Skip to content

De 10
bioscoop
geboden

Breekt het koude zweet je uit zodra je het woord ‘home-cinema’ hoort? Wil je het bijltje er al bij neergooien nog voordat je überhaupt begonnen bent? Dat is zonde, want een home-cinema is de ultieme manier om met het hele gezin van films te genieten.

Als je de basisprincipes begrijpt, is het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. In de stenen tafelen van de hifi-goden staan tien geboden gebeiteld waarmee je in no-time aan de slag kunt.

En als je twijfelt of iets niet begrijpt, kom dan maar eens langs bij HiFi Klubben. Wij weten behoorlijk veel, in ieder geval van home-cinema. Al zeggen we het zelf…

Echt en onecht
surroundgeluid

Veel technologieën beweren dat ze surroundgeluid kunnen maken met heel weinig luidsprekers. Dat mogen ze zeggen, maar het klopt niet. Er is echt en onecht surroundgeluid. En voor echt surroundgeluid heb je meer dan twee luidsprekers nodig. 

Blu-ray
klinkt het best

Je kunt surroundgeluid halen uit van alles, van DVD’s tot Netflix, maar er kan niets op tegen blu-ray. Blu-ray heeft een veel beter surroundspoor en geeft je daarom de meest intense filmervaring.

Maar met Netflix of andere streamingservices kom je behoorlijk dicht in de buurt van het perfecte blu-raygeluid. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een TV en surroundreceiver die eARC ondersteunen op de HDMI-aansluiting tussen de TV en receiver.

Let op voor valse
wattages

Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende manieren om de specificaties van hun producten te bepalen. Sommige receivers komen daarom met indrukwekkende cijfers, maar dat zegt niets over hun geluidskwaliteit. Denk hieraan als je receivers vergelijkt.

Sluit alles aan op je
receiver

Je kunt al je HDMI-apparaten aansluiten op een surroundreceiver en het signaal doorsturen naar de TV. Zo krijg je een multimediacenter met surroundgeluid voor bijvoorbeeld je PlayStation en blu-ray. 

Surround werkt ook met
games

De nieuwste games voor PlayStation en Xbox hebben ook een surroundspoor! Dat helpt om de pijn te verzachten als een 11-jarig jongetje uit China je genadeloos afmaakt in Call of Duty. 

Ook voor
stereogeluid

Veel mensen denken dat surroundreceivers alleen surroundgeluid kunnen weergeven, maar ze werken ook prima voor stereogeluid. En een goede surroundreceiver klinkt echt geweldig! 

Klein beginnen en daarna
uitbreiden

Als je geen geld hebt voor een groot, uitgebreid home-cinema-systeem, begin dan met een paar stereoluidsprekers. Je kunt dan altijd nog uitbreiden met midden- en achterluidsprekers.

DALI OBERON 1 Compacte luidspreker
DALI OBERON 1
Compacte luidspreker
€ 308,00 / paar

Maak optimaal gebruik van
de ruimte

Om een ruimtelijk effect te creëren heeft een surroundsysteem genoeg ruimte nodig. Maar dat betekent absoluut niet dat je kamer vol met luidsprekers moet komen te staan.

De middenluidspreker is
belangrijk

De middenluidspreker van een surroundsysteem geeft de dialogen weer en is dus een essentieel onderdeel van een goede home-cinema. Kies een middenluidspreker uit dezelfde serie als de rest van je systeem.

DALI OBERON VOKAL Middenluidspreker
DALI OBERON VOKAL
Middenluidspreker
€ 339,00 / € 399,00 / stuk

Groter
is beter

Vergeet alle verhaaltjes over de afstand tot je TV/projector. De wereld heeft HD achter zich gelaten en is op weg naar 8K. Koop het grootste en beste scherm dat je kunt betalen, en waar je ruimte voor hebt. 

Samsung QE85QN900B Neo QLED-TV
Samsung QE85QN900B
Neo QLED-TV
€ 7.999,00 / € 9.999,00 / stuk