overtuigend realistisch geluidsbeeld, bij ieder genre en elk volume.

Met de M33 en M23 – of met twee gebridgede M23’s als monoblokken – heb je genoeg vermogen om echt elk luidsprekersysteem tot het uiterste te drijven – met totale controle over het geluid. En als dat een beetje te veel van het goede is: met één M23 en je favoriete high-end eindversterker krijg je ook een schitterend resultaat. Of misschien een goede muziekstreamer, als je toch alleen naar streamingmuziek luistert.

Dit soort kwaliteit is natuurlijk niet gratis, maar vergeleken met andere high-end systemen is het in feite een koopje! Kijk maar eens wat je zou betalen voor een vergelijkbare oplossing van andere fabrikanten (als je die al kunt vinden). Dan wordt pas echt duidelijk hoe geniaal NAD is!

Onderaan deze productbeschrijving kun je meer lezen over de Purifi Eigentakt-technologie.

De NAD M23 is verkrijgbaar met een zilverkleurige afwerking.

Purifi Eigentakt – geen evolutie, maar revolutie!

Purifi heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van klasse D-versterkerplatformen en luidsprekerunits en is opgericht door drie legendes in de audio-industrie:

Bruno Putzeys uit België is de uitvinder van Hypex en de ‘zelfschakelende’ UcD- en nCore-versterkerontwerpen die al in veel NAD-versterkers worden gebruikt. Lars Risbo uit Denemarken heeft samen met Peter Lyngdorf de Equibit-technologie ontwikkeld die al in 1998 werd gebruikt in de eerste 100% digitale versterker ter wereld, de schitterende TacT Millenium. Lars heeft meer dan 40 patenten op het gebied van digitale versterkertechnologie en heeft samengewerkt met bijvoorbeeld Texas Instruments voordat hij Purifi oprichtte.

En tenslotte hebben we de legendarische Peter Lyngdorf, die ook deel uitmaakt van het Purifi-team. Hij is de oprichter van HiFi Klubben en bedrijven zoals NAD, DALI, Gryphon, Snell Acoustics, Lyngdorf Audio, Steinway Lyngdorf en nu ook Purifi zijn allemaal opgericht, eigendom of eigendom geweest van Peter.

Purifi Eigentakt – wat is dat dan?

Het platform van Purifi onderscheidt zich door de totale afwezigheid van vervorming en de mogelijkheid om welke luidspreker dan ook aan te sturen, zonder dat de output van de versterker of de instellingen aangepast hoeven te worden. De vervorming is zo extreem laag dat het Purifi-team een nieuwe manier moest bedenken om harmonische vervorming en ruis te meten, omdat het volume lager was dan ze konden meten met de gebruikelijke meetapparatuur.

Volgens de ingenieurs produceren de versterkers van Purifi minder vervorming en ruis dan de allerbeste D/A-converters die er bestaan. En dat is gemeten bij 100 watt. In cijfers betekent dit dat de THD+N gemeten bij 100 watt gelijk is aan 0,00017% – gemeten over het volledige frequentiebereik!

Geheugeneffect en hysterese

Terwijl ze bezig waren om versterkers te ontwikkelen, ontdekte het Purifi-team iets nieuws. Ze merkten dat de componenten in het output-filter van de versterker een soort ‘geheugeneffect’ vertoonden als gevolg van het magneetveld dat ontstaat als er stroom door de spoelen gaat. Dit effect ‘onthoudt’ een aantal transiënten in het audiosignaal dat al door de componenten is gegaan, wat gevolgen heeft voor het volgende signaal en dus vervorming kan veroorzaken. Die vervorming is hoorbaar als microscopisch kleine ‘plofjes’ of bromgeluiden in het geluidsbeeld.

Volgens de mensen van Purifi is dit effect de belangrijkste reden dat sommige klasse D-versterkers zo ‘grof’ of ‘korrelig’ klinken. Dit fenomeen wordt ‘hysterese’ genoemd – niet te verwarren met hysterie. Hysterese is een bekend fenomeen in bijvoorbeeld de natuurkunde en wordt over het algemeen gebruikt om aan te geven dat een bepaalde eigenschap verandert door een stijgende of dalende invloed van buitenaf. Een fenomeen dat bijvoorbeeld de luidsprekerfabrikant DALI enorm heeft kunnen terugdringen dankzij hun gepatenteerde SMC-technologie.

Door de output-spoelen binnen de feedback-loop te plaatsen en door gebruik te maken van intelligente algoritmes had het team plotseling de basis gelegd voor de Eigentakt-technologie. En daarmee kan Purifi met Eigentakt storende elementen in het geluid verwijderen met 75 dB minder hysterese en metaalvervorming dan welke andere klasse D-versterker dan ook. Het resultaat? Een vrijwel onmeetbaar lage vervorming en een extreem nauwkeurige, bijna magische weergave van het geluid.

NAD – perfect afgestemde Purifi-technologie

De Purifi-technologie is door de productontwikkelaars van NAD geïmplementeerd in de NAD-versterkers – op basis van een licentie die het bedrijf het recht geeft om de modules zelf te produceren. De versterkers bevatten dus ook geen standaard modules die ze bij Purifi nog in de schappen hadden liggen. Alles is ontworpen en gebouwd door NAD zelf.

Dit gaf NAD de mogelijkheid om de voeding en cruciale ‘gain stage’ van de versterkermodules helemaal zelf te ontwerpen – die modules hebben een enorme impact op de algehele prestaties. En dat zorgt ervoor dat deze versterker zo fantastisch klinkt.

Weg met vervorming

IMD (InterModulation Distortion) is de meest vervelende vervorming om te horen en een zwakke plek voor veel versterkers, ongeacht de klasse. De IMD wordt bepaald door hoe goed een versterker complexe signalen kan verwerken. Een lage IMD betekent dat je een betere resolutie krijgt en een stabieler stereosignaal binnen het volledige spectrum. En dat is vooral belangrijk voor ‘drukke’ passages in je muziek.

Een NAD-versterker met Purifi heeft ook een extreem lage totale harmonische vervorming bij vrijwel iedere frequentie en/of elk volume, helemaal tot aan de zogenoemde ‘clipping’. Dit merk je als een gebrek aan ‘eigenheid’ of ‘karakter’ van de versterker zelf. Of, anders geformuleerd: de versterker kan elk muziektype weergeven, ongeacht stijl of genre. Of nog anders: de versterker is een soort venster naar de muziek, zo transparant dat je het glas niet eens ziet. Het geluid wordt totaal niet gekleurd.

Geen ruis op de outputs

De signaal-ruisverhouding van de klasse D-versterkers van NAD is sowieso al heel goed – maar met de Purifi-technologie is deze nog beter geworden. Er is gewoon geen ruis meer. Alleen een diepe, donkere stilte, in combinatie met een kristalhelder en gedetailleerd geluid. Ook als alles heel zacht (binnen de eerste watt staat), wat voor de meeste versterkers een groot probleem is. Minimale vervorming binnen de ‘eerste watt’ is heel belangrijk, en de lage vervorming bij ieder volume zorgt ervoor dat de Purifi-technologie ook perfect past bij gevoelige luidsprekers, bijvoorbeeld fullrange hoornconstructies.

Ongevoelig voor luidsprekerbelasting en impedantie

Traditioneel gezien hebben alle klasse D-versterkers een andere frequentierespons, afhankelijk van de impedantie van de luidspreker die erop is aangesloten. Maar bij de Purifi-technologie werkt dat anders; die werkt namelijk met een extreem lage output-impedantie van minder dan 65 µOhm. Hierdoor blijft de frequentierespons van de NAD Purifi-versterkers gelijk – hoe veeleisend de luidspreker ook is en hoe hard je muziek ook staat. En dus kun je echt elke luidspreker kiezen – en uitkijken naar een unieke muziekervaring, elke keer dat je je installatie aanzet.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • State-of-the-art Purifi Eigentakt-versterkertechnologie
 • Superexclusief ontwerp met een prachtige afwerking van aluminium
 • Extreem helder en gedetailleerd geluid en veel vermogen bij elke belasting en ieder volume
 • Gebalanceerde en ongebalanceerde ingang (XLR/RCA)
 • Kan via schakelaar gebridged worden tot 700 watt in mono
 • Laag energieverbruik en minimale warmteontwikkeling in verhouding tot het vermogen

Tegens

 • Alleen analoge ingangen
 • Geen dubbele luidsprekeraansluitingen voor bi-wiring

Accessoires voor de NAD M23

EPICON 8
DALI EPICON 8
Vloerluidspreker
€ 17.998 / Paar

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm380 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm200 watt
Vervorming (THD)0,003%
Signaal-ruisverhouding>98 (1 watt) dB
Dempingsfactor>800 (8 ohm, 20-6.500 Hz)
Dynamisch vermogen260 watt/8 ohm, 520 watt/4 ohm (IHF) watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.8
4 recensies
5
3
4
1
3
0
2
0
1
0
Klaus
Duitsland
12/29/2023

De uitstekende afspeelkwaliteit van de NAD M23 verraste en maakte indruk op mij. Zeer natuurlijke, muzikale weergave over het hele frequentiespectrum, vooral met uitstekende controle in het basbereik en indrukwekkende ruimtelijke weergave. Zelfs bij complexe muziek blijven individuele instrumenten en stemmen zonder enige moeite gemakkelijk te traceren en blijft de muzikale stroom van het geheel volledig in de maat qua tempo, ritme en timing. Deze versterker is eenvoudig aan te passen aan andere componenten van het systeem door de verschillende aansluit- en instelmogelijkheden. De NAD M23 werd geëvalueerd met het volgende systeem: Linn LP 12/Ekos met Dynavector XX Mk II, Bluesound Node Streamer, Benchmark DAC3, Accuphase E-302 als phono/voorversterker, Mission 770 luidsprekers, AudioQuest Yukon en Red River RCA kabels, Chord luidsprekerkabels

Klaus
Duitsland
Frank
Nederland
12/28/2023
Frank
Nederland
Martin
Nederland
12/26/2023
Martin
Nederland
A.
Nederland
12/24/2023
A.
Nederland

Aanbevolen producten

TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Geïntegreerde versterker
€ 5.799 / Systeem