Skip to content
€ 329,00stuk
Wit
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
 Te ervaren in
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Supercompacte hifi-versterker met een genadeloos goed geluid en elegante witte of zwarte finish. Draadloze muziek via Bluetooth. Met draaitafelingang.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon SA1 – supercompacte en betaalbare stereoversterker met uitstekend geluid, elegante witte of zwarte finish, Bluetooth en draaitafelingang

 • Supercompact design met elegante witte of zwarte finish
 • Indrukwekkend geluidskwaliteit en veel vermogen
 • Geïntegreerde Bluetooth voor muziekstreaming vanaf smartphone enz. (incl. aptX HD)
 • Aansluitingen voor digitale en analoge bronnen, inclusief draaitafel
 • Het volume van de TV regel je met de huidige TV-afstandsbediening, inclusief functie voor automatisch aanzetten

De SA1 is een supercompacte stereoversterker met een schitterend geluid en een elegante witte of zwarte finish. Hij klinkt veel beter dan de andere producten in deze prijsklasse. En tegelijkertijd hoef je niet de hele tijd tegen een groot en lomp apparaat aan te kijken.

Het geluid van de SA1 is zo helder, muzikaal en dynamisch dat je hem gerust kunt combineren met een paar echt goede hifi-luidsprekers, bijvoorbeeld van DALI of van Bowers & Wilkins. Het vermogen van 2 x 40 watt is zo krachtig dat je zelfs een paar veeleisende vloermodellen kunt aansturen, en dat met een geluidskwaliteit die je eigenlijk moet horen om het te geloven.

Met de geïntegreerde Bluetooth-functie kun je de muziek op je smartphone of tablet streamen, zonder dat je een Wi-Fi-netwerk nodig hebt. Het is allemaal heel eenvoudig, en de versterker ondersteunt zelfs aptX HD, zodat je met een compatibele smartphone de best mogelijke geluidskwaliteit krijgt.

Slimme en flexibele aansluitingen – ideaal voor TV-geluid De SA1 heeft digitale en analoge geluidsingangen, inclusief een draaitafelingang (MM), en werkt ook heel goed samen met een TV. En dan zijn we er nog niet; je kunt het geluid uit de TV namelijk direct aansluiten op de optische ingang, en zo het volume regelen met de bestaande afstandsbediening van je Samsung- of Sony-TV.*

De SA1 schakelt zich zelfs automatisch in als je een van de aangesloten apparaten aanzet (behalve de draaitafel). Dit betekent dat je altijd kunt rekenen op het best mogelijke TV-geluid, zonder lastige instellingen, extra afstandsbedieningen en ander gedoe – en zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de volgende elektriciteitsrekening. Wat wil je nog meer?

De Argon SA1 is verkrijgbaar met een witte of zwarte finish. Inclusief afstandsbediening.

* Deze functie kan ook werken met de nieuwere TV’s van andere fabrikanten. Vraag HiFi Klubben om meer informatie.

Klaar voor Wi-Fi-streaming De SA1 heeft een USB-uitgang (5V) aan de achterkant. Die kun je gebruiken om bijvoorbeeld een Chromecast Audio of andere ultracompacte Wi-Fi-muziekstreamer te voeden. Dit betekent dat je het geluid maar één keer hoeft aan te sluiten op de optische ingang, en daarna kun je draadloos streamen via de apps op je smartphone. Zonder extra batterijverbruik of onderbrekingen, zoals bij Bluetooth vaak wel het geval is (bijvoorbeeld telefoongesprekken).

De perfecte combinatie van analoog en digitaal in één versterker De ongekende geluidskwaliteit van de SA1 begint bij een digitale ingangsmodule en een geavanceerde digitale volumeregelaar in combinatie met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. Deze constructie wordt ook wel een ‘hybrid digital’ versterker genoemd, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt. Hiermee krijg je namelijk het beste van twee werelden.

De SA1 zit propvol exclusieve en geavanceerde technische oplossingen die allemaal bijdragen aan de ongekend hoge geluidskwaliteit. Een volledig gebalanceerd signaalpad van de DAC tot aan de luidsprekerterminals, een aparte voeding voor de digitale en analoge circuits, exclusieve ‘long-life’ condensatoren uit Japan en een exclusieve bescherming tegen overbelasting die geen gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit.

Zelfs de aansluitingen zijn geoptimaliseerd. De ene optische ingang is een standaardversie die opgewassen is tegen ‘jitter’-ruis in de aangesloten apparaten, zoals het digitale geluid uit de TV. De andere ingang is voorzien van digitale ‘jitter’-reductie die het geluid uit een echt hifi-component, bijvoorbeeld een CD-speler of multiroomstreamer, nog verder kan verbeteren.

Geavanceerde voeding De nieuwe, actieve voeding van de SA1 is veel compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft toch een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening. De hybride digitale constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Hier wordt een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet in geluid dan bij een traditionele analoge versterker.

Ondanks het bescheiden vermogen van 40 watt kan de voeding van de SA1 wel 400 watt leveren, en tegelijkertijd is hij zo goed als immuun voor schommelingen in de impedantie van de aangesloten luidsprekers. Als die bijvoorbeeld ineens onder de 2 ohm duikt – wat het einde betekent van veel concurrerende modellen – blijft deze versterker stabiel en perfect klinken.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Supercompact design met elegante witte of zwarte finish
 • Indrukwekkende geluidskwaliteit en veel vermogen
 • Geïntegreerde Bluetooth voor muziekstreaming vanaf smartphone enz. (incl. aptX HD)
 • USB-ingang (5V, voor bijv. Chromecast Audio)
 • Aansluitingen voor digitale en analoge bronnen, inclusief draaitafel (MM)
 • Het volume van de TV regel je met de huidige TV-afstandsbediening, inclusief functie voor automatisch aanzetten
 • Ondersteunt HD-stereogeluid tot 24-bit/192kHz
 • Pre-out voor subwoofer, hoofdtelefoonversterker of aparte eindversterker
 • Bijzonder laag energieverbruik

Tegens

 • Geen geïntegreerde Chromecast Audio of multiroomstreaming
 • Geen display aan de voorkant
 • Geen hoofdtelefoonuitgang
 • Geen ingebouwde toonregeling
 • Slechts aansluitingen voor één paar luidsprekers

Reviews

Video's over de SA1

Accessoires voor de Argon Audio SA1

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm40 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm40 watt
Vervorming (THD)0,03%
Dynamisch vermogen50 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.6
90 recensies
5
60
4
21
3
8
2
1
1
0
Jesper
Denemarken
4 dagen geleden

Een superkleine versterker met supergeluid

Jesper
Denemarken
Jannes Oosterwijk c/o Oosterwijk Geluidstechniek
Nederland
11/29/2023

Mooi design. Ik gebruik hem met een setje PMC TB2 speakers, en ze zijn goede vrienden geworden. Dat ie automatisch aangaat en schakelt naar de bron is heerlijk. De reden dat ik 4 ipv 5 stemmen geef, is omdat het Bluetooth volume ook het totale volume is, dus als je je telefoon verbindt en hem zachtjes zet, vervolgens je tv aan doet, dan moet je hem handmatig ofwel met de draaiknop ofwel de afstandsbediening harder zetten. Ik had het fijn gevonden als het maximale volume door de volume knop werd geregeld, en de Bluetooth een eigen volume had.

Jannes Oosterwijk c/o Oosterwijk Geluidstechniek
Nederland
Lotta
Zweden
11/27/2023

Mooi. Eenvoudig. Tevreden

Lotta
Zweden
Hanne
Denemarken
11/23/2023

Goede service/hulp 👍🏻😊

Hanne
Denemarken
Ralf
Duitsland
11/22/2023
Ralf
Duitsland

Aanbevolen producten